Sigma Elektrik Hakan Tan İle Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sigma Elektrik Hakan Tan İle Söyleşi
“Türkiye’de Üreten, Dünyaya Hizmet Veren”

Sayın Hakan Tan, Sigma Elektrik’teki pozisyonunuzdan ve kısaca kendinizden bahsedebilir misiniz?

Haziran ayında Sigma Elektrik ailesine katıldım. CMO (Chief Marketing Officer) ve CSO (Chief Sales Officer) olarak görev yapmaktayım. Diğer bir deyişle Pazarlama ve Satış Direktörlüğü görevlerini üstlenmekteyim. Sigma Elektrik pazarlama ve satış yönetimleri gelişen ve küreselleşen ticari koşullara göre tekrar yapılandırılmaktadır. Bu yapılandırma çerçevesinde Sigma Elekrik CMO & CSO bölümleri Pazarlama, Satış, Proje Satış, Satış Destek, CRM, B2B, Medya ve Marka Yönetimi, Kurumsal İletişim Yönetimlerinden oluşmaktadır.

Sektöre 2000 yılında katıldım. Sektördeki çeşitli firmalarda Satış Yönetimi, Proje Yönetimi, Doğrudan Pazarlama, Retail (Perakende Yönetimi), Pazarlama Yönetimi, Marka Yönetimi, Fiyat yönetimi, Stok Yönetimi, B2B ve CRM Yönetimi, Halkla İlişkiler, Kurumsal İletişim ve Reklam Yönetimi, Ürün Yönetimi, Projelendirme ve Yönetişim konularında orta ve üst düzey yönetici olarak görev yaptım. İstanbul Üniversite’sinde yüksek lisansımı tamamladıktan sonra halen İstanbul Aydın Üniversitesi’nde doktora öğrencisi olarak öğretim hayatıma da devam etmekteyim. Pazarlama İletişimi, Sosyal Medya ve İtibar Yönetimi ile ilgili çeşitli kitap ve dergilerde de akademik makalelerim bulunmaktadır. 

 

Önümüzdeki dönem için projeleriniz nelerdir? 2018 yılında hangi konulara öncelik vermeyi düşünüyorsunuz?

Öncelikle görev yaptığım Sigma Elektrik’ten de bahsetmek isterim. Sigma Elektrik yerli bir üreticidir. Sigma Elektrik faaliyetlerine 1993 yılında otomatik sigorta üretimi ile başlamış olup, her geçen gün geliştirdiği yeni projeler ile Türk ekonomisine ve çalışanına yatırım yapmaya devam etmektedir. Sadece üretim bantlarımızda 120 çalışanımız en yüksek kalitede ürünü üretmek için görev yapmaktadır. Sigma Elektrik ürün porföyünde Alçak Gerilim Devre Kesicileri, Otomatik Sigortalar, Alçak Gerilim Akım Transformatörleri, Alçak Gerilim Kontaktörleri başta olmak üzere çeşitli AG Koruma ve Ölçü cihazlarının üretim süreçlerini modern üretim teknolojilerini kullanarak yapmaktadır. Sigma Elektrik’in tüm iş süreçleri ISO 9000 Kalite Yönetim sistemi güvencesi altında gerçekleştirilmektedir. Sigma Elektrik Türkiye’nin yedi bölgesinde bayileri ile konut, otomasyon, pano, makine ve dağıtım şirketlerine hizmet vermektedir. Bunlara ilaveten Sigma Elektrik Dış Ticaret departmanı da Avrupa, Amerika, Orta Doğu, Afrika ve Asya pazarlarını 55 ülkeye ihracat yaparak Türk Ekonomisi’ne döviz de kazandırmaktadır. Özellikle dünyanın beşinci büyük ekonomisi olan İngiltere’ye ürünlerimizin ihraç edildiğini öğrendiğimde ne kadar doğru bir firmayla çalıştığımı da anlamış oldum. 

Günümüz bilgi, enformasyon ve iletişim çağı olarak adlandırılmaktadır. Bundan dolayı kısa zaman içerisinde bayilerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla CRM ve B2B yönetimlerini aktif hale getirmeyi planlamaktayız. Böylelikle gerek bayilerimizde gerekse de sektör ile hem yüz yüze hem de dijital olarak kesintisiz, etkin, katılımcı, paylaşımlı ve etkileşimli bir iletişim yönetimine de sahip olacağız. 

Pazarlama, Satış, Proje Satış ve Kurumsal İletişim bölümlerine yeni çalışma arkadaşlarımız katıldı. Bölümlerimiz Sigma Elektrik’in cirosuna ve marka bilinirliğine bağlı olarak büyümeye devam edecektir. Zamanla bölge temsilciliklerimizin bölge müdürlükleri olarak gelişmesi ve genişlemesini planlamaktayız. 2017 yılının ikinci dönemi için büyüme hedefimizi %50 olarak, 2018 yılı büyüme hedefimizi ise %100 olarak öngörmekteyiz. Hem ürün gamımıza hem de tüm Türkiye genelinde bayi ağımızı geliştirmek için ilgili süreçleri de devreye aldık. Ayrıca Sigma Elektrik markamızın bilinirliğini arttırabilmek için çeşitli dergi ve medya organlarıyla da Sosyal Medya Yönetimi, Dijital, Kurumsal İletişim ve Reklam faaliyetlerini de başlatmış bulunmaktayız. 

Sektörde iyi bir pazarlama ve satış stratejisi için marka kavramına nasıl bakıyorsunuz?

Yazar ve akademisyenlere göre marka kavramı; markanın ürün ve hizmetlerinin fonksiyonları ile markanın çağrışımlarından oluştuğunu açıklamaktadır. Hatta bazı araştırmalara göre ürün ve hizmetlerin fonksiyonu bu ilişkinin %40 ‘ı çağrışımlar ise %60 olduğu iddia edilmektedir. Kanaatimce bir markanın sunduğu ürün ve hizmetlerinin gerek bayilerinde gerekse de kullanıcılarında doğrulanması gerekir. Diğer bir deyişle tutarlı olması gerekmektedir. Dolayısıyla iyi bir marka yönetimi için markanın ürün ve hizmetlerinde müşteri memnuniyeti, performans, kalite, verimlilik gibi işlevlerin de önemli olduğunu düşünmekteyim. Tabii ki markanın bilinirliği için de çeşitli bütünleşik pazarlama iletişimi faaliyetlerinin de yürütülmesi gerekmektedir. 

Son olarak eklemek istedikleriniz varsa onları bizimle paylaşabilir misiniz?

Sigma Elektrik yerli üretimi ile hem Türkiye’ye hem de dünya pazarlarına hizmet vermektedir. Bayi ağımızın, ticari faaliyetlerimizin, marka bilinirliğimizin daha da artmasıyla ve ürün gamımızın gelişmesi ve genişlemesiyle Sigma Elektrik hem Türkiye’de hem de dünya pazarlarında daha güçlü bir yapıda olması için faaliyetlerine devam etmektedir.

Derginizde Sigma Elektrik’e ve şahsıma yer verdiğiniz için teşekkür ederim. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
VEFAT HABERİÖnceki Haber

VEFAT HABERİ

YERLİ ÜRÜN KULLAN Yüzde 15 FİYAT AVANTAJINDAN YARARLAN!Sonraki Haber

YERLİ ÜRÜN KULLAN Yüzde 15 FİYAT AVANTAJ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar