VAN - Erenoğulları Teknik Elektrik Sayın Abdurrahman Eren ile Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VAN - Erenoğulları Teknik Elektrik Sayın Abdurrahman Eren ile Söyleşi
Daha çok toptan satışımız taahhüt firmalarına, elektrik ustalarına ve bizim gibi perakende işi yapan firmalara satış yapıyoruz.

Sayın Abdurrahman Eren okurlarımıza kısaca kendinizden ve Erenoğulları Teknik Elektrik firmasının kuruluşundan bugünlere geliş sürecini okuyucularımıza anlatır mısınız?
Erenoğulları Teknik Elektrik 1994 yılı Nisan ayı itibariyle Eren Teknik elektrik sonrasında Erenoğulları Teknik Elektrik Ltd. Şti. olarak işe Bismillah diyerek küçük bir yer deişe başladık. Sonra Allah’a hamd olsun bu günlere geldik.

Abdurrahman bey ayrıca Erenoğullarının ağırlıklı olarak sektörün hangi dalında faaliyet göstermektedir.?
Sektör de elektrik malzemesinin her türlüsünü satıyoruz. Daha çok toptan satışımız taahhüt firmalarına, elektrik ustalarına ve bizim gibi perakende işi yapan firmalara satış yapıyoruz.

Abdurrahman bey ağırlıklı olarak hangi ürün gruplarının satışını yapmaktasınız. Bayiliğini yapmakta olduğunuz markalar hangileridir?
Yoğunluk olarak kablo, anahtar – priz, şalt, yüksek gerilim ve avize ürünlerini satıyoruz. Ayrıca son zamanlarda revaşta olan ithal ampül led spot ürünlerinin de satışını yapmaktayız.

Bayiliğini yapmakta olduğumuz markalar;
Makel , Goldiles, Vatan, Özur kablo, Ören Kablo, Rençber Kablo, Simon, Raina, Pelsan, Formel, Köhler, Sayport, Gecem, MAS Mekanik Diafon Sistemleri, Netelsan, Oktay Aydınlatma

Van ilimizde ve Doğu bölgemizde elektrik sektörünün durumu hakkında neler söylemek istersiniz? Sektörün bölgedeki durumunu etkileyen faktörler nelerdir?
Van ili için umutlarımız vardır. Bölgemizde önemli bir konumda olan Van ilimiz çevre illere de hitap etmektedir. Ayrıca büyük şehir olmasından dolayı yatırımların artmasını bekliyoruz. Barış süreci ile beraber bölgede istikrar bekleniyor ve bu süreç bölge için çok önemlidir. Turizm, fabrikaların kurulması, yeraltı ve yerüstü zenginliklerin faaliyete girmesi ancak bu sürecin devamı ve gelecek olan hükümetlerin tavırlarına bağlıdır. Barış ve istikrar sağlanırsa işsizlik azalır, istihdam artar, Kürt ve Türk kardeşliği daha da pekişir. Dış güçlerin hile ve desiselerine de her iki tarafın dikkat etmesi gerektiğine inanıyorum.

Abdurrahman bey özellikle sormak istediğim bir konu da bayilik sistemi ile ilgili. Bayilik sisteminin olumlu ve olumsuz tarafları nelerdir, bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?
Bayilik sisteminin sektörümüzde hem olumlu hem de olumsuz yönleri  tabiki de vardır. Olumlu yönünden bakarsak, Mal sirkülasyonu devam eder ve rakiplari karşısında güçlü olan ürünlerde ki bayiliklerde istikrar olur. Uzun vadeli rakipleri karşısında mal sirkülasyonu olmayan firmalar sıkıntı oluşturuyor. Özellikle uzun vadeli mal alımında sonrasında oluşan spot ürünler bayileri çok zor durumda bırakıyor. Bunun önüne geçilmediği takdirde malını ucuz fiyata satan bayilerden veya alt satıcılardan da kurtulamayız. 

Sonuç olarak bu durum Türkiye’deki elektrik sektöründe olanları herkesin malumudur.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çin, Doğu Türkistan'ı dünyadan kopardıÖnceki Haber

Çin, Doğu Türkistan'ı dünyadan kopardı

MANİSA / Batu Elektrik Sayın Nihat Batu ile SöyleşiSonraki Haber

MANİSA / Batu Elektrik Sayın Nihat Batu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar