SİNADA YÖNETİCİLERİNDEN ALPASLAN ÖZ İLE SÖYLEŞİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SİNADA YÖNETİCİLERİNDEN ALPASLAN ÖZ İLE SÖYLEŞİ
Sn.

Sn. Alpaslan Öz, SİNADA Elektrik hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?

Sinada elektrik 1991 yılında Afyon'un Şuhut ilçesinde faaliyetine başladı. 1994 yılına kadar malzeme satışı ve taahüt işi yaptı. 1995 yılında merkezini İzmir'e taşıdı. O tarihten bu tarafa toptan elektrik malzeme satışı ve pazarlaması yapmaktadır. Sektörde daralma özellikle toptancı kesimini zorladı deniliyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz? Sektördeki daralma bence bundan sonra daha da çok artacaktır. Çünkü artık bütün imalat ve ithalatçılar kendi üretimlerini kendileri pazarlayacak. Bu da toptancı kesiminin iş hacmini daraltacaktır. Zaten son yıllarda sektörümüzde arz talep dengesizliği vardır. İhtiyaçtan fazla üretim ve ithalat sektörde büyük sıkıntılar yaratmaktadır.

Elektrik sektörünün içinde bulunduğu sıkıntıdan çıkabilmesi için sizce hangi adımlar atılmalı ve/veya hangi önlemler alınmalı?

Elektrik sektörünün birçok sıkıntısı var bunların başında sermaye yetersizliği, üretim fazlalığı, kalitesiz üretim ve kayıt dışı satışlar gelmektedir. Ama bunlar zamanla düzelecek. Gücü olan, kaliteli üreten ayakta kalacak,diğerleri silinip gidecektir. Türkiye'de artık çay'ın taşıyla çay'ın kuşunu vurma dönemi bitti. Öz sermayesi olan güçlü firmalar gücünü kullanarak uygun fiyata alıp uygun fiyata satacaklardır.

Bildiğiniz gibi elektrik sektörü inşaat sektörüyle yakından ilişkili. İnşaat sektörüde şu sıralar Toki'nin elinde bu durum elektrik sektörü nasıl etkiliyor?

Toki'ler sektörümüzün kanayan bir yarası, bugün sektörümüzün sıkıntıda olmasının en büyük sebeplerininden bir tanesi de Toki'dir. Toki'ye iş yapan müteahitleri yeteri kadar araştırılmadan iş verilmesinden dolayı birçok Toki müteahidi işleri teslim edememiş ve piyasaya kestiği çekleri ödemeyip batmışlardır. Bu da birçok esnaf arkadaşımızı sıkıntıya sokmuş. Hatta birçok arkadaşımızın işinin bozulmasına sebep olmuştur.

SİNADA olarak ürün gamınızda hangi ürünler bulunuyor. Hangi markaları tercih ediyorsunuz?

Bizim ağırlık işimiz kablo ve aydınlatma malzemeleridir. Kablo da Tek Kablo'nun bayiliği, aydınlatma da Cata,Horoz, KT aydınlatma bunun yanında Makel,Günsan, Viko, Muratti, Siemens, Kalmaksan gibi firmalarında malzemelerini pazarlamaktayız.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Sektörümüzün önü açık işini düzgün düzenli yapan firmaların geleceği parlak sektörümüz bundan önceki birçok sıkıntılı dönemlerde nasıl kurtulduysa bugünlerde bitecektir.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İmdat Kalemci: ‘Hedefimiz Çağı Yakalayıp Farklılıklar Yaratmak’Önceki Haber

İmdat Kalemci: ‘Hedefimiz Çağı Yakalayıp...

Sn. Kudret Ünal’dan Sektörümüze Dünya Çapında İki Kuvvetli AlternatifSonraki Haber

Sn. Kudret Ünal’dan Sektörümüze Dünya Ça...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar