GES ELEKTRİK SATIŞ ve PAZARLAMA YÖNETİCİSİ ÇİĞDEM METE YAVUZ İLE SÖYLEŞİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GES ELEKTRİK SATIŞ ve PAZARLAMA YÖNETİCİSİ ÇİĞDEM METE YAVUZ İLE SÖYLEŞİ
Sn. Çiğdem Mete Yavuz; bize GES Elektriği tanıtırmısınız?

1. Sn. Çiğdem Mete Yavuz; bize GES Elektriği tanıtırmısınız?

Elektrik Malzemeleri üretiminde ve pazarlamasında 30 yılı aşkın tecrübeye sahip kadrosuyla, GES ELEKTRİK Malzemeleri San. ve Tic. Ltd. Şti. ve ENSMET ELEKTRİK Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş. 2001 yılı başında faaliyetlerine başlamışlardır.Aynı grup şirketi olmakla beraber GES Elektrik, üretim ve ihracat firması, ENSMET Elektrik ise yurtiçi pazarlama firması olarak adlandırılabilir.

Kuruluşuyla beraber Türkiye'nin ilk Enerji Tasarruflu Ampul üretimine başlayan GES Elektrik, günümüze geldiğimizde anahtar-priz serileri, aydınlatma armatürleri ve elektrik tesisat malzemeleri üretimleriyle ürün yelpazesini genişletmiştir. Üretmiş olduğu ürünlerle ilgili bütün kalite ve sistem belgelerine sahip olan GES Elektrik, 2006 yılında IQNET’ten ISO 9001:2000 belgesini de almıştır. Kısa zamanda, yurtiçinde önde gelen hastane, okul, toplu konut projelerinde tercih edilen bir marka olmanın yanı sıra, yurtdışında, başta komşu ülkelere yaptığı ihracatla da dünya standartlarında ürünler üretme hedefini devam ettirmektedir. ENSMET Elektrik ise çok kısa sürede Türkiye’nin en saygın Koruge (Spiral) Elektrik Tesisat Borusu üreticilerinden biri olmuştur. Yangınlarda alevlerin değil, zehirli dumanların insan hayatını tehlikeye düşürdüğü konusunda bilgilendirme çalışmaları yapmış, elektrik tesisatı literatürüne halogen-free kavramının oturmasında ve kullanıcılar tarafından anlaşılmasında katkıları olmuştur. 2007 yılında IQNET’ten ISO 9001:2000 kalite sistem belgesini almıştır ve üretmiş olduğu ürünler ile ilgili ürün kalite belgelerine sahiptir.

 

 

2. Ürünlerinizi 4 ana başlık altında topluyorsunuz. Ürün yelpazenizdeki ürünleriniz hakkında kısaca bilgi verirmisiniz?

 

 

Sektörde yıllardır süregelen tecrübesini yeni bir isim altında hayata geçiren GES ELEKTRİK, şu anda 4 ana grupta toplayabileceğimiz ürünlere yoğunlaşmıştır. Özellikle ANAHTAR-PRİZ GRUBU, PC ve ABS üstyapısı, dizayn, renk seçenekleri ve kalitesiyle dikkati çekiyor. Seçkin projeleri ve zor beğenen kullanıcıları hedef kitlesi olarak seçen ürünlerdeki farklılık ilk bakışta fark ediliyor. Pera, Agora ve Hanak markaları ile 4 renk ve 3 farklı model tüketicinin beğenisine sunulmuştur. UV ışınlarına karşı dayanıklı, kendi kendini söndürebilen dayanıklı hammaddesi aynı zamanda kaygan ön yüzey sayesinde temizliğini kolaylaştırmaktadır. Peramz ise ahşap, cam ve gerçek metal çerçeveleriyle yeni bir seri olarak çıkmıştır. Çoklu çerçeve montajında hizalamayı kolaylaştıran sistemi, vidasız kontak bağlantısı (yaylı klemens) ile kolayca ve hızla monte edilir.

ENSMET Elektrik anahtar-priz sektöründe Almanya’nın lideri olan BUSCH JAEGER firmasının da Türkiye distribütörlüğünü yapmaktadır. Busch-Jaeger’in fonksiyon zenginliği ve çağın ötesindeki tasarımları herkesin beğenisini kazanmakta ve çok özel ve prestijli projelerde duvarları süslemektedir.

Yangı yönetmenliğine uygun olarak üretilen halogen-free, alev yürütmez ve her iki özelliği de birlikte üretilen boruları başta TSE olmak üzere diğer belgeleriyle beraber piyasada tercihlerde ön sıralardadır. SPİRAL BORU üretimimizde hammadde olarak PP (polyproplene) ve PE (polyethylene) kullanılmaktadır, metrik çapta üretilen spiral boruların basınç değerleri kullanım yerine göre değişmektedir. Hammadde seçimi, Spiral borunun kullanım yerine göre ve kimyasal özellikleri göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. PP boruların çalışma sıcaklıkları -15 C / +90 C dır. PE’ nin ise çalışma sıcaklıkları -40 C / +80 C dir.

Yoğun tesisat çekimlerinde tüm tesisata aynı renkte boru kullanmak, tesisatçının işini zorlaştıracağından, bunun önüne geçmek için, Avrupa’da uygulanan renkli boru uygulaması da, sipariş üzerine yapılabilmektedir. Bu renkli boru sisteminde örneğin; tüm TV dağıtım sistemleri aynı renk boruda, tüm telefon hatları aynı renk boruda, tüm aydınlatma hatları aynı renk boru-da kullanılarak hem tesisatın daha hızlı çekilmesi hem de bakım onarımda büyük kolaylık sağlanmaktadır.

Bütün bunların yanı sıra, tesisatçıya kolaylık sağlamak üzere, boru içeri-sinde kablo çekmeyi kolaylaştırmak üzere kılavuz telli boru üretimini de gerçekleştirebilmekteyiz.BUAT İÇİ YAYLI KLEMENS ve Türkiye’de bir yenilik olan TIRTIL adlı KABLO TOPLAYICI malzemeleriyle, şirket yerli üretimi ön plana çıkarırken, kalite ve müşteri memnuniyetinden ödün vermeden faaliyetine devam etmektedir.

3. Yatırım hareketliliği açısından, 2008 beklentilerinizi karşıladı mı? 2009’daki hedefleriniz nelerdir?

İnşaat sektörünün 2008 ilk çeyreğinde yüzde 3.1 büyüme gösterdiği, ikinci çeyrekte bu oranın yüzde 1.9 sevi-yesinde kaldığı ve sonraki dönemde 0,9 seviyesine kadar düştüğü göz önüne alınırsa 2008 sonu itibariyle aydınlatma ve elektrik tesisat sektö-ründe çok parlak bir sene yaşanmadığı gözler önüne serilmektedir. Geçen sene başında konut sektöründe eko-nomik verilere bağlı olarak hareketli bir yıl olarak geçmesi, inşaat sektö-rünün yıllık yüzde 15-20 oranında büyümelerle ülkenin ve ekonominin lokomotifi olmaya, ülkenin en büyük sorunlarından biri olan işsizliğin çözü-müne önemli katkılar sağlamaya devam edeceği beklenirken ne yazık ki bu beklentilerin çok altında bir sonuç çıkmış ve bu da diğer sektörlerde ve özellikle kullanım olarak işin sonunda devreye giren aydınlatma ve elektrik tesisat sektöründe ciddi ciro ve karlılık kayıplarının yaşanmasına sebep olmuştur.

2009 yılı sonuna kadar sektörde durgunluğun etkisi olacaktır. Ana-dolu'dakilerin bazı yatırımlarının da askıya alınmış ve ülke genelinde ge-lecek dönemdeki yatırım planları dur-durulmuştur. 2009 içinde yavaş yavaş işlerin azaldığını görüyoruz ve buna bağlı olarak imalat sektörü de üretim-lerini azaltmaktadır. Temennimiz inşaat sektörüne yapılacak desteklerle pazarın eski canlılığına kavuşmasıdır.

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YÜCEL KABLO YUNUS YÜCEL İLE SÖYLEŞİÖnceki Haber

YÜCEL KABLO YUNUS YÜCEL İLE SÖYLEŞİ

ZKS KABLO KANALLARI GENEL DİSTRİBÜTÖRÜ GÜLSAN ELEKTRİK MEHMET ÖMER AKSOLLU İLE SÖYLEŞİSonraki Haber

ZKS KABLO KANALLARI GENEL DİSTRİBÜTÖRÜ G...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar