2 M KABLO YURT İÇİ SATIŞ MÜDÜRÜ SAYIN SERDAR BAYKAL İLE SÖYLEŞİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2 M KABLO YURT İÇİ SATIŞ MÜDÜRÜ SAYIN SERDAR BAYKAL İLE SÖYLEŞİ
Sayın Serdar Baykal, 2M KABLO olarak kablo sektöründe ilk akla gelen firmalardansınız.

Sayın Serdar Baykal, 2M KABLO olarak kablo sektöründe ilk akla gelen firmalardansınız. Bu süreci biraz okuyucularımıza anlatır mısınız?

Firmamız 1993 senesinde İstanbul Esenyurt’ta 2 kurucusu ile 85 m2 lik bir alanda üretime başlamıştır. İlk ürünü Koaksiyal kablo iken geçen 17 yıl içerisinde; 9500 m2 kapalı alan 130 çalışanı ile ürün kalemimiz neredeyse 3500’e ulaşmıştır. İstanbul Merkez Satış müdürlüğü ile birlikte İzmir Ankara Antalya da bölge müdürlüklerimiz mevcuttur. Aynı zamanda Moskova’da bir satış ofisimiz ve depomuz bulunmaktadır. Kurulduktan birkaç yıl sonra ilk ihracatını Almanya’ya yapmış ve bugün ihracatının büyük bölümünü Avrupa’ya ihraç eden bir boyuta ulaşmıştır. Yangın kablolarında İngiliz LPCB’den sertifikalı ilk ve tek kablo firması olup aynı zamanda Alman VDE sertifikamız mevcuttur. ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili olarak hem WCS hem de LPCB sistem belgelerine sahibiz. Çalışanlarımızın %38’i beyaz yakalı olup değişik departmanlarda 12 Mühendis görev yapmaktadır. Ar – Ge bölümümüzde çalışan arkadaşlarımız müşteri talepleri doğrultusunda sürekli yeni dizayn, deneme ve teknik çalışmalar yapmaktadırlar. Şirketimizde çalışan yaş ortalaması 30 olup genç, çalışkan ve yeniliklere açık dinamik bir kadro ile çalışmaktayız. İnsan odaklı sistemimiz sayesinde doğru insanlarla ve herkesin kendisini net ifade edip yaratıcılığını kullanabileceği, realist ve şeffaf bir yapıya sahibiz. Çalışan memnuniyeti dolayısı ile müşteri memnuniyeti önceliğimizdir. Yani hiçbir şey tesadüf değildir. Bugün geldiğimiz iyi konuma tesadüflerle değil ciddi emek ve büyük maliyetlerlerle ulaşılmıştır. Bunların sonucu olarak başarı kaçınılmaz olmuştur. Şunu da özellikle belirtmek isterim ki 2M KABLO vizyonu 2020 yılında dünyanın ilk 10 zayıf akım kablo imalatçısı arasında yer almaktır. Bundan sonraki hedeflerimiz tamamen bu vizyon ışığında oluşmakta ve çalışmalarımız bu doğrultuda sürmektedir.

Ticaret hayatında bir markayı oluşturmak nasıl zorsa, markayı zamana karşı yükselişini sürdürmek daha zor olsa gerek. Siz zoru kolay bir şekilde başarıyorsunuz. Bunun sırrı nedir?

Doğru hedef, doğru strateji, doğru yatırım, doğru planlama, doğru adım ve son olarak doğru insan, doğru ürün…

Doğru hedef; Belki hedeflerinize yüzde yüz ulaşamayabilirsiniz ama çalışmaktan asla taviz vermemelisiniz, biz kurulduğumuz günden bu güne inanın çok çalışıyoruz ve daha yapacak çok işimiz var…

Doğru strateji; piyasaya yaptığınız her çalışmanın içi ancak doğru verilerle doldurulabilir hale gelir. Markanın oluşması eskiden iyi hizmet ve iyi reklam ile çok kolay olabiliyorken artık iyi bir marka oluşturmanın yolu; bilgi teknolojilerinden geçiyor. Müşteri ilişkileri yönetimi, veri ambarları, internet markaların gelişiminde büyük rol oynuyor. Marka olmayı başarmanın yolu ilerici ve yenilikçi olmaktan geçtiğini düşünürsek, bilgi işlem kullanımı son derece önemli ve etkin olduğunu söyleyebilirim. Kullanmakta olduğumuz ERP programı bundan 6 yıl önce fabrikamız da oluşturulmuş olup şu anda kablo sektöründe başarıyla kullanılmaktadır. Bu programdan ticari faaliyetimizin her safhasında etkin bir şekilde nasıl faydalanacağımızı biliyor ve ciddi anlamda katma değer sağlıyoruz.

Doğru yatırım; eğer yatırımlarınızı ödeme kapasitenizin karşılayamadığı kredilerle kapatmaya çalışırsanız elbette bu dönem aleyhinize işler. Yatırımlarınız, sonunuz olabilir…

Doğru adım ise ne zaman ve ne şekilde adım atmanızla alakalıdır. Doğru atılmayan adımlar zamansız yapılan çalışmalar markanıza zarar verebilir.

Gücünüzü bilemezseniz geleceğinizi planlayamazsınız. Yanlış adım, yanlış plan firmanıza yarardan çok zarar getirecektir.

Doğru ürünü üretmek ve hedeflerimizi kısa vadeli çıkarlara bağlamamanız gerekmektedir. Tüketiciyi yanıltma dönemi her anlamda bitmiş artık tüketici bilinçlenmiştir. Kaldı ki konumuz kablo gibi hayati önem taşıyan kritik bir ürün ise, bu konuda iş sadece vicdana bırakılacak kadar basit değildir. Sertifikalarımız, ihracatımız ve başarı ödüllerimiz ayrıca ürünlerimizin sahip olduğu sorumluluk sigortası sanırım kalitemizin en etkin göstergesidir. Bizler, sertifikalandırıldığımız uluslararası kuruluşlar tarafından denetlenirken satış birimimizde en çok dikkat ettikleri konu müşterilerden gelen taleple bizlerin geçtiği tekliflerdeki tutarlılık konusudur. Eğer burada bir fark var ise (tüketiciyi yanıltacak nitelikte farklar özellikle) bu başlı başına hata niteliğindedir. Zayıf akım kablosu çok da fazla bilinmeyen kendi içinde oldukça karışık diye nitelendirilebilecek yapıdadır. Teklif boyutunda cazip olabilmek için müşterinin talebinden bağımsız ürünler sunulabilmektedir. Bizler bu durumları tespit etmek için mücadelelerimizi devam ettiriyoruz.

Dünyanın en iyi teknolojisi ile en kaliteli malını üretin bunu tamamlayan en etkili unsur insandır. Biz bu konuda da işimizi hiçbir zaman şansa bırakmadık ve insana yatırımı en büyük değer bildik.  Geçen senenin bile  eski diye nitelendirildiği bu kadar hızlı bir  teknolojik  değişim sürecinde yeniliklere ayak uyduramazsanız, müşterinizin ve pazarınızın nabzını iyi tutamazsanız iş yapmanız çok güç hale gelebilir. Dikkat ederseniz iş yapmanız diyorum evet harikalar yaratmak değil, iş yapmak için bile artık ciddi performansa ihtiyaç duyulmaktadır. Dinamikler hızla değişim göstermekte buna ayak uyduramadığınız noktada sizinde başınızı döndürebilecek niteliktedir.

Ekip olarak  bir öğrenci gibi derslerimize çalışıyor, ödevlerimizi yapıyor ve sınavlara giriyoruz. Sürekli eğitimler alıyor ve işimizi  şansa bırakmıyoruz. Başarı tesadüfen olmuyor, tesadüfen olursa da kalıcı olmuyor. Sizin de belirttiğiniz gibi bir yere gelmek zor; geldiğiniz yeri korumak daha da zor bir hal almıştır. Biz zoru doğru ürünle, inandığımız değerlerimizle ve doğru insanlarla kolayca aşıyoruz. Aynı dili konuştuğumuz firma ve insanlarla buluştuğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim.

Üretiminizin büyük kısmını ihraç ediyorsunuz. Önümüzdeki zaman içerisinde yeni Pazar arayışlarınız var mı? Yeni Pazar arayışlarında 2M KABLO olarak nelere dikkat ediyorsunuz?

Yeni pazar arayışlarımız elbette vardır. Hedef pazarlar belirleyip bunların üzerinde önce fizibilite çalışmalarını tamamlıyoruz.  Masa başı ve yerinde incelemelerden sonra  ürün ve pazar örtüşmesini sağlamak gerekir. Bunun için o pazardaki fiyat politikası ve bu politikaya uyup uyamayacağımız da önemlidir.  Araştırmalarımızda doğru veri bankaları ve teyidli  bilgiler kullanmayı tercih ediyoruz.  Şans veya deneme  yanılma esas bir süreç ile Pazar araştırmaları yapmamaya çalışıyoruz. Doğru zamanda, doğru pazarda , doğru ürünle ve doğru strateji ile var olmak prensibi ile yürüttüğümüz çalışmalarda efektif sonuçlar almak bizim için son derece önemlidir.  Araştırma ve pazarlama ile başlayan süreç daha sonra satış ve hatta tahsilat sonuna kadar ince detayları ile takip ediliyor ve kayıt altına alınıyor. Dış Tic. Departmanının bilgi birikimi, ekip çalışması ve firmamıza olan güvenimiz sayesinde uğraş gerektiren işlerden yılmıyoruz. O nedenle ihracatı zor olan uğraş isteyen, zaman gerektiren projelerde 2M KABLO yu rahatlıkla görebilirsiniz.
 
Her  yeni pazara girişte veya çalışmaları yürütürken tıpkı var olduğumuz pazarlarda olduğu gibi ülkemizi de temsil ettiğimizi hiçbir zaman unutmuyoruz.

En çok riskin alındığı bir sektör olan Kablo sektöründe faaliyet gösteriyorsunuz. Dışarıdan bakıldığında büyük bir dezavantaj bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

Evet geçmişte daha yoğun olmakla beraber hep bu  risk bizimle birlikte. Piyasalardaki faaliyetlerinizde nerde durmanız gerektiğini, nerde harekete geçmeniz gerektiğini iyi bilirseniz, durmayı göze alabilecek gücünüz  ve iş bilginiz var ise, ciro kaygınız aynı zamanda  mantığınızın önüne geçen hırslarınız yok ise bu dezavantajlı durumu avantaja çevirebilirsiniz. Bizler hiyerarşik düzene aykırı hareket etmeden kuralına göre ticaret yapmayı benimsemiş bir firmayız. Kendimize, ekibimize ve müşterilerimize taahhütlerimiz ve sözlerimiz var. “Neyi taahhüt ediyorsak onu üretiyoruz “ ancak sizin de belirttiğiniz gibi etik değerleri olmayan ve risk alabilen firmalarla ürünlerimizi pazara sunarken rekabet etmek zorundayız. Bizi en çok kalitesinde kesinlikle sıkıntı olmayıp satış politikalarında istikrar olmayan firmalar yoruyor. Türkiye’de artık kalite bilinci belli düzeye ulaştı. Özellikle derneklerin çalışmaları birde yaşanan kötü tecrübeler tüketicilerde belli  kriterlerin oturmasına fayda sağladı. Ancak etik ticaret anlayışı maalesef oturmamış firmalarımız var. Bizler ürünlerimizi kalitemizden ödün vermeden üretiyor ve kalite bilinci fazlası ile oturmuş, firmamıza, markamıza yürekten inanmış  gerçekten birbirinden değerli bayi ağımız ile pazara sunuyoruz. Bayilerimizin kesinlikle rakibi değil çözüm ortağıyız, tüm sorunlarını sıkıntılarını yakinen takip ediyor ve çözüm odaklı yaklaşıyoruz.

Firmamızda oluşturduğumuz tüm süreçlerimiz, bayilerimize  en iyi hizmeti sunmak ve bizimle çalışmanın hazzını yaşatmak. Türkiye’de marka olmayı başarmış toptancıların tercih ettiği bir üretici olarak sorumluluğumuzun bilincinde olduğumuzu belirtmek isterim. Sektördeki tüm olumsuz rekabet koşullarına rağmen olması gerekeni uygulamak için ciddi anlamda savaş veriyoruz.

Bizlere inanıp, güvenen  paydaşlarımız ile birlikte, insanların güvenlik konfor ve iletişim gereksinimlerini üst düzeyde karşılayacak zayıf akım kablolarını tüketicilere sunmaya devam edeceğiz. Dağıtım kanallarımız sayesinde de sektörün tüm olumsuzluklarını en az zararla atlatmaya çabalıyoruz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD, ‘CHARTER OKULLAR’ İLE EĞİTİMDE KALİTEYİ ARTIRACAKÖnceki Haber

ABD, ‘CHARTER OKULLAR’ İLE EĞİTİMDE KALİ...

ZİHNİ GÜLEP İLE FAR BAKALİTİN DÜNÜ VE BU GÜNÜ ÜZERİNE SÖYLEŞİSonraki Haber

ZİHNİ GÜLEP İLE FAR BAKALİTİN DÜNÜ VE BU...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar