SİGMA ELEKTRİK AG ŞALT CİHAZLARI ÜRETİMİ İÇİN SON 2 YILDA 5 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPTI.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SİGMA ELEKTRİK AG ŞALT CİHAZLARI ÜRETİMİ İÇİN SON 2 YILDA 5 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPTI.
Sigma Elektrik in tarihçesinden kısaca bahseder misiniz? Alptekin Yıldırım: Sigma Elektrik  faaliyetlerine  İstanbul Alemdağ da kurulu Fabrikasında 1993 yılında 1.

Sigma Elektrik in tarihçesinden kısaca bahseder misiniz?

Alptekin Yıldırım: Sigma Elektrik  faaliyetlerine  İstanbul Alemdağ da kurulu Fabrikasında 1993 yılında 1.5 kA kesme kapasiteli  otomatik sigorta üretimiyle başladı. 2003 yılında kademeli olarak alçak gerilim devre kesicisi üretimine başlayan firma aynı yıl  Türkiye nin en kapsamlı  kısa devre güç laboratuarını da işletmeye aldı. 2006 yılında büyüme ve yatırım yapma kararı alan firma 2 yıllık süreçte yaklaşık 5 milyon dolarlık  AG şalt cihazları üretimi için gerekli makine, kalıp, test cihazı yatırımını gerçekleştirmiştir. 2008 yılında Türkiye nin önde gelen firmalarından  Ünlü Grup sigma elektrik e önce ortak olmuş bir yıl sonra da Şirketin tüm hisselerini satın alarak sektöre ciddi bir yatırım yapma kararı almıştır. Bugün İstanbul alemdağ daki üretim tesislerinde 120 personeli ile üretimini sürdüren Sigma Elektrik Müşteri memnuniyetini esas alan katılımcı ve dinamik yönetim anlayışı ile kısa-orta ve uzun vadeli hedeflerini gerçekleştirme noktasında emin adımlarla geleceğe doğru yol almaktadır.

Sigma Elektrik in mevcut ürün portföyü hakkında bilgi alabilir miyiz?

Mustafa TOKHAN: Sigma Elektrik halen 1600 A e kadar olan Alçak Gerilim Devre Kesicileri, 3-6-10 kA kesme kapasiteli otomatik sigortalar, 2 ve 4 kutuplu hayat ve yangın koruma eşikli kaçak akım koruma şalterleri, 20/5 A den 5000/5 A e kadar  1 VA den 30 VA e kadar değişik klaslarda AG akım Transformatörleri, 85 A e kadar AG Güç kontaktörleri ve Analog ölçü aletlerinin üretimini gerçekleştiriyor. Açık tip güç şalterleri ve dijital ölçü aletleri ise fason olarak Sigma Elektrik’ in kalite güvence sistemi dahilinde üretiliyor ve ilgili standartlarda belirtilen tüm rutin testlerden geçirilerek müşterilerinin kullanımına sunuluyor.

Sigma Elektrik kaliteye büyük önem veren bir firma. Bize ürünlere uygulanan kalite kontrol ve testler hakkında bilgi verir misiniz?

Şu an üretmiş olduğumuz ürünlerin ilgili standartlarda belirtilen tip ve rutin testlerinin % 90’ını kendi bünyemizde yapabilme imkanına sahibiz. Deneyimli ve uzman kalite kontrol personelimiz ürünlerimizin mevcut performans ölçümünü rutin olarak gerçekleştir-mekte bunun yanı sıra kurmuş olduğumuz üretim kalite kontrol sürecinde de rutin olarak tüm ürünler test ve kalite kontrollerden geçirilmektedir.

Yeni pazara sunulacak ürünler hakkında bilgi verir misiniz?

Mustafa Tokhan: Sigma Elektrik olarak özellikle son 3 yılda çok ciddi yatırımlar  gerçekleştirdik. Bu yatırımlar bugün itibarıyle 5 milyon doları geçmiş durumda. Ülkemizi ve tüm dünyayı etkileyen global ekonomik krize rağmen  2009 yılında AG akım transformatörleri ve 85 A e kadar AG kontaktörlerinin üretimine başladık. Yıl sonuna kadar ise AG kontaktörlerinde serimizi 150 A e çıkarmış olacağız. Ayrıca  kompanzasyon kontaktörleri, pazara sunulacağı andan itibaren büyük yankı uyandıracağına inandığımız Blue Power serisi AG devre kesicileri  ve 80,100,125 A anma akımlı otomatik sigortaları tüketicilerin beğenisine ve kullanımına sunmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yılın ise bu yıldan daha hızlı geçeceğini söyleyebilirim.••Bu yıl ürün konseptimizde yeni yer alan ve  BLUE POWER olarak adlandırılan, mavi rengin  baskın olduğu şalt cihazlarının özellikle AG panolarında birlikte kullanıldığında panonun albenisini arttıracağına inanıyoruz. Şimdilik devre kesici, kontaktör ve akım transformatörlerini kapsayan BLUE POWER serisi ürünlere 2010 da yeni ürünler dahil olacak.

Kısa devre güç laboratuarımızda yapacağımız revizyonlarla kısa devre kesme ve dayanma kapasitesini de yine müşteri talepleri doğrultusunda arttırmayı planlıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışı Pazar payımızı arttırabilmek amacıyla tanıtım ve eğitim seminerleri ve fuar  çalışmalarına büyük hız vermiş durumdayız. Bu amaçla 2010 yılında düzenlenecek Win fuarında yeni ürünlerimizi sergileyeceğiz. Yine bu yılın sonunda Irak’ın Erbil şehrinde düzenlenecek fuara katılacağız. 2010 yılında ise  öncelikli hedef Pazar olarak belirlediğimiz Ukrayna, Mısır, B.A.E, Sudan, Cezayir ve S.Arabitandaki sektörel fuarlara da katılmayı planlıyoruz. Kısaca  2010 yılı Sigma Elektrik için çok hareketli geçecek diyebiliriz.

Kısa Devre Güç laboratuarı ve •Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi •alabilir miyiz?

Nihat Çeşmeci : Sigma Elektrik olarak Türkiye’nin sektördeki en kapsamlı ve en büyük kısa devre akımının elde edildiği   güç laboratuarı ve her türlü kalıbın kısa sürede yüksek hassasiyetle yapılabildiği  kalıphanelerinden birisine sahibiz. Bu imkanlar  ürün geliştirme sürecini inanılmaz hızlandırıyor. Bunun neticesinde de çok kısa sürede pazara yeni ürünler sunabiliyoruz. Ar-Ge bölümünde kullandığımız Unigraphics NX yazılımı Dünyanın önde gelen tasarım programlarından birisi ve kalıp yapımı öncesinde olası tüm hataları simule ederek sıfır hata ile kalıp yapımının gerçekleştirilmesinde büyük rol oynuyor.

 Ayrıca üretmiş olduğumuz ürünlerin  ilgili standartlarda belirtilen tip testlerinin % 90 ını kendi laboratuarımızda yapabiliyoruz.Özellikle alçak gerilim şalt ekipmanlarının performansını gösteren en önemli kriter olan kısa devre kesme veya  dayanma kapasitesi testlerini yapabiliyor olmak Bize sektörde büyük bir avantaj sağlıyor.

Yeni Ürününüz olan AG akım transformatörleri pazara sunulduğundan bu yana büyük beğeni topladı. Bu ürün hakkında bilgi verir misiniz?
Mustafa Tokhan: Yaklaşık 1.5 yıl  süren fizibilite çalışmaları neticesinde modern tasarımı ve özellikleri ile  diğer markalardan öne çıkan Blue Power serisinin ilk ürünü olan  akım transformatörlerimizi bu yılın ilk çeyreğinde müşterilerimizin beğenisine sunduk. Sigma Akım Transformatörlerini rakiplerinden  farklı kılan başlıca özellikler şöyledir:
• Çevirme oranı gövde üzerinde kabartma şeklinde yer aldığından çevirme oranının silinmesi veya değiştirilmesi söz konusu değildir.
• Primeri baralı tiplerde primer-sekonder arası izolasyon dayanımı 8 kVdur. ( stadarda göre bu değer 2.5 kV olmalıdır)
• Barasız tip pencereli diye tabir edilen akım transformatörleri klas 0.5 olarak 10 VA gücünde 150/ 5 A den başlamaktadır. Bu özellikteki akım transformatörüne sahip tek firma Sigma Elektriktir.
• Hem sekonder klemensleri hem de gövde ayrı ayrı mühürlenebilme özelliğine sahiptir.
• Çift taraflı bağlantı imkanı sağlayan nikel kaplı sekonder terminaller montaj kolaylığı sağlamaktadır.

Sektörün gelişmesini tehdit eden unsurlar neler? Bu unsurları ortadan kaldırmak için ne gibi çalışmalar yapılmalı?

Alptekin Yıldırım: Sektörümüzün gelişimi  enerji ve inşaat alanındaki kamu ve özel sektöre olan yatırımların kesintisiz devam etmesine bağlıdır. Ancak 2008 yılı sonlarında baş gösteren global ekonomik kriz bu gelişimi diğer bir çok sektörde olduğu gibi sekteye uğratmıştır. Ağırlıklı olarak finans sektöründeki darboğazdan kaynaklanan bu  krizin ortadan kalkması için daha etkin ulusal ve uluslar arası tedbirlerin alınması şarttır. Bu tedbirlerle birlikte özellikle kamu yatırımlarının hızla devam etmesi sektörümüzdeki güven ortamının yeniden oluşmasında büyük rol oynayacaktır.
İleriye yönelik hedeflerinizden, yatırım planlarınızdan bahseder misiniz?••Alptekin Yıldırım: Sigma Elektrik olarak öncelikli hedefimiz AG koruma, ölçme ve kumanda cihazları ile ilgili ürün portföyünü 3 yılda tamamlamaktır. Ar-Ge departmanımız bu hedefi yerine getirebilmek için büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürmektedir. Hedefimiz 3 yıl içerisinde zengin  ürün çeşitliliği ile sektörün lider yerli üreticisi olmaktır. Bu amaçla yeni ürünlerle ilgili her türlü fizibilite çalışması tamamlanmış olup kısa-orta ve uzun vadeli hedefler doğrultusunda yatırımlarımız hızla devam etmektedir. Ayrıca 5 yıl içinde en az 2 ülkede joint-venture şeklinde ortak yatırım yapmayı planlıyoruz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DURMAK YOKÖnceki Haber

DURMAK YOK

Başarılı OlmakSonraki Haber

Başarılı Olmak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar