Türk devletleri arasında fintek alanında iş birliği platformu kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk devletleri arasında fintek alanında iş birliği platformu kuruldu
Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Türk devletleri arasında, olabilecek en küçük alanda bile birliklerin, ortaklıkların oluşturulması gerektiğini belirterek, "Türk Devletleri Fintek İş Birliği Platformu"nun çok daha gelişeceğini ve büyüyeceğini söyledi.

Türk Devletleri Fintek İş Birliği Platformu'nun imza töreni, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisinin himayesinde, Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliğinin (TÖDEB) öncülüğünde, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'dan gelen fintek dernekleri temsilcilerinin katılımıyla İstanbul Anadolu Hakim Evi'nde gerçekleştirildi.

Törene, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Aşan, TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin, Azerbaycan Fintek Derneği (AzFina) Başkanı Ruslan Talibov, Özbekistan Fintek Derneği Başkanı Nargis Dustmatova, ASPO Genel Sekreteri Yuliya Salekhova ve Kırgızistan E-Ticaret Derneği Başkanı Aybek Kurenkeev katıldı.

"Aramızda birlikler ve ortaklıklar oluşturmamız lazım"
Aşan, burada yaptığı konuşmada, Türk dünyası olarak, olabilecek bütün alanlarda bir ortaklık oluşturmak zorunda olduklarını ifade ederek, dünyanın mevcut gidişatında ayakta kalınacaksa bir aile olarak ayakta kalınacağını söyledi.

Hiçbir ülkenin tek başına ayakta kalmasının artık mümkün olmadığına işaret eden Aşan, "Bizim bir arada olup da ayakta kalacağımız, birbirimize sırtımızı dayayıp mücadele vereceğimiz en yakın, en sağlam ailemiz de Türk ailesi. Olabilecek en küçük alanda bile muhakkak aramızda birlikler ve ortaklıklar oluşturmamız lazım. Bugün imza törenini gerçekleştirdiğimiz 'Türk Devletleri Fintek İş Birliği Platformu' da bu fırsatlardan bir tanesi. Tabii bu platform çok daha gelişecek, büyüyecek" diye konuştu.

"Benzer bir birliktelik dijital alanda da oluşturulmalı"
Göksel Aşan, yapılacak daha çok iş olduğuna vurgu yaparak, bu platformdaki bütün ülkelerin fintek alanında aynı seviyede bulunmadığını belirtti.

Kaynak:TRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünyayı bu hafta şiddetli bir Güneş fırtınası vuracakÖnceki Haber

Dünyayı bu hafta şiddetli bir Güneş fırt...

Sanayiciler yatırım yeri alternatiflerine daha kolay erişecekSonraki Haber

Sanayiciler yatırım yeri alternatiflerin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar