Alüminyum Sektörünün Duayenlerinden TEKNO METALİZE Firma Genel Müdürü Sayın R. Vefa Üğdül ile Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alüminyum Sektörünün Duayenlerinden TEKNO METALİZE Firma Genel Müdürü Sayın R. Vefa Üğdül ile Söyleşi
Merhaba Vefa Bey, ilk sorum kısaca kendinizi bize tanıtır mısınız? Alüminyum sektöründe ki 20 yıllık  kariyerimi piyasanın önde gelen firmaların da üst düzey yönetici olarak 2011 yılına kadar profesyonel çalışma şeklinde sürdürdüm.
Merhaba Vefa Bey, ilk sorum kısaca kendinizi bize tanıtır mısınız?
Alüminyum sektöründe ki 20 yıllık  kariyerimi piyasanın önde gelen firmaların da üst düzey yönetici olarak 2011 yılına kadar profesyonel çalışma şeklinde sürdürdüm. Bilahare sektörün yetiştirmiş olduğu çok  deneyimli bir kadro ile 4 ortak olarak TEKNO METALİZE ÜRÜNLER MAK. ve ELK. SAN.TİC LTD. ŞTİ. kurduk ve ticari faaliyetlerimize bu şirket üzerinden devam etmeye başladık.

Okuyucularımıza Kısaca Firmanızdan bahsedebilir misiniz?

Firmamız  faaliyet alanı olarak üretim kalemleri arasında öncelikle flexbil  ambalaj sektörünü pazar olarak belirlemiş ve kuruluşunu takip eden kısa bir süreç içinde bu piyasanın tüm aktör  firmalarının tedarikçi portföyüne girmiş ve marka olma yolunda ciddi mesafe kat etmiş durumdadır.

Bu bağlamda üniversite ile  oluşturduğumuz iş birliği sonucu özel AR-GE  çalışmaları yapmış ve talep edilen nihai ürün iyileştirmeleri ile  birlikte daha önce ülke olarak ithalatını yaptığımız ürünü, yurt dışı pazara ihraç etmeye başlamış olmanın gururunu  yaşamaktayız. Bizleri bu konu da  çalışmaları ile destekleyen Gebze  Yüksek Teknoloji Enstitü Malzeme Bilimi Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Usta beyefendiye halen de sürmekte olan katkılarından dolayı minnet duygularımızı ifade etmek isterim.

Faaliyet alanlarınız nelerdir?
Firmamız  Pendik – Kurtköy’deki  üretim tesisinde (Üretim Müdürümüz Mehmet Bİlgin’in 25 yıllık üretim  tecrübesi ile oluşturduğu  kadroyla)   9,5 mm - 0,20 mm arasında alüminyum tel üretimi  yaparak  değişik sanayi kollarının ihtiyaç duyduğu  hammadde taleplerine cevap vermektedir. Böylece  tekstil ürünlerin de, flexibl ambalaj sanayinde     metalize üretiminde, alüminyum vida ve perçin ile aksesuar imalatında  kullanılmakta olan farklı standartlarda ki ürünlerin; Pazarlama Müdürümüz A.Yavuz Kaya tarafından yurtiçine, Genel Müdür Yrd. A. Osman Olcay ve
Dış Ticaret Müdürümüz Şahabettin Basyan tarafından yurt dışına  satışını Karaköy Bankalar Caddesi’n deki şirket merkez ofisinden  yapmaktayız.

Ayrıca  bayiliğini almış olduğumuz  Tek Kablo’nun üretimi olan alüminyum ve bakır kablolarla iletkenlerin de  stoklarımızdan yurt içi ve yurtdışı  pazarlamasını yaparak ticari faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

Gelecekteki projeleriniz nelerdir?
Firmamızın üretim kalemlerine ilave  olarak halen sürdürmekte olduğumuz AR–GE çalışmaları sonucu yeni ürünler geliştirmek ve özellikle  ülkemizin halen ithal etmiş olduğu ürünlerin imalatını gerçekleştirerek, ülkemizin katma değerlerinin  yurt dışına kar transferinin önüne
geçmek birinci hedefimizdir.

Bu çerçevede üniversite ile yapılan işbirliği sonucu oluşan katma değeri  yüksek ürünlerin özellikle kalkınmada öncelikli teşvik bölgelesin de inşaat fizibilitelerini sürdürdüğümüz yeni fabrikamızı önümüzde ki yıl içinde devreye alarak hem üretim çeşitlerimizi hem de üretim kapasitemizi arttırmayı planlıyoruz. Artışını gerçekleştirece-ğimiz yeni kapasite ile özellikle nitelikli ürüne ihtiyacı bulunan savunma, otomotiv ve gemi sanayi  kollarının talepleri doğrultusunda yeni ürün çeşitleri oluşturmak, bunun sonucu olarak ta bu ürünlerin ihracatını gerçekleştirerek ülkemizin dış ticaret açığına bir nebzede olsa olumlu  katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

Firmamızın çalışmalarına olumlu katkılarının olacağını düşündüğümüz bu röportaj  imkanını sağladığımız İçin öncelikle teşekkürlerimi sunarken, sektörümüz için yapmış olduğunuz   bu kaliteli çalışmalarınızın ülkemiz sanayi  ve milli değerlerimiz için hayırlı olmasını dilerim.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÖZEN-İŞ Elektrik Sahibi Nizamettin Atıcı ile SöyleşiÖnceki Haber

ÖZEN-İŞ Elektrik Sahibi Nizamettin Atıcı...

Brother International Türkiye’ de P-touch Ürün Müdürü Başak Ayhan İle SöyleşiSonraki Haber

Brother International Türkiye’ de P-touc...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar