Uskuna Mühendislik Sayın Ramazan Köse ile Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uskuna Mühendislik Sayın Ramazan Köse ile Söyleşi
Edindiğim bilgi, birikim ve tecrübeme dayanarak 2011 yılının Kasım ayında USKUNA MÜHENDİSLİK ELEKTRİK İNŞAAT TAAHHÜT Sanayi Ticaret Ltd. Şti. kurdum.

Sayın Ramazan Köse okuyucularımıza hem kendinizden hem de Uskuna Mühendislik hakkında bilgi verebilir misiniz?
1997 yılında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümünden mezun oldum. Askerliğimi tamamladıktan sonra, 1999 yılından itibaren İzmir’de özel sektörde bir firmada 12 yıl Elektrik Mühendisi olarak çalıştım. Edindiğim bilgi, birikim ve tecrübeme dayanarak 2011 yılının Kasım ayında USKUNA MÜHENDİSLİK ELEKTRİK İNŞAAT TAAHHÜT Sanayi Ticaret Ltd. Şti. kurdum.
 
Uskuna Mühendislik, Elektrik sektöründe oluşan boşluğu doldurmak için kuruldu.

Firmamızın hedefi, faaliyet gösterdiği tüm alanlarda en iyi olmaktır. Bu anlayışla, müşterilerimize karşı yapılan hizmetlerde, kaliteden ödün vermeden en iyi hizmeti sağlamaktır. Bu sebepten firmamızın sloganı 
“Enerji Sektöründe Farklılık…. “
     
Ramazan bey çok geniş faaliyet alanınız var? Kısa kısa bilgi verebilir misiniz? 
Firmamız, öncelikle kendi AR-GE sini oluşturup Mühendislik kontrolünde paratoner imalatı yapmıştır. Yapılan paratoner imalatı Mühendis olarak beni tatmin etmiştir. Ürünümüzü gönül rahatlığıyla kullanabilirler. Çünkü ürünümüz Deklerasyon değil Uygunluk belgesine sahiptir. Ayrıca firmamız farklı sektörlerde de faaliyet göstermektedir.
 
- YG Tesislerinde İşletme 
  Sorumluluğu hizmeti,
- Her türlü Elektrik Tesisatı 
  yapılması (Fabrika, Site, Konut vb.)
- YG-AG Elektrik Tesisatı
  Projelendirilmesi
- Paratoner tesisatı yapımı ve
  projelendirilmesi 
- Çeşitli Topraklama ölçümleri


Ramazan bey vermiş olduğunuz hizmetlerde müşteri memnuniyeti ile yasal mevzuatı örtüştürmek gerekiyor. İkisinden de taviz vermeden işlerin yapımı “mühendislik farkı” dediğiniz tecrübeyle oluyor sanırım. Neler söylemek istersiniz?
Vermiş olduğumuz hizmetlerde yasal mevzuatı tabii ki gözönünde bulunduruyoruz. Şirketimizin felsefesi doğrultusunda, müşterilerimize yasal mevzuat neyi gerektiyorsa onu öneriyoruz. Müşteri önerdiğimiz konuları uygun bulur ya da bulmaz bu tamamen onun tasarrufundadır. Ama biz mühendislik hizmetini verirken ticari kazancı ikinci planda tutuyoruz.  Tamamen mühendislik hizmeti veriyoruz. Kaliteli hizmet verildikten ve müşteri memnuniyeti sağlandıktan sonra ticari kazanç zaten elde ediyorsunuz. Önemli olan Mühendislik Hizmetini doğru, dürüst ve ekonomik bir şekilde yapmaktır. Bu hizmeti yerine getirirken, o işletmenin mantığına, işleyişine göre hizmet veriyoruz. 

Yasal mevzuatın hantal kaldığı durumlar vardır mıdır? Bu konuda yapılacak düzenlemelerde sektörün gerekli katkıyı sağladığını düşünüyor musunuz?
Yasal mevzuatta gerekli düzenlemelerin yapıldığını zamanla görüyoruz. Ancak bu prosedürden kaynaklanan gecikmeler tabii ki oluyor. Biz Türk insanı olarak başımıza bir kaza gelmeden gerekli tedbirleri almıyoruz. Yasalarda genelde bu tür kazalardan dolayı oluşuyor.

Şirketimizin felsefesi doğrultusunda, personelimizin gerekli iş güvenlik eğitimleri verilmiş, iş güvenlik malzemeleri tüm personele dağıtılmıştır. Ancak bu tabii ki yeterli olmuyor. Takip etmemiz gerekiyor. Çünkü bizim içimizde çok fazla kahraman var. Denetlemeleri yapan iş güvenlik müfettişlerinin mesleki açıdan yetersiz olduğunu görüyorum. Örneğin çeşitli Mühendislik fakültelerinden mezun, iş güvenlik uzmanı belgesi verilmiş arkadaşlarımız mevcut. Ancak bu arkadaşlar ne fabrika sahasında çalışan makinalarla ilgili ne de elektrik konusunda herhangi bir bilgiye sahip değil. Bizim yönlendirmelerimizle bilgi eksikliğini kapatıyorlar. Bu da insanları zor durumda bırakıyor. 

Vermiş olduğunuz hizmetlerde hem iş güvenliği hem de personelin geleceğini güvence altına almak. Bu konuda problemlerle karşılaştığınız oluyor mu? İşverenler bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyorlar mı? Ülkemizde bu konuda yeteri kadar bilinçlenmiş diyebilir miyiz?
Gördüğüm kadarıyla SOMA Faciası bir çok işverenin gözünü açmış. İş güvenliği ile ilgili tesislerindeki eksiklik-leri acilen yaptırmaya başladılar. Maddiyatı gözetmeksizin. Önceden olsa işverenler iş güvenliği ile ilgili yatırımları yaptırmak istemiyordu, onlara maddi külfet geliyordu. Şimdi durum değişti. Artık yasalar çerçevesinde gerekli mevzuatları rahatlıkla yapabiliyoruz. Açıkcası iş güvenlik uzmanlarının olduğu iş yerlerinde iş güvenlik kurallarına uymak daha kolay, çünkü personeli zorlayıcı bir unsur mevcuttur. Uymadığı anlarda işten çıkarılma korkuları vardır. 

Ben burada bizlere yer verdiğiniz için teşekkür ediyor tüm elektrik sektörüne saygılar sunarım.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MANİSA / Batu Elektrik Sayın Nihat Batu ile SöyleşiÖnceki Haber

MANİSA / Batu Elektrik Sayın Nihat Batu...

NTS ELEKTRONİK Genel Koordinatörü Sayın EBRU BOZ ile SöyleşiSonraki Haber

NTS ELEKTRONİK Genel Koordinatörü Sayın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar