MANİSA / Batu Elektrik Sayın Nihat Batu ile Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MANİSA / Batu Elektrik Sayın Nihat Batu ile Söyleşi
Batu Elektrik 1991 yılında kuruldu. İlk yıllarımıza proje taahhüt işleri ile başladık. Sektördeki boşluğu fark edip toptan elektrik malzemeleri satmaya karar verdik.

Sayın Nihat Batu okurlarımıza Batu Elektrik’in kuruluşundan günümüze kadar gelen süreci hakkında bilgi verebilir misiniz?
Batu Elektrik 1991 yılında kuruldu. İlk yıllarımıza  proje taahhüt  işleri ile başladık. Sektördeki boşluğu fark edip toptan elektrik malzemeleri satmaya karar verdik. Zamanla organize sanayi bölgemizde bir şube daha açtık. Akabinde Manisa il ve ilçeleri, Balıkesir il ve ilçeleri, İzmir il ve ilçelerine servis ve pazarlama işine girdik. Halen bu hizmetlerimize devam etmekteyiz.

Firmamız enflasyonlu  dönemde çok hızlı büyümüştür. İnşaat sektörünün çok hızlı olması büyüme oranımızı çok hızlandırmıştır. Bünyemizde 21 kişi çalışmaktadır. Elektrik sektörü haricinde Tarım, İnşaat Müteahhitliği, Resmi İhaleler, Ulaşım Hizmetleri  vermekteyiz. 

Nihat bey hangi firmaların bayiliğini yapmaktasınız? Elektrik sektöründeki bayilik işleyişinden memnun musunuz? 
Firmamızın bayilikleri arasında;   Legrand, Günsan, Köhler, Pelsan, Şavk, Ayka, Sigma, Mutlusan, Nora, Entes, Horoz bulunmaktadır.

Elektrik sektörünün önümüzdeki yıllarda gidişatını nasıl görüyorsunuz? Elektrik sektörü risklerin çok olduğu bir sektör diyebilir miyiz?

Ekonomik kriz çok derinden ülkemizi sarsmaktadır. Müteahhit firmaların, fabrikaların çoğunun içi boş. Batak vermemek için çok dikkatli ve seçici davranmak zorundayız. Bu kriz böyle devam ederse faizler gerçek seviyeye inmez ise piyasalar çok daralacak  batak ve protestolar artacaktır. Bu piyasadan olumsuz etkilenmemek için atalarımızın dediği gibi azıcık aşım dertsiz başım deyip kaderimize razı olmalıyız. Firmamızın ömrünün bu kadar uzun ve itibarlı olmasını bekli de buna borçluyuz. Her zaman nasibimize şükretmiş, dedikodu ve yalandan her zaman kaçmışızdır. Doğru bildiğimiz insanlar ve firmalarla çalışmaya özen gösterdik. Hiçbir zaman insanlara firmasına göre değer vermedik. (Yaradanı sevdik yaradandan ötürü)
 
Nihat bey uzun süredir bu sektörde hizmet vermektesiniz? Piyasada hatırı sayılır bir yeriniz var. Yıllardır taviz vermeden sektörde yükselişinizi sürdürüyorsunuz? Bunun sırrı nedir?
1991 yılından beri iş yerimi kendim açmışımdır. Sabah saat 08.00 olmazsa olmazım olmuştur. Her zaman   sattığmız, ürünümüz ve sözümüzün arkasında durmuşuzdur. Ticari ahlakımızdan taviz vermemekteyiz, bundan daha büyük zenginlik olamaz. Kanaatimce piyasada ihtilaflı hesabı olmayan birisiyim. Bütün esnaf arkadaşlarıma da bunu tavsiye ederim. Bu kısacık dünyada  insanları kandırıp, dolandırıp, haklarını yemeğe değmez. Çünkü Sonunda göçüp gideceğiz arkamızdan hayırla anılmak kadar güzel bir şey varımıdır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
VAN - Erenoğulları Teknik Elektrik Sayın Abdurrahman Eren ile SöyleşiÖnceki Haber

VAN - Erenoğulları Teknik Elektrik Sayın...

Uskuna Mühendislik Sayın Ramazan Köse ile SöyleşiSonraki Haber

Uskuna Mühendislik Sayın Ramazan Köse il...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar