DOĞAN ELEKTRİK SAHİBİ ÖZAY EMİN İLE SÖYLEŞİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOĞAN ELEKTRİK SAHİBİ ÖZAY EMİN İLE SÖYLEŞİ
Sn.

Sn. Özay Emin, uzun yıllardır elektrik sektörünün içerisindesiniz. Bize biraz kendinizden ve firmanızdan bahseder misiniz?

Özay Emin olarak piyasaya 1991 yılında metesan firmasıyla (NECDET METE) Kurucusunun Ticari ahlak ve misyonuyla yetiştik ve geldik. 2,5 yıllık bir çalışma hayatın ardından Mevlam nasip buyurdu iki ortaklı kendi firmamız olan ÖZAYLAR’ı kurduk. 1998 yılına kadar çok büyük potansiyelde yurtiçi ve yurtdışı ticareti yaptık. 1999 yılında

ortaklığımız bitti. Kardeşim Doğan Emin ile DOĞAN ELEKTROMEKANİK olarak Şekerpınar ve Karaköy de piyasaya hizmetimize devam ediyoruz.

Köklü bir firmasınız piyasanın içinde bulunduğu dar boğazda firma olarak ne gibi önlemler aldınız?

Piyasanın durumu derken tabii bunu kabul etmek gerekir ki kriz denen söylenti ve yaygara var. Hayat durmaz mutlaka devam edecektir ama böyle durumlar insanların irkilip, derlenip toparlanması için uygun zamanlardır gibi bakıyorum. Yani ben şöyle diyebilirim; Toprağa çim ekersiniz, iyi bakarsınız, sularsın, gübre ve besin verirsiniz. Çimler büyür, traşlama zamanı gelince traşlarsın ve güzelleşir. Kökler güçlenir, yoksa karma karış bir otlak karmaşası oluşur. Geriye dönüp bakalım bu krizler, her 3 - 5 - 10 derecesine ve ülkelere göre bu işin yönlendiricileri tarafından yapılmaktadır.

Biz ticaret ve sanayiciler olarak 3 - 5 -10’ lu yılların hesabını mutlaka bilmemiz gerekiyor. Temennim bu kriz söylentisinin kronikleşmeden bitirilmesidir.

Şuan ki piyasa şartlarında bir çok firma küçülmeye gidiyor. Krizi aşmada sizce bu tavsiye edilir bir metodmudur?

Öz sermayeli işlerin dışındaki yapıya doğru tabii konuyu açarsak mevcutta elinizde hazırda parası olanlar için bu fırsatı değerlendirme dönemi gibi olmuyor mu? Herşey böyle dönemlerde yarı yarıya düşmüyor mu? Buda yatırımcı için fırsat oluşturuyor.

Ayrıca, sermayesini sermayesiz firmalar üzerine döndüren firmalar için de toparlanma yani küçülmeden çok sermayeyi koruma olur.

Ürün gamınızdan bahseder misiniz?
Ayrıca mümessili olduğunuz ürünlerde var bu konuda da bize bilgi verirmisiniz?

Piyasaya hizmetimiz sanayi, fiş, priz ve kombinasyon malzemeleri ve gazlı ortamlarda kullanılan EX-PROFF malzemeler olarak devam etmektedir. Diğer yandan, taahhüt yaptığımız Elektrik - Otomasyon – Aydınlatma -Data - Telefon ve Görüntülü Güvenlik Sistemleri ayrı gözükse de uygulamada bir bütün olan bu işlerin tamamında malzeme temini uygulama ve satışı gibi tecrübemize dayanan bir hizmet anlayışı ile piyasaya hizmet veriyoruz.

ELSİAD kurucucusu olarak asıl amacınız nedir?

ELSİAD kurucusu olarak, asıl amacımız elektrik sektörünün imalat ve toptancı arasındaki ticari köprünün daha düzenli ve işler halde uygulanabilirliğini sağlamak ve sağlıklı diyaloglar oluşturmak.

Elektrik sektöründe ileriye dönük söyleyeceğiniz neler var? Nasıl görüyorsunuz sektörümüzün geleceğini?

Elektrik sektörü imalatcıları ve toptancıları kendilerini analiz etmezlerse, dağılmalar olacaktır. İmalatcı ve toptancı dayanışması olması gerekiyor. Birbirlerini kollayıp yükseltecek bayilik ve garantörlük sisteminin gözden geçirilmesi gerekiyor. Fabrikalar ve toptancılar arasındaki ilişkiler gezme - tozmadan çok geleceğe yönelik önerilen plan ve fikirlerin telaki olacak şeklinde toplantılar olmalı. Uygulanabilir önerilen sonucunda her iki kesimde faydasına olacak sonuçlar çıkacaktır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ELSİM ELEKTRİK SAHİBİ RASİM İĞDE İLE SÖYLEŞİÖnceki Haber

ELSİM ELEKTRİK SAHİBİ RASİM İĞDE İLE SÖY...

GÜNSAN, TÜRKİYE SATIŞ KOORDİNATÖRÜ HAKAN TAN İLE SÖYLEŞİSonraki Haber

GÜNSAN, TÜRKİYE SATIŞ KOORDİNATÖRÜ HAKAN...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar