SİGMA ELEKTRİK GENEL MÜDÜR YARDIMCISI MUSTAFA TOKHAN; “SİGMA ELEKTRİK 2011’DE YATIRIMLARINA YABANCI ORTAKLA DEVAM EDECEK”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SİGMA ELEKTRİK GENEL MÜDÜR YARDIMCISI MUSTAFA TOKHAN; “SİGMA ELEKTRİK 2011’DE YATIRIMLARINA YABANCI ORTAKLA DEVAM EDECEK”
Sigma Elektrik olarak Sektörde hangi pozisyondasınız? Öncelikle tüketicilerin beklentilerini iyi anlamak gerekiyor.

Sigma Elektrik olarak Sektörde hangi pozisyondasınız? Öncelikle tüketicilerin beklentilerini iyi anlamak gerekiyor. Biz sektörümüzde en büyük sorunu tüketicinin fiyat seviyesi çok yüksek Avrupa menşeli ürünlerle kalitesiz ancak ucuz bazı ithal mamuller arasında sıkışıp kalması olarak görüyoruz. Bir yanda rekabetçi olmayan, müşteriyi ekonomik olarak zorlayan ürünler diğer yanda ise kalite beklentilerini karşılamayan ilgili ürün standart-larından uzak ucuz ürünler karşısında Sigma Elektrik deneyimli ve dinamik kadrosu ve arkasındaki güçlü yatırımcı desteği ile son 4 yılda Alçak gerilim şalt cihazlarının büyük bir kısmını üretmeyi başararak yerli üretimde önemli bir boşluğu doldurdu ve kısa sürede sektörde müşterisine fayda-maliyet açısından en yüksek katkıyı veren firmalardan biri haline geldi. Bunu yaparken pazara hem kaliteli hem de fiyat olarak müşteriyi memnun eden ürünler sundu. Bu politikamızdan asla taviz vermeyeceğiz.

Üretmiş olduğumuz tüm ürünler ilgili TS, EN ve IEC standartlarına uygun olarak üretilmekte ve ilgili rutin testleri müteakip müşteriye gönderilmektedir. Bugün itibarıyle ürünlerimizin ilgili standartlara göre % 90 tip testlerini yapabilecek test cihazlarına ve ekipmanlarına ve ayrıca kısa devre güç laboratuvarımız sayesinde ürünlerimizin kısa devreye karşı performanslarını ölçebilme ve geliştirebilme imkânına sahibiz.

Türkiyede otomatik sigorta üretimini en kapsamlı gerçekleştiren yerli firmayız. 3 kA otomatik sigortalar hariç 2 A’den 125 A’e kadar 4.5 kA, 6 kA ve 10 kA kesme kapasiteli 1,2,3 ve 4 kutuplu otomatik sigorta üretimini kendi tesislerimizde gerçekleştiriyoruz.

Yine aynı şekilde insan hayatı koru-mada çok büyük rol oynayan kaçak akım koruma şalterlerimiz 5 farklı rutin testi müteakip müşterilerimize gönderilmekte ve tüm testler, test cihazımız tarafından otomatik olarak yapımakta ve PC’ye kaydedilmektedir. Türkiyede gecikmeli (S) tipi kaçak akım koruma şalterine sahip tek yerli firmayız.

Pazara sunulduğu andan itibaren büyük beğeni toplayan AG akım transformatörü üretiminde çevirme oranı gövde üzerinde kalıptan çıkan ilk ve tek firma olma iddiamızı 35 mm lik DIN rayına monte edilebilen tipler ve barasız olarak 0.5 sınıfı 10VA 150/5A akım transformatörü ile pekiştirmenin gururunu yaşıyoruz. 9 farklı tipte üretilen akım transformatör-lerimizde bire bir yapılan gerçek test değerleri rapor olarak akım transformatörü ile birlikte gönderilmektedir.

Lokomotif ürünümüz olan Alçak Gerilim Devre Kesicilerinde şu an için 25A’den 1600A’e kadar üretim yapmaktayız. Daha yüksek kesme kapasiteli tipler ve elektronik açtırma üniteli devre kesiciler üzerine Ar-Ge çalışmalarımız devam etmekte olup 2011 yılı 2. Yarısında pazara suna-cağız. 

Kaçak akım algılamalı alçak gerilim devre kesicilerimizde devreden geçen kaçak akım devre kesici üzerindeki dijital göstergeden okunarak kullanıcıyı bilgilendirmekte olup bu özelliği ile rakip ürünlerden bir adım öne çıkmaktadır.

AG kontaktörlerimizde 9A’den 22A’e kadar normalde bir açık ve normalde bir kapalı 32A ve üstünde ise normalde iki açık ve normalde iki kapalı yardımcı kontak standart olarak kontaktör üzerinde bulunmak bu da özellikle kumanda ve otomasyon devrelerinde kullanıcıya büyük bir avantaj sağlamaktadır. 

Ülkemizde genelde kaliteli ürün pahalı olur mantığı var. Bunu nasıl aşmayı planlıyorsunuz?Belirttiğiniz gibi tüketicilerdeki genel eğilim bu yönde. Yani bir ürün kaliteliyse pahalıdır anlayışı hakim, Zira yıllarca bu ülke de kaliteli ürünlere değerinin çok çok üzerinde bedeller ödenmiş. Dolayısıyla tüketici ucuz bir ürün ile karşılığında tereddüt ediyor. Acaba aldığım ürün problem çıkarır mı diye!

Belirttiğiniz gibi tüketicilerdeki genel eğilim bu yönde. Yani bir ürün kaliteliyse pahalıdır anlayışı hakim, Zira yıllarca bu ülke de kaliteli ürünlere değerinin çok çok üzerinde bedeller ödenmiş. Dolayısıyla tüketici ucuz bir ürün ile karşılığında tereddüt ediyor. Acaba aldığım ürün problem çıkarır mı diye!  

Sigma markalı ürünlere de baktı-ğınızda fiyat olarak Uzak Doğu mamulleri ile aralarında çok fark olmadığını görüyorsunuz. Doğal olarak bu ilk anda tüketicide bir endişe uyandırıyor. Ancak ürünlerimizi kullanmaya başladığında bu endişesinin yersiz olduğunu anlıyor ve tercihini bizden yana kullanmaya başlıyor.

Sigma Elektrik olarak “Rekabetin çok yoğun olduğu AG şalt malzemeleri sektöründe gerek marka değeri yüksek uluslar arası firmalar gerekse kalitesi düşük Uzak Doğu menşeli ürünlerle aynı sektörde yer almanın zorluğu karşısında, rekabetçi fiyat politikamızı kalitemizden ödün vermeden devam ettirebilmeyi başarabilirsek tüketicilerin tercihlerinde her zaman ilk sıralarda olabiliriz. Tabi bunun için kendimizi en doğru şekilde ifade edebilmeliyiz. Bu nedenle bu yıl çok ciddi tanıtım faaliyetlerinde bulunarak ülkemizin önde gelen kamu kuruluşlarından yüzlerce mühendis ve teknisyene yönelik Fabrika tanıtım organizasyonları ve teknik eğitim seminerleri düzenledik.

Bu organizasyonlar neticesinde, yerli bir üretici olarak kendimizi daha iyi ifade edebilme imkânını bularak, yerli firma imajımızı daha da güçlendirdik. Önümüzdeki yıl bu organizasyonlar artarak devam edecek ve daha geniş bir kitleye Sigma markasını tanıtmış olacağız.

Rekabetçi olmayı nasıl başarıyorsunuz? Uzun yıllardır bu sektörde olan birisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, maalesef yıllarca tüketici almış olduğu ürünlere hak ettiğinden çok fazlasını ödedi. Tabi bunda firmaların sahip olduğu yüksek kâr marjları etken olmuştur. Rekabetin olmadığı dönemlerde firmalar fahiş fiyatlarla ürün pazara sundular ve çok kısa sürede çok hızlı bir büyüme gerçek-leştirdiler. Ancak artan rekabet koşulları ve ekonomik krizler firmaları daha rantabl kâr oranlarına itti ve

Uzun yıllardır bu sektörde olan birisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, maalesef yıllarca tüketici almış olduğu ürünlere hak ettiğinden çok fazlasını ödedi. Tabi bunda firmaların sahip olduğu yüksek kâr marjları etken olmuştur. Rekabetin olmadığı dönemlerde firmalar fahiş fiyatlarla ürün pazara sundular ve çok kısa sürede çok hızlı bir büyüme gerçekleştirdiler. Ancak artan rekabet koşulları ve ekonomik krizler firmaları daha rantabl kâr oranlarına itti ve fiyatlarını düşürmek zorunda kaldılar. Bunu firmaların yıllara göre fiyatlarını analiz ederek rahatlıkla görebilirsiniz.

Sigma Elektrik olarak kârlılığımızı, verimliliğimizi artırıp ve giderlerimizi minimize etmek kaydıyla, makul seviyelerde tutuyoruz. Bunu yaparken her türlü modern yönetim teknik-lerinden faydalanıyoruz. Hedeflerle yönetim, performansa dayalı ücret-lendirme, üretimde 5S ve Kaizen iş disiplinleriyle JIT (just in time) tam zamanında üretim tekniklerini kullanıyoruz. Tüm iş süreçlerimizi kontrol ettiğimiz ERP yazılımımız sayesinde hızlı ve doğru kararlar alıyor ve bunları hızla uygulaya-biliyoruz.

Pazara yeni bir ürün sunarken müşterilerin beklentilerini maksimum derecede dikkate alıyor ve ürün tasarı-mında benchmarkingden en etkin şekilde yararlanıyoruz.

Tabi her türlü kalıbı en kısa sürede yapabildiğimiz modern tezgâhlarla donatılmış kalıphanemiz ve tüm ürünlerimizi test edebildiğimiz kısa devre güç laboratuvarımız bizim için büyük bir güç ve bizler bu gücü en iyi şekilde kullanıyoruz. 

En büyük değerimiz olan çalışanlarımızı seçerken çok titiz davranıyor ve sektörel tecrübesi yüksek mühen-dis ve teknisyenlerle çalışıyoruz. Çok güçlü bir Ar-Ge’miz ve satış sonrası teknik destek ekibimiz var.

İthalatçı firmaların en büyük dez-avantajı stok problemi nedeniyle müşteri taleplerini karşılamada zaman zaman zorlanmalarıdır. Bizim yerli bir üretici olmamız nedeniyle müşteri taleplerini kısa sürede gerçekleş-tirebiliyoruz.

Özet olarak “Kazan-Kazan“ felsefesini hem çalışan-şirket hem de şirket-müşteri bazında benimsemiş bir firmayız. Bu yüzden düşük kâr marjları ile daha geniş bir kitleye hitap edebilmek ana gayemiz.

 Sigma elektrik 2011’de hangi ürünleri pazara sunmayı planlıyor?2011 yılında ürün portföyüne dahil edeceğimiz ürünlerimiz şöyle;

•Motor koruma şalterleri
•Reaktif güç kontrol röleleri
•Enerji analizörleri
•Mini kontaktörler
•4 kutuplu AC güç kontaktörleri
•Tesisat kontaktörleri
•Modüler ürünler
•Güç kondansatörleri

Yukarıda belirtilen bir çok ürünün prototip üretimi gerçekleştirilmiş olup laboratuvar ve saha testlerinden olumlu sonuç alınmıştır. Planlarımıza göre 2011 yılı ilk çeyreğinden itibaren bu ürünler Sigma ürün ailesi içinde yer alacaklar.

Öncelikle tüketicilerin beklentilerini iyi anlamak gerekiyor. Biz sektörümüzde en büyük sorunu tüketicinin fiyat seviyesi çok yüksek Avrupa menşeli ürünlerle kalitesiz ancak ucuz bazı ithal mamuller arasında sıkışıp kalması olarak görüyoruz. Bir yanda rekabetçi olmayan, müşteriyi ekonomik olarak zorlayan ürünler diğer yanda ise kalite beklentilerini karşılamayan ilgili ürün standart-larından uzak ucuz ürünler karşısında Sigma Elektrik deneyimli ve dinamik kadrosu ve arkasındaki güçlü yatırımcı desteği ile son 4 yılda Alçak gerilim şalt cihazlarının büyük bir kısmını üretmeyi başararak yerli üretimde önemli bir boşluğu doldurdu ve kısa sürede sektörde müşterisine fayda-maliyet açısından en yüksek katkıyı veren firmalardan biri haline geldi. Bunu yaparken pazara hem kaliteli hem de fiyat olarak müşteriyi memnun eden ürünler sundu. Bu politikamızdan asla taviz vermeyeceğiz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yılmazlar Kablo Genel Müdürü Sami Yılmaz:Önceki Haber

Yılmazlar Kablo Genel Müdürü Sami Yılmaz...

AYKA ELEKTRİK GENEL MÜDÜRÜ KEMAL AYAZ İLE SÖYLEŞİSonraki Haber

AYKA ELEKTRİK GENEL MÜDÜRÜ KEMAL AYAZ İL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar