AYKA ELEKTRİK GENEL MÜDÜRÜ KEMAL AYAZ İLE SÖYLEŞİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AYKA ELEKTRİK GENEL MÜDÜRÜ KEMAL AYAZ İLE SÖYLEŞİ
Sayın Kemal Ayaz, AY-KA Elektrik olarak okuyucularımıza firmanızdan bahseder misiniz?AY-KA, 1982 yılında Yalova' da ütü rezistansları (mika tipi) üretimi ile ticari faaliyetine başladı.

Sayın Kemal Ayaz, AY-KA Elektrik olarak okuyucularımıza firmanızdan bahseder misiniz?

AY-KA, 1982 yılında Yalova' da ütü rezistansları (mika tipi) üretimi ile ticari faaliyetine başladı. 1980'li yılların sonlarına doğru tabanlı ütülerin kullanılmaya başlanmasıyla, pazardaki mika rezistans ihtiyacı hızla azalmaya başladı. Daralan rezistans pazarı AY-KA' yı yeni üretim alanları seçmeye zorladı.

1990'lı yılların başlarında AY-KA grup priz ve aksesuarlarının üretimine başladı. İlerleyen yıllarda grup priz üretimine ağırlık veren AY-KA, sürekli artan ürünleri ve kalitesi ile 1982’ den beri kesintisiz üretimine devam etmektedir. Son yıllarda AY-KA, marka bilinci içerisinde TSE, ISO ve CE belgeli ürünleriyle grup priz üretimi konusunda söz sahibi bir kuruluş oldu.

AY- KA Elektrik uzun yıllardır bu sektörün içinde, sektörün içinde aynı alanında faaliyet gösteren birçok firma var. Sektörün içinde kendinizi nasıl konumlandırıyorsunuz?

AY-KA, iç ve dış pazarda, kendisiyle aynı alanda faaliyet gösteren firmalara, kalite ve müşteri odaklı yönetim şekliyle öncü olmak için kendisine bir yol belirlemiştir. Bu yol doğrultusunda, pazarda aldığı payı arttırıp, gün geçtikçe artan ürün yelpazesiyle kendi yerini sağlamlaştırmaktadır.

Ürün gamınızdan ve AR-GE çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

AY-KA, grup priz ve aksesuarlarını üretmektedir. AR-GE çalışmaları doğrultusunda, Akıllı Grup Priz, Darbe Korumalı Grup Priz ve Universal grup priz üretimleri, AY-KA için bir adım öne çıkmanın anahtarı olmuştur. Patentleri AY-KA ‘ nın kendisinde bulunan bu tescilli ürünler, firmanın ürün gamının bunlarla beraber artmasına sebep olmuştur.

Son yıllarda firma olarak ihracat konusunda ciddi ataklarda bulundunuz. Hangi ülkelere ihraç ediyorsunuz?

AY-KA, aslında ihracat konusunda pazarda çok geç kalmıştır. Bu açığın kısa bir sürede nasıl kapatılabileceği saptayıp, bu konuda çalışmaları hızlandırıp pazarda yerini almıştır. Firmamızın Irak, Suriye, Mısır, Libya ile düzenli olarak, bazı Arap ülkeleri ve balkan ülkelerine ise zaman zaman ihracatları olmaktadır.

2011 yılında, firma olarak ileri dönük beklentileriniz nelerdir?

Öncelikle herkes için hayırlı, uğurlu, bol kazançlı ve sağlıklı bir yıl dilerim. AY-KA ‘nın ileri dönük beklentileri; üretim gücünü ve buna bağlı olarak ürün yelpazesindeki artışları doğru orantılı olarak arttırıp, pazarda aldığı yeri sağlamlaştırarak büyütmesidir. Özellikle yurtdışında marka bilinirliğinin artması ve ülkemize yapacağımız ihracatlar ile ekonomik olarak katkıda bulunmaktır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SİGMA ELEKTRİK GENEL MÜDÜR YARDIMCISI MUSTAFA TOKHAN; “SİGMA ELEKTRİK 2011’DE YATIRIMLARINA YABANCI ORTAKLA DEVAM EDECEK”Önceki Haber

SİGMA ELEKTRİK GENEL MÜDÜR YARDIMCISI MU...

ALÇAK GERİLİM DEVRE KESİCİLERİ İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLERSonraki Haber

ALÇAK GERİLİM DEVRE KESİCİLERİ İLE İLGİL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar