İmdat Kalemci: ‘Hedefimiz Çağı Yakalayıp Farklılıklar Yaratmak’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmdat Kalemci: ‘Hedefimiz Çağı Yakalayıp Farklılıklar Yaratmak’
Kısaca Alto Holding bünyesinde bulunan şirketleri tanıyabilir miyiz?Alto Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketler ağırlıklı olarak Elektrik , Aydınlatma, Tekstil  ve Enerji sektöründe faaliyet göstermektedirler.

Kısaca Alto Holding bünyesinde bulunan şirketleri tanıyabilir miyiz?

Alto Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketler ağırlıklı olarak Elektrik , Aydınlatma, Tekstil  ve Enerji sektöründe faaliyet göstermektedirler.Elektrik grubu şirkettleri hakkında kısa bilgiler vermek istiyorum. Diğer grup şirketlerimiz ve Elektrik grubu şirektlerimiz hakkında detaylı bilgilere  www.altoholding.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Köhler Elektrik Sayaçları San. & Tic A.Ş.
Alto Holding’in en eski firmalarından birisidir. Elektronik ve Mekanik Sayaç üretimi konusunda faaliyet göstermektedir. Bir dünya markası olan Köhler; ürün gamını sürekli yenileyerek pazardaki lider konumunu korumaktadır. Köhler pazardaki lider konumunu pekiştirmek adına ön ödemeli manyetik kartlı sayaçlar , GPRS’li sayaçlar ve RS485 haberleşmeli sayaçlar  gibi yeni geliştirdiği ürünlerini müşterilerinin beğenisine sunmuştur.

Altoel Elektrik Elektronik San ve Tic A.Ş
Altoel A.Ş., 2003 yılının ikinci yarısında sektöre girmiştir. Altoel A.Ş., 5 yıllık stratejik pazarlama planı dahilinde hedefimizde yerli imalat yapmak ve kısa devre test laboratuarını kurmak vardı. Bu iki hedefimizi de 5 yıllık plan dahilinde gerçekleştirdik. 9000m2’lik fabrikamızda  kompakt şalter , kontaktör, akım transformatörü ve Ampermetre/voltmetre  serilerinin yerli üretimine başladık ve yerli TSE belgelerimizi de birkaç ay içinde testler bittikten sonra alacağız. Ortadoğu ve Avrupa’nın en büyük kısa devre test laboratuarlarından birini kurduk. Altoel olarak;  SAYPORT markalı Şalt ve Otomasyon Malzemelerinin imalat, ithalat, satış ve pazarlamasını yapmaktadır. Pazarın önde gelen markalarından biri olan Sayport gerek satış öncesi, gerekse satış sonrası verdiği hizmetlerle müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutmuştur.

Altoel A.Ş. Türkiye'deki müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için İstanbul Bölge merkez olmak üzere Ankara, İzmir ,Karadeniz, Doğu Marmara ve  Adana Bölge Müdürlüklerini ve teknik servislerini açmıştır.
Sayport marka;
Kompakt Şalter (A.G. Devre Kesiciler) ve aksesuarları, AC Kontaktör ve aksesuarları
,Termik Röle, Motor Koruma Şalteri, Otomatik Sigorta, Kaçak Akım Koruma Anahtarları, Alçak Gerilim Akım Transformatörleri Güç Kondansatörleri, Reaktif Güç Kontrol Rölesi Analog Ampermetre, Voltmetre
Elektronik Ampermetre, Voltmetre Elektronik Cos  metre, Elektronik Frekansmetre Hız Kontrol Cihazları
, Yumuşak Yolvericiler, Enerji (şebeke) Analizörü, Multimetre, Paket Şalterler
olmak üzere tüm ürünlerimizin TSE, CE, CB ve ISO belgeleri mevcuttur. Ürünlerimizin fabrikasyon hatalarına karşın üç (3) yıl garantisi vardır.

Türk Cumhuriyetleri, Balkanlar, Ortadoğu ve Avrupa Ülkelerine ihracat yapmaktayız.

Altoay Elektrik Aydınlatma San & Tic A.Ş.
SAYPORT markalı Floresan , Enerji tasarruflu Ampuller, Sodyum-civa-metal Halide Ampuller , Projektör –cadde ve sokak armatürleri- etanj armatürler ,  Elektronik Balast , Ateşleyicilerinin imalat, ithalat, satış ve pazarlamasını yapmaktadır. Uluslararası standartlara uygun (TSE,IEC,CE,ISO) ürün çeşitleri, kaliteli ve güvenilir hizmet anlayışı ile Altoay A.Ş. pazardaki konumunu her geçen gün daha iyiye ve daha ileriye taşımaktadır. Altoay firmamız bünyesinde pazarın ihtiyaç duyduğu bütün ampul çeşitlerini bulunduruyoruz.

Yakından takip etiğim kadarıyla Alto Holding prensipli ve düzenli çalışması ile sektörün örnek alınan firmalarından birisi. Buradan hareketle şunu öğrenmek istiyorum. Alto Holding sektördeki bu başarısını neye borçlu öğrenebilir miyiz?

Alto Holding olarak başarımızın altında yatan en büyük sebep şirket olarak belirlediğimiz ve sürekli bize yol gösteren ilkelerimizdir. Kısaca size bu ilkelerden bahsetmek istiyorum.

Sahiplenme
ALTO HOLDİNG çalışanları olarak işin gereklerinin yerine getirilmesi, sistemlerimizin korunması, geliştirilmesi ve kişilerin verimliliklerinin artırılmasına yardımcı olma konularında sorumluluklarımızı kabul edip ve şirketin kaynaklarını özenli, yerinde ve etkin kullanıp, her atılımımızı şirketin başarısını göz önünde bulundurarak yaparız.

Takım Çalışması
ALTO HOLDİNG Şirketler Grubu olarak takım çalışmasını benimser ve farklı fikirleri en iyiye ulaşma yolunda artı değer olarak görürüz. Bu anlayışı da Süreç Odaklı Yaklaşım çerçevesinde, şirket amaçları doğrultusunda yaygınlaştırıp geliştirmeye başarıyı hedef seçip ilerlemeye çalışırız.

Liderlik
ALTO HOLDİNG olarak her bir çalışanının takım çalışması çerçevesi içinde, kendi sorumluluk alanında birer lider olduğuna inanır ve bu konuda gelişmeleri için destek veririz.

İletişim
İşimizi yaparken temasta bulunduğumuz herkes ile etkin iletişim kurmak temel ilkelerimizden biridir. İletişim kurarken kendimizi karşımızdaki kişinin yerine koymanın ve kişileri etkin dinlemenin bizi başarıya götüreceğine inanırız.

Üreticilik
ALTO HOLDİNG olarak bilgiye ulaşırken ve elde ettiğimiz bilgileri kullanırken, ulaştığımız her noktada kendimizi, kaynaklarımızı ve sonuçları sorgulayarak, alternatif üreterek, farklı kaynaklardan aldığımız bilgileri yorumlayarak, alışılmış kalıpların ötesine geçmeyi hedefleriz.

Esneklik
ALTO HOLDİNG Şirketler Grubu olarak, dışımızdaki dünyada gerçekleşen değişimleri takip edip uyum sağlamayı, değişmesi gereken alışkanlıklarımızdan kurtularak farklı anlayışlara açık olmayı ve mevcut sistemlerin ötesini görmeye çalışıp kendimizle birlikte dünyayı da değiştirerek gelecekte de var olmayı amaçlarız.

Kendini Geliştirebilme
Öğrenmeyi sadece dış kaynaklardan gelecek hazır bilgi olarak görmeyip, bilgiyi çeşitli araçlar kullanarak (çalışan profilimize uygun bir şekilde merakımızdan doğan öğrenme isteğiyle) kişisel araştırma ve çabayla farklı kaynaklardan elde etmek isteriz. Bu bilgiyi de yorumlayarak geliştirir ve uygularız.

Zamanındalık
Yapılması gereken işleri verilen sözlere uygun olarak, zamanında ve en doğru şekilde yaparız.

Yukarda sizinle paylaştığım bu sekiz ilke Alto Holding’in sektöründe gösterdiği başarının tetikleyici unsurudur.

Altoel’den bahsederken Ortadoğu’nun  ve Avrupa’nın en büyük test laboratuarlarından birini kurduğunuzdan bahsettiniz? Kısaca bize bu test laboratuarı ile ilgili bilgi verir misiniz?

Firma olarak 120 KA kapasiteli test laboratuarımızın fizibilite çalışmalarına 2007 yılında başladık gururla söylemek istiyorum ki kısa sürede laboratuarımız her türlü alçak gerilim ve şalt  malzemelerinin  deneylerini yapabilecek duruma gelmiştir. Bu testleri günün her saatinde yapmamız mümkün çünkü bu laboratuarın elektrik hattını ayrı çektik ve ayrı trafosu var.
 
Firmamızın bünyesinde kısa devre test laboratuarının yanı sıra Armatür laboratuarı, aydınlatma laboratuarı, karanlık oda ve şalt rutin ve kabul testleri laboratuarı bulunmaktadır. Rutin ve Kabul testleri  akredite olan Laboratuvarımızın kapsam genişletme ile Kısa Devre Test  yönünden akredite işlemleri için  Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) kurumuna başvuru yapılmıştır. Laboratuarımızın en önemli özelliklerinden biriside TSE’nin taşeron laboratuvarı olmasıdır.

Akreditasyon süreci devam eden  laboratuarımızın , KEMA, TÜV vb. laboratuarları ile aynı konuma gelmesi için çok yoğun şekilde çalışmaktayız. 

Laboratuarlarımız yapmış olduğu deney ve test hizmetlerinde uluslar arası ve ulusal standartları referans almakta ve uygulamaktadır. Bu nedenle verilen hizmet kapsamındaki tüm uluslar arası ve ulusal standartların güncelliği takip edilmektedir. Laboratuvarlarımız  aynı zamanda piyasadan gelebilecek istekler doğrultusunda ürünlerle ilgili analizler yapılarak Araştırma-Geliştirme (ARGE) faaliyetlerinde kullanılabilecek şekilde standartlara uygun olarak raporlanmaktadır.

Testlerin yapım aşamasında firmalar testlere nezaretçi olarak katılabilmekte, sorunlarını ve sorularını firmamızda çözmektedirler. Testler sonucunda laboratuarımız tarafından düzenlenen test raporları ilgili firmalara teslim edilmektedir. Firma nezaretinde gelen test edilecek ürün numunesi; kabulle teslim alınarak muayene ve kontrolleri yapılır, uygunluğu belirlenir. Ürünler üzerinde tahribatlı veya tahribatsız deneyler yapılabildiği için öncelikle tahribatsız testlerden başlanır. Laboratuarlarımızda bulunan cihazların kontrolü ve izlenilebilirliği TÜBİTAK- UME tarafından yapılmaktadır.

Sayaçlarla ilgili AR-GE çalışmasından ve yeniliklerden bahsettiniz? Sayaçlarla ilgili yenilikleri okuyucularımızla paylaşır mısınız?

Sayaçlarla ilgili en büyük yeniliğimiz;  ön ödemeli manyetik kartlı bina dışı monfaze ve trifaze elektronik elektrik sayaçlarını pazara sunmamızdır.  Yine sayaçlarla ilgili bir başka yenilikte GPRS’li sayaçları pazarlamaya başladık. Geliştirdiğimiz sayaçları istediğiniz şekilde kullanabiliyorsunuz isterseniz bu sayacı manyetik kartla isterseniz uzaktan okuma ile isterseniz de tarifelere uygun şekilde kullanabiliyorsunuz çünkü bu üç özelliğin üçü de sayaçlarımız da mevcut. Yeni geliştirdiğimiz bir sayacımız daha var oda düşük voltajda dahi çalışabilen sayaçlar. Özellikle doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde voltajlar 220 V’dan 75 V’lara kadar düşse bile ürettiğimiz sayaç yine de çalışıyor. Eğer firma olarak her zaman  özellikle sayaç konusunda sektörün en iyilerinden biriysek bunu satış öncesi, satış sırasında ve satış sonrasında hizmetimize borçluyuz. Eğer diğer üretim yapan firmalardan önde olmak istiyorsanız farklı olmak zorundasınız bu farkı da en iyi verdiğiniz hizmetin kalitesi ile
sağlayabilirsiniz.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başarılı OlmakÖnceki Haber

Başarılı Olmak

Luna Elektrik Sayaçları Genel Müdürü Sn.Mustafa Karabağlı İle SöyleşiSonraki Haber

Luna Elektrik Sayaçları Genel Müdürü Sn....

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar