VİZYOLİNE GENEL KOORDİNATÖRÜ HİKMET GÜLTEN İLE SÖYLEŞİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VİZYOLİNE GENEL KOORDİNATÖRÜ HİKMET GÜLTEN İLE SÖYLEŞİ
• Vizyoline Mühendislik olarak kendinizden bahsedermisiniz? Vizyoline Ev ve Bina Otomasyon sistemleri, Lüks anahtar priz grupları ve Güvenlik sistemleri üzerine projeler üreten, bu projelerin sahada teknik hizmet ve danışmanlığını yapan bir mühendislik firmasıdır.

Vizyoline Mühendislik olarak kendinizden bahsedermisiniz? 

Vizyoline Ev ve Bina Otomasyon sistemleri, Lüks anahtar priz grupları ve Güvenlik sistemleri üzerine projeler üreten, bu projelerin sahada teknik hizmet ve danışmanlığını yapan bir mühendislik firmasıdır.

Ev ve Bina Otomasyon sistemleri konusunda uzun yıllara dayalı tecrübemiz ile sektörümüzün lider ve öncü firmalarından biri olarak müşteri ve iş ortaklarımıza mühendislik yaklaşımı ile çözümler sunmaktayız.

Mimari konseptlere uygun sınıfının niş ürünlerini güncel teknoloji ile basitleştirerek üst sınıf premium projelere sunmak ve müşterilerimizin teknolojik ihtiyaçlarını öncelikle çok iyi algılamak ve doğru çözümler üretmek şirketimizin ana felsefesini taşımaktadır. Bu nedenle segmentin de en üst seviyede yer alan Berker ve Smartlife markaları ana bayisi olarak çalışmaktayız.

Lüks anahtar serisi ve priz grupları alanında Türkiye’nin lider kuruluşu Viko Elektrik tarafından üretilmekte olan üst sınıf Thea Anahtar serisinin yetkili bayisi olarak tüm ürün marka ve modellerini Modoko showroomumuz da sergilemekteyiz.

Ayrıca CCTV Kamera Sistemleri, Hırsız ve Yangın Alarm Sistemleri, Access Giriş ve Çıkış Kontrol Sistemleri, Kapı Görüntüleme Sistemleri, Ev Sineması ve Çok Bölgeli Müzik Sistemleri konuklarında da profesyonel çözümler sunmakta ve bayilerimize destek vermekteyiz. 

• Ev ve Bina Otomasyon Sistemleri konusunda Neler Yapmaktasınız?

Vizyoline Mühendislik, olarak Avrupa bus sistemi olan EIB/KNX-instabus otomasyon sistemleri konusunda sektörün önde gelen firmalarından Alman Berker firmasının çözüm ortağı olarak hizmet vermektedir. Aynı zamanda Smartlife Akıllı Ev sistemleri çözüm ortağı olarak da proje ve çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Bu kapsamda herhangi bir mekandaki aydınlatmaları açıp-kapamak yada dim yapmak, perde yada panjurları tek bir dokunuşla dokunmatik görsel kumandalar üzerinden kontrol etmek, ortam içindeki ısı sistemlerini zamana ve ortam sıcaklığına bağlı olarak kontrol etmek, enerji tasarrufu sağlayacak çözümler oluşturmak, çok bölgeli müzik sistemleri ve ev sinema sistemlerini akıllı bina otomasyonu ile entegre kullanmak, tüm kontrolleri senaryolar dahilinde internet üzerinden yapabilmek akıllı ev sistemi kapsamında sağladığımız çözümler arasında yer almaktadır.

• Gerçekleştirdiğiniz projeler hakkında bilgi verirmisiniz?

Bina Otomasyon sistemleri olarak instabus EIB/KNX üzerine çalışmalar yapmaktayız. Yurt içi ve yurt dışında biten veya devam eden 200 ‘den fazla projede uygulamalar yaptık.

Bu kapsamda ofis, villa, daire, iş merkezi, otel, hastane ve AVM projeleri ağırlıklı olarak yer almaktadır.

Projelerimiz arasında tek daire için çalışmalar olduğu gibi, residence gibi çok katlı ve çok daireli projeler için de çalışmalar yapmaktayız. Örneğin bu ay içinde anlaşmasını yaptığımız Azerbaycan-Bakü’deki en prestijli projelerden olan 258 dairelik Roseville Residence projesinin tüm Bina Otomasyon sistemleri tarafımızca projelendirilip, uygulaması yapılmaktadır.

• Vizyoline Mühendisliğin Akıllı Ev Sistemleri sektöründeki konumu nedir?

Bu sektörde gerek yurt içi ve gerekse yurt dışında farklı çalışma tarzı ve teknolojiye sahip birçok marka bulunmaktadır. Ancak teknolojinin yoğunlaştığı nokta EIB/KNX olarak karşımıza çıkmaktadır.

Vizyoline mühendislik olarak kalite ve müşteri memnuniyetini en üst noktada tutarak mühendislik yaklaşımı ile projeler yapan bir firmayız. Bu nedenle sınıfındaki en üstün ve en geniş yelpazeye sahip markalarla çalışıp, müşteri memnuniyetini sağlayacak rekabetçi fiyatlarla hizmet vermekteyiz.

• Müşterilerinizin sizi tercih etmesindeki sebep nedir?

Vizyoline Mühendislik olarak Bina otomasyon sektöründe uzun yıllara dayalı bir deneyimimiz var. Karşılaştığımız projelerde müşterinin istekleri ve beklentileri bizim için büyük önem arzetmektedir. Bu nedenle çalıştığımız projeleri başlangıç aşamasından itibaren ciddi bir planlama dahilinde ele alıp, teslimi aşamasına kadar aynı hassasiyetle çalışmaktayız. Bu noktada yurt dışında eğitim almış uluslar arası sertifikalara sahip mühendis arkadaşlarımız bu sürecin tamamında yer almaktadır.

• Bina Otomasyon sistemlerinin geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bina otomasyon sistemleri ülkemizde yeni tanınmaya başlamakla birlikte Avrupa’da sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle instabus-EIB/KNX teknoloji olarak en üstün ve en fazla kullanılan sistemlerin başında gelmektedir. Son yıllarda teknolojinin hızla ilerlemesi ile birlikte artık her evde kullanılabilir olmakta, konfor yönü yanında ihtiyaç yönü de ağırlık kazanmaktadır.

Önümüzdeki on yıl içinde tüm binalarda standart olarak kullanılacak sistemler olarak görüyorum.

• Son olarak bu sistemleri kullanmak isteyen okurlarımıza bilgilendirme adına ne söyleyebilirsiniz?

Öncelikle bu konuyu iyice araştırmalarını tavsiye ederim. Kullanılacak sistemin yaygın olarak uygulanabilir olup olmadığı incelenmeli, ürün aralığının teknik ve görsel olarak ihtiyaçları karşılayıp karşılamadığına bakılmalıdır. En önemlisi çalışılacak firmanın teknik yeterliliği ve mühendislik yaklaşımı sorgulanmalıdır.

Bu konuda Vizyoline mühendislik olarak müşterilerimize tüm ürünlerimizi showroom ortamında göstermekte ve demolar yapmaktayız. Daha sonra sertifikalı bir mühendisimizi proje sorumlusu olarak atayarak müşteri beklentisine göre mimari projeleri üzerinde çalışmalar, şantiye ortamında keşifler yapmak suretiyle müşteri ile karşılıklı olarak projeyi şekillendirmekteyiz.

Bunu göz önüne alarak bu sistemleri yaptırmayı düşünen okurlarınıza projenin her safhasında proje firması ile birlikte hareket etmelerini ve projeyi birlikte şekillendirmelerini tavsiye ederim.

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ROBER ELEKTRİK AYDINLATMA MLZ. ve PAZ. TARIK BİÇİM İLE SÖYLEŞİÖnceki Haber

ROBER ELEKTRİK AYDINLATMA MLZ. ve PAZ. T...

BERKER GENEL MÜDÜRÜ MEDENİ KAHRAMAN İLE SÖYLEŞİSonraki Haber

BERKER GENEL MÜDÜRÜ MEDENİ KAHRAMAN İLE...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar