Emiray Elektrik Sayın Ali BOZYOKUŞ İle Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emiray Elektrik Sayın Ali BOZYOKUŞ İle Söyleşi

Sizi tanıyabilir miyiz? Kısaca kendinizden bahseder misiniz? İş deneyimlerinizi öğrenmek ve okurlarımıza aktarmak adına tecrübelerinizi paylaşır mısınız?  

Merhabalar, ben Ali Bozyokuş. 26 Nisan 1957 Giresun Alucra doğumluyum.

1970’li yıllarda bu piyasada işe başladım. Üç kuşaktır bu piyasadayız. İlk iş deneyimim San Pier Han’da başladı. Daha sonra kardeşlerimden ayrılarak kendi firmamı kurdum. O günlerden bugünlere gelebildik çok şükür.

Firmanız ve firmanızın faaliyet alanları ve geleceğe yönelik hedefleri hakkında bilgi verir misiniz?    

Emiray Elektrik, elektrik piyasasında spot ticaret anlayışıyla devam etmiştir. Halen bu anlayışla ticaretimize devam ediyoruz. Piyasaya baktığımızda vadelerin azaldığını, insanların daha çok nakit ticarete yöneldiğini görüyoruz.

Uzun yıllardır sektörde olan biri olarak, geçmişten günümüze Elektrik Sektörünün gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?  

Eskiden elektrik piyasasında anahtar priz grubunda 2 yılı, kablo grubunda da 7-8 ayı bulan vadeler olduğunu hatırlıyorum. Artık günümüzde bu vadelerin kalmadığı hatta nerdeyse tamamen nakite döndüğünü görüyoruz.

Bu da piyasamızda güvene dayalı ticaretin azaldığını (neredeyse bittiğini) artık anlık ticaretlerin yapıldığını gösteriyor.

Sektörümüzde yeni girmiş olan yâda sektörümüze yatırım yapmak isteyen girişimci arkadaşlarımıza tavsiyeleriniz nelerdir?  

Ticareti uzun yıllara yayarak temkinli olmalarını isterim. Ticareti bir nevi hayat felsefesi olarak ele almak lazım. Bazen çabuk alınan kararlar size olumsuz yönde dönüyorsa, ticaret hayatında da olumsuz yansımaları olabilir. Bu sebeple mutlaka sıkıntılar olacaktır. Ama bu sıkıntıların ardından yeni tecrübeler kazanarak yola devam etmek gerekir.

Sayın Ali BOZYOKUŞ bizlere vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?  

Teknik Elektrik ailesine güler yüzlü yaklaşımlarından ve bize vakit ayırdıkları için, bizim görüşlerimizi de dile getirmemize fırsat verdikleri teşekkür ediyorum ve yayın hayatınızda da başarılar diliyorum. Başta piyasamız olmak üzere tüm meslektaşlarıma hayırlı bereketli işler dilerim. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Ravza Elektrik Bilal DEMİR İle SöyleşiÖnceki Haber

Ravza Elektrik Bilal DEMİR İle Söyleşi

Prestijli Projelerin Tercihi; GünsanSonraki Haber

Prestijli Projelerin Tercihi; Günsan

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar