GÜNSAN, TÜRKİYE SATIŞ KOORDİNATÖRÜ HAKAN TAN İLE SÖYLEŞİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÜNSAN, TÜRKİYE SATIŞ KOORDİNATÖRÜ HAKAN TAN İLE SÖYLEŞİ
Sn.

Sn. Hakan Tan,Yurtiçi Satış Departmanınızın işleyişi hakkında bilgi alabilir miyiz?

2006 yılı sonunda, GÜNSAN ailesine Türkiye Satış Koordinatörü olarak işe başladım. Bu 3 yıllık dönemde, öncelikle GÜNSAN’ın Satış ve Pazarlama Organizasyonunu tamamladık. Şuan da, varolan organizasyonumuza en son CRM(Müşteri İlişkileri Yönetimi) da ekledik.

Satış ve Organizasyon Yapımız, Bayi Kanalı, Proje Departmanı, Zincir Marketler, Pazarlama, Satış Destek, Ürün Geliştirme  ve  CRM(Müşteri İlişkileri Yönetimi) departmanlarından oluşmaktadır.
 
Tabii ki bu departmanları oluşturmaktaki  amaç,  gerek bayi portföyümüzle, gerekse de GÜNSAN satan ve kullanan müşterilerimizle en iyi  ve en etkin iletişimi sağlamak, kaliteli ürünlerin devamlılığını sağlamak, gerek müşterimizin,  gerekse de pazar taleplerini karşılamak amacıyla yeni ürünleri piyasaya sürmek, satış hedefleri doğrultusunda hareket eden, planlanabilen, sürdürülebilen ve büyüyebilen, satış politikasının işlerliğini sağlamakta, ki geçen bu 3 yıllık süre içerisinde, bu yeni satış organizasyon yapısının gerek ürün, gerek markalaşma, gerekse de ciro olarak olumlu olarak.
 
Yurtiçi Satış Organizasyonunuzu  detaylandırabilir  misiniz?

GÜNSAN, 1982  yılında, Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Abidin Gün tarafından kurulmuştur. GÜNSAN’ı piyasaya  sorduğumuzda, kalite, güven, istikrar, iyi diyalog, deneyim, iyi hizmet kelimeleri GÜNSAN’I gerek geçmişinde, gerekse de  bugünün de anlam taşıyan değerlerdir. GÜNSAN, bu ilkeleri, 1982 yılından beri korumakta, yaşatmakta  ve  geleceğe  taşımaktadır.

İç Piyasa Bayi Organizasyonumuzu ele aldığımızda, Türkiye’nin 7 Bölgesinde, Bayi Organizasyon Yapısını tamamlamış ve değerli bayi iş ortaklarımızla hizmet vermekteyiz. Türkiye’nin tüm illerinde  GÜNSAN, ürün ve ürün grupları bulunmaktadır.

Market (Retail) kanalımızı 2009 yılında, 3 yeni uluslararası yapı marketle de, anlaşma sağlayarak kurduk. Dergimiz, size ulaştığında, bu marketlerde de, ürünlerimizi bulabileceksiniz. Yapı Marketlere sadece Türkiye değil, aynı zamanda, olayın uluslararası ticaret (Dış Ticaret) tarafı da Zincir Marketler Departmanımızla beraber takip edilmektedir.

2006 yılında kurduğumuz, Proje Departmanında en son katılan 2 yeni mühendisimizle de birlikte, 5 kişiye ulaştık.

Ekonomik Krizin yurtiçi satışlara yansıması nasıl oldu? Ekonomik Krize karşı Departmanınızda önlemler aldınız mı?

Esasında, Dünyadaki  Ekonomik  Krizin,  2007 yılının sonlarında Amerika’da başladığı bugün tüm ekonomik çevrelerce kabul edilmektedir. Türkiye’ye yansıması ise, 2008 yılının 3.çeyreğinin sonu ve 4.çeyrek olduğu da gözlemlenmektedir.

2009 yılı ilk çeyrek büyüme rakamlarına baktığımızda da İnşaat sektörünün %20, Toptan ve Perakende sektöründe ise %25  küçüldüğü  açıklanmıştır. Biz, öncelikle GÜNSAN  olarak 2008 yılının son çeyreğinde, bu verileri değerlendirip “ bu ekonomik krizde, nasıl büyüyebiliriz, ilkesini hedef aldık” ve bu geçen 9 aylık dönemde ve en son 6 aylık değerlendirme toplantımızdaki rakamlara baktığımızda GÜNSAN’ın,  daralan pazarı,  gerek adetsel olarak, gerekse de cirosal olarak, 2008 yılına göre, arttırdığını söyleyebiliriz. Bu rakamlara ulaşılmasında 2009 yılının başında ( ekonomik krizin en hızlı yaşandığı dönemde) düzenlemiş olduğumuz  kampanyamızın da, doğru bir strateji olduğu anlaşılmaktadır. Bu stratejideki en önemli veriler GÜNSAN’ın şuan da bulunduğu Satış Organizasyon Yapısı ve çalışılan Bayi Organizasyonunda güçlü bir yapıda olduğu da gerçektir.

Bu  6 aylık süreçte, GÜNSAN ürün portföyümüze VISAGE DELUXE  de katmış olduk. Bu yapılan ilk tanıtım  ve pazarlama organizasyonundan sonra alınan veriler  ve satışının  1 ay olmasına rağmen  aldığımız rakamlara bakarak, piyasa tarafından beğenildiğini, istenildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. GÜNSAN olarak böylelikle alt, orta, üst  segmentasyon ürününü  de tamamlamış olduk.

GÜNSAN için, ileriye yönelik hedeflerinizde temel aldığınız önemli faktörler nelerdir?

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, GÜNSAN olarak ikinci 6 ayda yeni   kampanyamızı  başlattık. (Kampanyamızda Ramazan Umresi, İngiltere ve Fas seyahatlerimiz bulunmakta.)
 
Şalt ekibimizi  ve  Proje Ekibimizi güçlendirdik, CRM ( Müşteri İlişkileri Yönetimi) Departmanımızı organizasyonumuza dahil ettik, krizin etkilerinin gösterildiği  2008/9. aydan 2009/6.ayına kadar organizasyonumuza  8 yeni arkadaş aldık.

Röportajın  başında da belirttiğim gibi, bunları yapmamızdaki faktörler, günümüzün satış ve pazarlama tekniklerini en etkin ve en verimli şekilde kullanmak, Müşteri memnuniyetini sağlamak, 27 yıllık kaliteli ürün anlayışını ileriye götürmek, Müşterimize kârlılık sunmak, en iyi ve en etkin diyalogu kurmak, regüler bir üretim ve satış politikasını oluşturmak en önde gelen hedeflerimizdir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DOĞAN ELEKTRİK SAHİBİ ÖZAY EMİN İLE SÖYLEŞİÖnceki Haber

DOĞAN ELEKTRİK SAHİBİ ÖZAY EMİN İLE SÖYL...

TEK KABLO, GENEL MÜDÜR YRD.RIZA BAYRAK İLE SÖYLEŞİSonraki Haber

TEK KABLO, GENEL MÜDÜR YRD.RIZA BAYRAK İ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar