RAINA ELEKTRİK GENEL MÜDÜRÜ SAYIN KAMİL ERGİNOL İLE SÖYLEŞİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
RAINA ELEKTRİK GENEL MÜDÜRÜ SAYIN KAMİL ERGİNOL İLE SÖYLEŞİ
VİTOONE yeniliklerle Türkiye pazarına merhaba dedi.

VİTOONE yeniliklerle Türkiye pazarına merhaba dedi. Sektörün öncülerinden RAİNA ELEKTRİK’le enerji tasarruflu lambalarda iddialı başlangıç yapan VİTOONE’nin Teknik servis yöneticisi Hasan Postacı ile VİTOONE ve son günlerde gündeme gelen enerji tasarruflu lambaların zararlı radyasyon yayma sorunları üzerine gerçekleştirdiğimiz söyleşiyi sunuyoruz.

Öncelikle hem size ve hem de çok yeni olan markanız VİTOONE’a hoş geldiniz diyelim.

Hoş bulduk efendim. Umarım insan sağlığı ve çevre dostu olan VİTOONE ürünleri ülkemize, halkımıza hayırlı olur.

Enerji tasarruflu lambalar hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Alçak basınçlı gaz deşarjlı lambalar grubunun yeni nesil temsilcileri olan ve halk arasındaki adıyla enerji tasarruflu lamba olarak bilinen lambalar, gerçekte flüoresan lambalarının elektronik balast devreleriyle kompakt olarak tasarlanmış şekilleridir diyebiliriz.

Klasik tungsten ampullere göre %80 ve üzerinde tasarruf sağlarken, flüoresan tüp lambalara göre de kullanılan elektronik balast ve tüp inceliği ve tüplerin sıvamalarında kullanılan zenginleştirilmiş fosfor kimyasallarından dolayı daha verimlidir. Bir de buna ortalama 8 misli uzun ömürlü oluşları eklenirse, enerji tasarruflu lambaları kullanmamız önemi daha iyi anlaşılmış olur.

Enerji tasarruflu lambaların gelişim süreçleri hakkında bilgi verir misiniz?

Doğal olarak her yeni teknoloji kendi içinde mutlaka daha iyiye doğru bir gelişme gösterir. Enerji tasarruflu lambalar içinde bu durum geçerlidir. Bu alandaki gelişmelere her geçen gün, yeni özellikler eklenecek ve verimlilikte sınırların zorlanmasına dönük çalışmalar devam edecektir.

Hali hazırda bu grup lambalarla ilgili çok geniş bir ürün çeşitliliği mevcuttur. Bu sınıf lambaların uluslar arası standartlarını, belirleyicilik rolü yüksek olan Avrupa ülkeleri ürün dolaşım pasaportu niteliğindeki CE standartları oluşturulmuş olup bu standart LVD, EMC ve ROSH gibi diğer bazı kalite çıtasını yükselten direktiflerle de desteklenmiştir.

Yine bu bağlamda ürün model çeşitliliği ise oldukça zenginleşmiştir. Bir yandan ışıksal ve renksel verimliliği arttırmaya dönük Ar-Ge çalışmaları devam ederken, diğer yandan ürünlerin çok çeşitli dekoratif aydınlatma ürünlerinde de kullanılabilmesine dönük yeni tasarımlar hızla artmaktadır. Bu gün artık çok küçük boyutlarda enerji tasarruflu lambalar üretilebilmektedir. Ayrıca dimmerlenebilir olanları, çok çeşitli renk seçenekleri, ışıklı anahtarlarla uyumlu olanları, anti bakteriyel olanları, haşerat ve sinek kovucu olanları gibi piyasada çok farklı konseptte ürünlerle karşılaşmaktayız.

Son zamanlarda, bu tür lambaların kullanımının yaygınlaşmasıyla beraber, sağlığa zararlı olduğu, radyasyon yaydığı, bununda kansere neden olduğu ile ilgili haberlerle, yayınlarla karşılaşmaktayız. Bu konu ile ilgili düşünceleriniz nedir? Neler söylemek istersiniz?

Elektronik devre sistemlerinin bulunduğu tüm cihazlar az veya çok mutlaka elektromanyetik dalga yayar. Kullandığımız cep telefonlarından, bilgisayarlara kadar tüm elektronik cihazlar bu türden dalgalar yayımlar. Burada önemli olan elektromanyetik dalgaların insan sağlığına zarar vermeyecek düzeylerde kalmasını sağlamaktır. Bununla ilgili olarak cihazın, EMC direktifleri ile belirlenen standartlarda ki elektromanyetik uyumluluk testlerinden başarıyla geçmiş olması gerekir.

EMC direktif ve standartları, bir yandan insan sağlığını tehdit eden zararlı radyasyonun filtre edilmesini sağlarken, diğer taraftan cihazın bulunduğu ortamdaki diğer elektronik sistemlere zarar vermeden, parazitlere neden olmadan, uyumlu çalışmasının koşullarını, kriter ve standartlarını da belirlemektedir.

Piyasada satılan ürünlere baktığımızda, özellikle EMC standartlarına uygun ürünlerin yok denecek kadar az olduğunu görüyoruz. Çok bilinen birkaç uluslar arası markanın sattığı enerji tasarruflu lambaları bile Türkiye gibi ülkelerde EMC standartlarını taşımamaktadır. Yani bu markaların gelişmiş ülkelerde sattığı enerji tasarruflu lambalar, Türkiye ve diğer bazı ülkelerde sattığı enerji tasarruflu lambalarla aynı kalitede değildir. Burada ilgili ülkenin yasal mevzuatının ve etkili denetim mekanizmalarının olup olmamasına göre firmalar ülkeye göre ürün ürettirebilmektedirler.

Şunu belirtmek gerekir ki; önümüzdeki birkaç yıl içerisinde EMC uyumluluğu olmayan ürünlerin kesinlikle yasaklanması noktasına gelinilmesi kaçınılmazdır. EMC uyumluluğuna geçiş, hem insan sağlığı açısından ve hem de haberleşmeden tıbba, askeri sistemlerden akıllı bina otomasyonlarına kadar hayatın her alanına giren elektronik teknolojisinin uyumlu ve problemsiz bir arada hizmet vermesi ve çalışması için bir zorunluluk halini alacaktır.

RAİNA Elektrik olarak yine size ait olan VİTOONE markalı ürünlerinizi müşteri beğenisine sunuyorsunuz. VİTOONE enerji tasarruflu lambalarının üstünlükleri hakkında bilgi verir misiniz?

VİTOONE markamız, 4 kıtada 33 ülkeye yapılan satışlarla geniş bir pazar payına sahip bir marka iken Türkiye pazarına 2008 yılının sonlarından itibaren adım attı. Ürünümüzün satıldığı birçok ülkede markamız kalitesiyle kendini ispat etmiştir. Ürünlerimizin tamamı CE standartlarına uygun ve ayrıca LVD, EMC ve Rosh kriterlerine uygunlukları da uluslar arası test kuruluşlarınca test edilmiş ve onaylanmıştır. Dolayısıyla VİTOONE lambaları insan sağlığına zarar veren radyoaktif ışınımlara yani zararlı radyasyona karşı filtre edilmiştir. EMC standartlarını taşıyan VİTOONE ürünleri bu yönüyle Türkiye’de bir ilke imza atmıştır. Temel ilkemiz; ‘ İnsana ve çevreye zarar vermeyen, yüksek verimliliğe sahip ürünler üretmek’ olmuştur. Yani VİTOONE enerji tasarruflu lambalarda ZARARLI RADYASYONA geçit yok diyoruz.

Ayrıca son yeniliklerimizden biri de, üzerinde uzun süredir çalıştığımız ve geliştirdiğimiz ve bu tür lambalar için önemli bir problem olan ışıklı anahtarlarla, kırpma yapmadan uyumlu çalışma özelliğine ürünlerimizin sahip olmasıdır. Yine Türkiye’de ilk ve tek olan ışıklı anahtarlarla sorunsuz çalışabilen VİTOONE enerji tasarruflu lambalar, aynı zamanda EMC ve Rosh standartlarına da sahiptir. Bu özelliğiyle de VİTOONE ürünleri ışıklı anahtarların kullanıldığı yerlerde sorunsuz ve gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Teknolojik yenilikleri çok yakından takip eden firmamız, Türk insanına ve yine Türkiye’li bir firma olarak her zaman en iyiyi sunma yolunda ilklere imza atıp bu konudaki öncü misyonunu devam ettirecektir.

Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Yeni dönemin RAİNA elektrik ve özellikle VİTOONE için başarılı olmasını dileriz.

Böyle bir söyleşiden biz zevk aldık. Ne olursa olsun VİTOONE, kalitesinden ödün vermeden hep yeniliklerin öncülüğünü yapmaya çalışarak, ‘Önce İnsan, Önce Çevre’ demeye devam edecektir. Sizlere de çalışmalarınızda başarılar diliyorum.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"TERMOPLASTİK TESİSAT ÜRÜNLERİ PAZARINDA KALİTEYE TALEP HER GECEN GÜN DAHA DA ARTIYOR"Önceki Haber

"TERMOPLASTİK TESİSAT ÜRÜNLERİ PAZARINDA...

GÜNSAN Satış ve Pazarlama Direktörü Hakan TAN, 2010 yılına ekonomik bakışı hakkında düşüncelerini, GÜNSAN için 2009 nasıl geçti, GÜNSAN 2010’a nasıl gSonraki Haber

GÜNSAN Satış ve Pazarlama Direktörü Haka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar