FUZUL GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI EYÜP AKBAL İLE FAİZSİZ KONUT EDİNDİRME HAKKINDA SÖYLEŞİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FUZUL GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI EYÜP AKBAL İLE FAİZSİZ KONUT EDİNDİRME HAKKINDA SÖYLEŞİ

İlk olarak Fuzul Grubun 23 yıllık hikâyesini anlatır mısınız?

Hikâyemiz, 1992 yılında başladı. İlk etapta titizlikle fizibilite çalışmalarını yürüttüğümüz otomotiv sektörü üzerine yoğunlaştık. Bu yapıyı da zamanında bir halk geleneği haline gelmiş olan ‘altın günü’ mantığıyla geliştirdiğimiz bir sistemle kurguladık. İlk iki yıl altyapı çalışmaları ile uğraştıktan sonra profesyonel bir şekilde sistemimizi kamuoyuna duyurduk. Biz, insanların birbirlerine danışarak bir dayanışma ve elbirliği içerisinde araç sahibi olmalarını hedeflemiştik ve çok kısa bir süre içerisinde ülkemizde güzel bir karşılık buldu. Yaklaşık olarak 130’un üzerinde bir bayi ağına erişerek Türkiye’nin her noktasında temsil edildik. 


Araç sektöründe otomotivle ilgilenirken; araç kaskosu, trafik sigortası, ev sigortası, yangın ve hırsızlık gibi operasyonlar için de 1994 yılında Akva Sigorta’yı kurduk. Yani iş işi doğurdu diyebiliriz. 2000 yılında Fuzul Autocity ikinci el araç merkezimizi kurduk. Türkiye’nin ilk kurumsal ve en büyük ikinci el oto merkezi olarak faaliyete girdik. Aynı yıl uluslararası alanda da sağlık sektöründe Afiyet Tıbbi Malzemeler adı altında medikal şirketimizi hayata geçirdik. 


Peki Fuzul Grup olarak rotanızı inşaat ve gayrimenkul sektörüne çevirmeye nasıl karar verdiniz?

2000’li yıllara geldiğimizde yani büyük depremden sonra Türkiye’de artık bir deprem gerçeği ile yaşamaya başladık. İnşaat sektörü deprem sonrası önem kazanmaya başladı. Aslında müşterilerimiz de bu noktaya bizi bir şekilde yönlendirdi diyebiliriz. Sonuçta arabalarını bizden aldılar. İkinci el araba olarak hizmet sağladık, “bir de ev alalım sizden” talepleri oluşmaya başladı. Bu da oluşturduğumuz güvenle ilgili bir durum. Biz de neden olmasın diye düşünerek bu işe başladık. Başakşehir’de Kiptaş’ın başlatmış olduğu Başakşehir Konutları projesi ile 2000 yılında bölgede ilk özel firma olarak bu işe başladık.


Fuzul Yapı olarak Başakşehir bölgesine büyük yatırım yaptınız. Şu ana kadar gerçekleştirdiğiniz projelerinizden bahseder misiniz?

Fuzul Grup olarak her şeyden önce yaşanabilir alanlar oluşturmak hedefiyle yola çıktık. Başakşehir’în bugünkü nüfusu 400 bin civarında. Metrekare fiyatının 500 TL olduğu günlerde bu potansiyeli gördük ve yatırımlarımıza başladık. Bugüne kadar bölgeye yaptığımız yatırımlar 1 milyar TL’yi aştı. Başakşehir’de; Fuzulkent Bizimevler, Kent Neriva, bölgenin ilk alışveriş merkezi Olimpa Avm ve Olimpa Rezidans, Olimpa Park Evleri, Kent Ariva, Evila gibi pek çok başarılı projeye imza attık. 26 Ekim itibari ile güncel projelerimizden Olimpa Park Evleri’nin teslimatlarına başladık. Bir kez daha  verdiğimiz  sözü tutmuş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.  Bugüne kadar 4 bin adet konut ürettik ve üretmeye de devam ediyoruz. 


Eylül ayında lansmanını yaptığınız Vadiyaka Başakşehir projesi nasıl ilerliyor? 

Evet, 15 Eylül tarihinde başarılı bir lansman gerçekleştirdik. Vadiyaka Başakşehir, mega projelerin kesişme noktasında yer alıyor ve merkezi lokasyonu ile benzerlerinden ayrışıyor. 18 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen bir proje bu. 361 konut ve 56 ticari üniteden oluşuyor. Başakşehir bölgesi ağırlıklı olarak ailelerin tercih ettiği bir yer. Bizde projemizde bunu dikkate aldık. Çocukların güvenle oynayabileceği, onların kullanıma uygun olarak doğal solüsyonla üretilen ahşap malzemeli oyun elemanlarıyla donatılan  ‘Çocuk Oyun Adası’, projenin aile yaşamına uygunluğunu pekiştiriyor. 

Satışlarımız da çok iyi gidiyor. Dairelerimizin yüzde 43’ünü şimdiden sattık. 


Mega projeler üreten Fuzul Yapı dışında bir de Fuzulev markanız var. Aradaki fark nedir? Fuzulev ile kimlere hitap ediyorsunuz?

Fuzulev’de kurduğumuz sistemimizin temeli yardımlaşmaya dayanıyor. Ev almak için ortalama aynı bütçeye sahip kişiler bir araya getirilerek grup oluşturuluyor. Gruplarda herkes birbirine destek olarak faizsiz, vade farksız ev sahibi olabiliyor. Ev sahibi olmak isteyenler, ödeyebilecekleri vade süresine göre 40, 60, 80, 100 ya da 120 kişilik gruplara dahil oluyor. Altın günü mantığıyla işleyen bu ödeme tipinde, her ay toplanan ev parasıyla gruplara katılan kişilerden biri konut sahibi oluyor. Bu sistemin büyük avantajı en geç vade ortasında ev sahibi yapıyor olması. İlk aylarda ev sahibi olamayanlara sistem dahilinde sürekli kira yardım desteği yapılıyor. Bu şekilde de kira desteği alan kişiye ödemelerinde destek sağlanmış oluyor.


Fuzulev sistemi ile her kesim bizden ev almak için başvuruda bulunuyor. Ancak daha çok kiracı olup da ev sahibi olmak isteyen ve sabit geliri olan memur, emekli gibi kişiler  sistemimize büyük ilgi gösterip kayıt oluyorlar.


Düşük ücretle ya da sabit ücretle çalışanlara nasıl kolaylıklar sağlıyorsunuz?

Kirada oturan, sabit ücretle çalışan kişileri uygun bütçelerde daire sahibi yapmak bizim işimiz. Çünkü kişi hem kira ödeyecek, hem evin masraflarını karşılayacak bir de üstüne ev sahibi olacak… Bu günümüz koşullarında pek kişiyi zorlayacak bir durum ve hatta imkansız gibi görünüyor. Fuzulev’de bunu mümkün kılıyoruz çünkü sisteme dahil olan kişinin kendi belirleyeceği taksit miktarına göre ödeme yapmasına olanak sağlıyoruz.  Ayrıca sisteme dahil herkes kira yardımı aldığı için zorlanmadan ev sahibi olabiliyor.


Fuzulev için Anadolu’da yapılanmalarınız var mı? Oradaki talepleri nasıl karşılıyorsunuz? 

Türkiyenin dört bir yanında bayii ve şubelerimiz var ve her geçen gün de yeni bölgelerde açılmaya devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyen kolayca bulunduğu bölgedeki bayii ve şubelerimize gidip Fuzulev hakkında bilgi sahibi olabiliyor ya da sisteme kayıt yaptırabiliyor. Adana, Antalya, Ankara, Bursa, Erzurum, Mersin, Konya gibi pek çok ilde bayi ve şubelerimiz bulunuyor. Fuzulev olarak çok yakında İzmir’de de hizmet veriyor olacağız. 


Son olarak; Fuzul Grup olarak yurtdışında da faaliyet göstermeye başladınız. Yeni markanız Nevita ile hedefleriniz nelerdir?

Yabancı yatırımcıların ülkemize ilgisi büyük, özellikle Orta Doğu ülkeleri Türkiye’ye yoğun ilgi gösteriyor. Bölgedeki yatırıma değer tek istikrarlı ülke olmamızın bunda etkisi büyük. Bizim mevcut projelerimize Orta Doğulu yatırım gruplarından zaten çok fazla talep geliyordu. Bizde bu alanda yatırım yaparak mevcut ilginin daha sağlıklı ve profesyonel şekilde ülkemize getirilmesini sağlamak için Nevita markasını kurmaya karar verdik. İlk ofisimizi Riyad’da geçtiğimiz yaz açtık. İlerleyen dönemlerde Nevita markamıza yönelik yeni yatırımlar yapmayı da planlıyoruz. 


Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
VİKO, KONYALI MÜŞTERİLERİNİ İSTANBUL’DA AĞIRLADI…Önceki Haber

VİKO, KONYALI MÜŞTERİLERİNİ İSTANBUL’DA...

MAKEL’DEN KURUM İÇİ “OTOMASYON” HAMLESİSonraki Haber

MAKEL’DEN KURUM İÇİ “OTOMASYON” HAMLESİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar