ENG Aydınlatma Sayın Gazi Çağlar İle Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ENG Aydınlatma Sayın Gazi Çağlar İle Söyleşi

Sizi tanıyabilir miyiz? Kısaca kendinizden bahseder misiniz? İş deneyimlerinizi öğrenmek ve okurlarımıza aktarmak adına tecrübelerinizi paylaşır mısınız? 

Merhabalar, ben Gazi ÇAĞLAR. 1981 İstanbul doğumluyum. 21 senedir elektrik ve aydınlatma sektörünün içindeyim. Bu piyasaya çıraklıktan başlayarak, bu sektörün tozunu yutarak başladım. Bu piyasa sayesinde çok şey öğrendim. Uzun senelerdir zamanımın çoğunluğunu burada geçirdiğim için hayatı bu piyasada öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum. 

Benim için sadece bir çalışma alanı değil, bir yaşam biçimi oldu bu sektör. En önemlisi de insanları tanımayı öğrendim. Çıraklıkla başlayan bu serüvenin patronlukla son bulması bu sektöre vermiş olduğum emiğin karşılığıdır. Çalışmak, çalışmak, çalışmak bütün kapıları size açacak en büyük anahtardır.

Firmanız ve firmanızın faaliyet alanları ve geleceğe yönelik hedefleri hakkında bilgi verir misiniz? 
 
Geçmişte kazandığımız bilgi ve tecrübe ile dürüst ticaret ahlakımızdan taviz vermeden firmamızı gelecek günlere taşımak, ilke edindiğimiz hedeflerimizdendir. 

Birinci hedefimiz kaliteli ürün imalatı ve satışıdır. Kimsede olmayan ürünleri kendimize has tasarımlarımızla Şişhane mağazamızda müşterilerimize buluşturmak öncelikli hedefimizdir.

Uzun yıllardır sektörde olan biri olarak, geçmişten günümüze Elektrik Sektörünün gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Sektör hızla değişiyor ve sürekli olarak 

kendini yeniliyor. Teknolojinin getirdiği yenilikler kendini çabuk kabul ettiriyor. Sektör bugün daha çok ithalata dayalı bir sektör haline geldi. Piyasamız eskiye nazaran daralmaya başlıyor. Bu sebepten sektörümüzde yerli imalatçı olan firmalar bu değişimi göremedi ve sayıları da çok azaldı. Bu değişimi tam anlamıyla yakalayamadıklarından piyasamızda ciddi bir üretim ve ihracat açığı oluşmuş durumda.

Günümüzde en ufak nakit paranın bile değer ettiği bir piyasanın içindeyiz. Geçmişte müşteri portföyünün ve nakit akışının maksimum olduğu bir sektör bugün uzun vadelerle ve düşük kar marjlarıyla ayakta durmaktadır. Ancak Gerçek öz sermayesiyle çalışan firmaların ciddi anlamda ayakta duracağını ve bu açıkları kapatacağını düşünüyorum. 

Sektörümüzde yeni girmiş olan yâda sektörümüze yatırım yapmak isteyen girişimci arkadaşlarımıza tavsiyeleriniz nelerdir? 

Bu sektörde tecrübeli olmayan arkadaşlar kısa vadede başarılı olamayabilirler. Kolay gibi görünse de çok ayrıntılı çok zor bir sektördür aydınlatma sektörü. Ancak tavsiye edebileceğim bir sektördür Aydınlatma ve avize sektörü. Çünkü hayal gücünüzle ufkunuzu açabileceğiniz ve sınırı olmayan bir sektördür.

Piyasamız elbette ki geleceği olan bir piyasa. Sürekli gelişen ve gelecek vaat eden piyasamızda gençlere; herkesten çok çalışarak, kaliteli hizmet ve ürün sunarak ve en önemlisi ticaret ahlakından asla vazgeçmeden girişken olmalarını, dürüst ticaret yapmalarını tavsiye ediyorum. 

Kendilerini kabul ettirmeleri için üretecekleri veya ithal edecekleri ürünlerin tasarımlarıyla ve kaliteli olmarıyla mümkün olacak. Kaliteli ürün ve hizmet vermek zorundalar. Piyasamızdaki omurgalı firmaları incelesinler. Çalışma şekillerini, hizmet anlayışlarını örnek alıp, firmalarına gelecek planları yapsınlar. 

Sayın Gazi ÇAĞLAR bizlere vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı? 

Teknik Elektrik ailesine güler yüzlü yaklaşımlarından ve bize vakit ayırdıkları için, bizim görüşlerimizi de dile getirmemize fırsat verdikleri teşekkür ediyorum ve yayın hayatınızda da başarılar diliyorum.

Başta piyasamız olmak üzere tüm meslektaşlarıma hayırlı bereketli işler dilerim. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vergi yapılandırmalarının ikinci taksiti için bugün son günÖnceki Haber

Vergi yapılandırmalarının ikinci taksiti...

Prysmian Group “Akıllı Ev” Pazarına GiriyorSonraki Haber

Prysmian Group “Akıllı Ev” Pazarına Giri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar