Günsan Elektrik Genel Müdürü Erhan Kaya İle Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Günsan Elektrik Genel Müdürü Erhan Kaya İle Söyleşi

Günsan Genel Müdürlüğü göreviniz için tebrik ederiz, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
Çok teşekkür ederim. Özgeçmişimden kısa söz etmem gerekirse; İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Fakültesi, Elektrik Bölümü mezunuyum. Konut & Ticari B2B ürün kanallarında ve iş yönetiminde 19 yılı aşkın tecrübeye sahibim.  Kariyerime 1997-1999 yılları arasında Demirören Grubu’nda başladım daha sonra dört yıl Berg Elektrik- Westinghouse Türkiye Distribütörlüğünde Proje Yöneticisi ve Üretim Müdürü olarak çalıştım.  Schneider Elektrik’te sırasıyla Proje Yöneticiliği, Satış Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcılığını üstlendim. Birçok pozisyonda görev aldığım Schneider Elektrik’te son olarak Türkiye Satış operasyonu yönettim. Ağustos ayı itibariyle de Günsan’ın yönetiminin bir parçası olarak çalışmalarımı sürdürüyorum. 

Günsan Elektrik olarak gündeminizde neler var, hangi konu başlıkları öne çıkıyor? 
Günsan Elektrik olarak, gelişen teknolojiye ve son kullanıcı ihtiyacına uygun, projeler üretmeyi sürdürüyoruz. Ar-Ge stratejimiz çerçevesinde sektöre yenilikleri kazandırmayı, bu yenilikleri uygulamaya alarak ürün ve kullanım alanları yaratmayı önemsiyoruz. Ekonominin itici gücünü oluşturan inşaat endüstrisi için elektrik anahtar priz serileri, grup priz, otomatik sigortalar, kompakt şalterler, kaçak akım röleleri, sigorta kutuları ve aksesuarları üretiyoruz. 17 bin parçalık ürün gamımız mevcut. Özellikle e-ticaret kanallarında ve dijital mecralarda da artık çok daha güçlü bir şekilde varlığımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda gündemimizde öne çıkan başlıklardan birinin online sipariş ve operasyon süreçlerinin hızlandırılması olduğunu belirtebiliriz. Gelişen dünyanın değişen ihtiyaç ve taleplerine göre hızlıca şekillenmeye devam ediyoruz. Değişen tüketici beklentileri ve satın alma alışkanlıkları çerçevesinde önemli yenilikler geliştirmeyi esas alıyoruz. Diğer yandan özellikle ihracat kanalını büyütecek yatırımları önemsiyoruz. Ortadoğu, Afrika, CIS ülkeleri ve Türki Cumhuriyetlerdeki ihracat ağımızı büyütecek adımlar atmak planlarımız arasında. Proje tarafında ise hastane ve toplu konutların yanı sıra kamu yatırımları odağımızda yer alıyor. 

Yılın son çeyreğine girerken 2021 yılını değerlendirmenizi rica edebilir miyiz?
Özellikle pandemi döneminde ev dekorasyonunda yenilik yapmak isteyenlerin sayısı arttı. 

2021 yılının Ocak-Haziran dönemlerinde portföyümüzde yer alan birçok ürün diğerlerine göre çok daha fazla satıldı. Eqona Metallic ile Visage Amazon serisinin Füme ve Akçaağaç renkleri en fazla tercih edilen ürünlerimizdi. Telefon, tabletlerin aynı anda şarj edilmesini sağlayan çift girişli USB anahtar prizlerin satışlarında artış bu dönemde de devam etti. Dijital kanallarda yürüttüğümüz başarılı stratejilerle yılın ilk yarısında e-ticaret satışlarında yüzde 40 büyüme elde ettik. Portföyümüze katacağımız yeni ürünlerimiz ve dijital kanallar için sürdüreceğimiz stratejimizle birlikte yılı aynı başarıyla kapatmayı hedefliyoruz. 

Öte yandan alanımıza getirdiğimiz özgün yaklaşım ile beraber inşaat sektörünün çözüm ortağı olmayı sürdürüyoruz. Bu yıl da önemli kamu ve gayrimenkul projelerinde yer alarak, çalışmalarımıza devam ettik. Yerli ve yabancı yer aldığımız Casablanca, Djibouti, Morocco, Cezayir ve Bahreyn’de otel, konut, alışveriş merkezi projelerine çözüm sunduk. Sönmez Construction’ı takiben, yeni otel projeleri Mori Clup Hotel, Türkay Hotel ve son olarak Biskon İnşaat Bahçeşehir, Özyurtlar İnşaat’ın Ncadde Ottoman, Turizm merkezi Antalya’da bulunan Aspendos Konutları’nda projesinde de ürünlerimiz tercih edildi. 

Yılsonu ve önümüzdeki dönem için neler hedefliyorsunuz? 
Dünyanın yaşadığı dijital değişim karşısında sistemimizi yeniliklere hızla adapte ederek değişen beklentilere cevap vermeye öncelik tanıyacağız. Artan müşteri taleplerine daha hızlı cevap verebilmek için n11, Gittigidiyor ve Trendyol platformları içerisinde kendi shop in shop sayfalarımızı açtık. Bu alandaki gücümüzü daha da artırmak için çalışmalarımız sürecek. 

Sadece nihai tüketiciye değil aynı zamanda sektör oyuncuları, elektrikçiler ve iş ortaklarımızı buluşturacak dijital yatırımlara da imza atıyoruz. Sektöre kazandırdığımız yeniliklerden biri de dijital platformumuz GEP CLUB. Modern bir ödüllendirme platformu olan GEP CLUB ile elektrikçilerle olan etkileşimi arttırdık. Çevik ve hızlı yapımız ile iş süreçlerinde uyguladığımız etkili stratejilerle rakiplerimizden pazar payı aldık.  Kısa sürede büyük bir ilgi gören GEP CLUB uygulamamız ile 3 yıl içinde Türkiye’deki elektrikçilerin en az yarısına ulaşmayı hedefliyoruz. 

Önümüzdeki dönem çok önemsediğimiz akıllı ürünlerimizin lansmanını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda Doğu Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu, Afrika gibi hedef pazarlarımızla temaslarımızı daha da güçlendirerek, ihracatımıza ve ülke ekonomimize katkı sağlamaya devam edeceğiz. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OEDAŞ, sokak hayvanlarının bakımı için "Tedavi Odası" açtıÖnceki Haber

OEDAŞ, sokak hayvanlarının bakımı için "...

Prysmian Group, Son Teknoloji Ürünlerini FTTH 2021’de TanıttıSonraki Haber

Prysmian Group, Son Teknoloji Ürünlerini...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar