Sn. Kudret Ünal’dan Sektörümüze Dünya Çapında İki Kuvvetli Alternatif

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sn. Kudret Ünal’dan Sektörümüze Dünya Çapında İki Kuvvetli Alternatif
Sektörden ayrıldığınız günden bu yana neler yaptığınızı bize kısaca anlatabilir misiniz ?Geçtiğimiz yıllarda Kıraça Holding’in Otomotiv Yedek parça sektöründe yer alan şirketi Karland’da CEO’luk ve Sabancı Grubu’nda yedek parça sektör yöneticiliği görevlerini üstlendim.

Sektörden ayrıldığınız günden bu yana neler yaptığınızı bize kısaca anlatabilir misiniz ?

Geçtiğimiz yıllarda Kıraça Holding’in Otomotiv Yedek parça sektöründe yer alan şirketi Karland’da CEO’luk ve Sabancı Grubu’nda yedek parça sektör yöneticiliği görevlerini üstlendim. 2007 yılında da bugün standında birlikte sohbet etme imkanı bulduğumuz Polimaks’ı kurdum. Polimaks’ın ilk faaliyet alanı yapı kimyasallarıydı. Yapı kimyasalları bünyesinde büyük beton sahaların derz dolgusu, tek komponent ve çift komponent yol boyaları üretimimiz halen mevcut. Akrilik zemin kaplaması üretim ve uygulamaları da yapmaktayız. 2007 yılı ikinci yarısı itibariyle de kablo sektörüyle olan ilişkilerimizi kullanarak Polonyalı Tele-Fonika Kable’nin Türkiye’deki tek yetkili satıcısı olduk. Aynı zamanda Nexans ile de proje partnerliği yapmaktayız. TAV’ın Tunus Havaalanı projesinin tüm kablolarını Nexans olarak biz verdik. Hidroelektrik ve rüzgar santrallerinde kullanılan özel kabloları da temin ediyoruz. Bu dönemde karşımıza İsviçreli kablo aksesuarları ve elektrik ürünlerinde dünya liderlerinden biri olan Cellpack firması çıktı. Bu firmayla görüştük ve 2009 yılı ilkbaharında, bizi firmanın Türkiye’deki tek temsilcisi yapan anlaşmayı imzaladık. Polimaks olarak şu anda enerji sektörünün kablo ve kablo aksesuarları dalında çalışmalarımızı son hızla sürdürmekteyiz.

Bu fuarda Cellpack A.G. ve Telefonika Kable ürünlerinin lansmanını gerçekleştirdik. Enerji sektöründe, Türkiye tek yetkili temsilcisi olduğumuz bu iki markayla bulunabilirlikte alternatif; kalite, fiyat ve hizmet anlayışında da müşteri memnuniyeti yaratacağımıza inanıyoruz

Çözüm ortağı ve Türkiye temsilcisi olduğunuz firmalara hangi artı değerleri katıyorsunuz?

Pazardaki ilişkilerimiz ve takip ettiğimiz pazar hareketleri sayesinde partnerlerimize işin yönlenmesini sağlıyoruz. Özel bir ürün gerekiyorsa üretici ile birlikte AR-GE çalışmalarını da yapıyoruz. Üretici ve tüketicinin sırtındaki tüm yükü üstlenerek, tüketicinin projesine ve şartlarına en uygun ürün ve çözümü bularak sunuyoruz.

Bahsettiğiniz partnerleriniz arasından sıyrılarak Polimaks markasıyla öne çıkmak gibi bir düşünceniz var mı?

Polimaks markasını ön plana çıkarmak gibi bir stratejimiz bulunmuyor. Yola çıktığımız firmalarla sonuna kadar gitmek istiyoruz. Bir yatırım söz konusu olduğunda da yine çözüm ortaklarımızın içerisinde bulunduğu bir girişimde yer almak istiyoruz.

Ekonomik krizin sürdüğü bu dönemde kendi işinizi kurmak riskli değil mi? Bu kararı nasıl aldınız?

Bildiğiniz gibi profesyonellikten özel sektöre geçişim kriz dönemine rastladı. Bu tamamen tesadüfi bir durumdur. Ancak, geçmişte de , sizin de çok yakından bildiğiniz gibi, olmazlara ve sıkıntılara göre hareket etmedik. Çünkü uzun soluklu olmak istiyoruz. Krizi atlatacak sistem ve donanımlara sahibiz. Bu olumsuz koşullar altında doğru bir yapılanma gerçekleştirebilirsek ileriki dönemde daha iyi yol alabileceğimizi düşünüyoruz.

Kablo sektöründeki firmalar, krizden daha az etkilenmek için neler yapmalı?

Krize yaklaşım çok önemlidir. Krizler, bir anlamda da fırsat olarak görülmelidir. Örneğin; bu dönemde firmalar, maliyetlerini, ilişkilerini, üretimdeki kalite anlayışlarını gözden

geçirebilirler. Kablo sektöründe risk yönetimi oldukça önemlidir. Piyasada rahat hareket eden ve açık hesap çalışan firmalar krizden daha fazla etkileniyor. Çünkü, ödemelerin vadesi uzadıkça sorun yaşanıyor. Firmalar, harcamalarını da kontrol altında tutarlarsa krizi rahat atlatırlar.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

İş ortaklarımızı seçerken çok titiz davrandık. Kablo alanında Tele-Fonika ve Nexans, kablo aksesuarlarında Cellpack, ahşap ve demir makara alanında ise İsmet Acun firmalarıyla olan iş ortaklıklarına karar vermemiz de bu titiz çalışmalar neticesinde gerçekleşti. Doğal olarak ortaklarımız da bizi inceledi.

Taşları doğru yerleştirdiğimizi düşünüyoruz. Polimaks, maliyet üzerine kar koyarak ticaret yapma mantığından uzak bir firmadır. Pazarın her şeyi yönlendirdiğine inanıyoruz. Pazardan çalışma gerekliliğini ortaya koyacağız. Bulunabilirlik, risk yönetimi, servis, fiyat ve müşteri ilişkileri gibi enstrümanları doğru oturtmaya çalışıyoruz. Bunu başardığımızda pazarın bizi ödüllendireceğini ve firmamızı iş ortaklarımızla birlikte hakettiği yerlere çekeceğine inanıyoruz. Pazarın gerekliliklerini teori ve profesyonellikle doğru şekilde birleştirdiğinizde iyi sonuçlara ulaşırsınız. Çok yüksek pazar payı alma hedefli agresif bir yapılanmamız yok. Bu nedenle, kurallarımızı pazarın talepleriyle doğru bir şekilde eşleştirerek, pozitif sonuçlara ulaşacağımıza inanıyoruz.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SİNADA YÖNETİCİLERİNDEN ALPASLAN ÖZ İLE SÖYLEŞİÖnceki Haber

SİNADA YÖNETİCİLERİNDEN ALPASLAN ÖZ İLE...

VİZYOLİNE GENEL KOORDİNATÖRÜ HİKMET GÜLTEN İLE SÖYLEŞİSonraki Haber

VİZYOLİNE GENEL KOORDİNATÖRÜ HİKMET GÜLT...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar