2 M KABLO GENEL MÜDÜR YRD.FATİH ÖZGÜL İLE SÖYLEŞİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2 M KABLO GENEL MÜDÜR YRD.FATİH ÖZGÜL İLE SÖYLEŞİ
Sayın Fatih Özgül, ürünleriniz ve ürün çeşitleriniz konusunda bilgi verir misiniz? 2M Kablo  17 yıllık bir firma ve zayıf akım kabloları üretmektedir.

Sayın Fatih Özgül, ürünleriniz ve ürün çeşitleriniz konusunda bilgi verir misiniz?

2M Kablo  17 yıllık bir firma ve zayıf akım kabloları üretmektedir.  Ürün grupları şu şekilde sıralanabilir.

* Kontrol Kabloları
* Koaksiyel  Kablolar
* Enstrumantasyon Kabloları (PVC, PVC-HR, •  PVC-ö, LSZH•  (HF FR), Yangına Dayankılı , UV Resistant... )
* Halogen Free Flame Retardant / •  Yangına dayanıklı kablolar•  ( IEC 60331, BS 6387 CWZ, EN 50200, EN 50362, •  IEC 60332-3)
* Bilgi İletişim Kabloları
* Kapalı Devre Kamera Sistem  (CCTV) Kabloları
* Yangın Alarm Kabloları
* Dahili Telefon Kabloları
* Bus Kablolar
* PUR Kablolar
* Silikon Kablolar
* Audio / Video Kabloları
* Özel  / Bileşik Kablolar

İstanbul Esenyurt’ta 9000 m² kapalı alana sahip fabrikamızda 124 çalışanla faaliyet göstermekteyiz.  İstanbul Perpa’da  merkez  satış müdürlüğü;  İzmir, Ankara ve Antalya’da bölge müdürlükleri bulunmaktadır.  Bunlara ek olarak 2M KABLO Moskova’da bir satış ofisi ve depoya sahiptir ve 2005 yılından beri orada aktif bir şekilde faaliyetlerini sürdürmektedir.
 
FireKab  tescilli markasıyla ürettiğimiz  Yangına  Dayanıklı  Kablolar; akıllı veya yarı akıllı binalarda tahliye sırasında belirli bir süre fonksiyonunu sürdürmesi gereken sistemlerde  kullanılmaktadır.  Ar-Ge  çalışmalarımız sonucu  yaklaşık 1,5  yıl

kadar önce  yangına dayanıklı görüntü ve data kablolarını da üretmeye başladık.  Bu kablolar; alevi geciktirme , alevi yaymama,  3 saatlik yatay alev testi , alev altında  mekanik darbe testi, alev altında su püskürtme testi, duman yoğunluğu testi, korosiv gaz testi ve diğer  tüm elektriksel ve fiziksel  testlerden geçirilen kablolar olup  yangın sırasında fonksiyonunu sürdürme özelliğine sahiptirler.

Bu konuda dünyadaki talep ve gelişmeleri de yakından takip eden 2M KABLO;  sadece silikon izoleli yangın kabloları değil, aynı zamanda mika bantlı yangına dayanıklı kablolarda da  özellikle yurt dışında  önemli bir pazara sahiptir. FireKab ürünleri TSEK, RUSYA Yangın ve LPCB  tarafından ürün  sertifikalarına sahiptir.

LOOKAB tescilli  markasıyla  ürettiğimiz  audio/video  kabloları Türkiye’de tercih edilen  diğer  bir  kablo  grubudur.  Sektörün  ihtiyaç  duyduğu  Mikrofon, Hoparlör, DMX, Analog /Dijital Video, RGB, bileşik, sahne ışık ve  Multipair  kablolar,  dünya  kalitesiyle  yurtiçi  ve  yurtdışı  pazar  için   fabrikamızda  üretilmektedir.

2MKAB   marka  tesciliyle , koaksiyel, yangın alarm, telefon, enstrumantasyon, BUS,  kontrol  kabloları gibi diğer ürün grupları üretilmektedir.  1993’ten beri  2MKAB  markalı koaksiyel kablolar güvenle kullanılmaktadır ve sektörde çok önemli bir yere sahiptir. Kontrol  kabloları PVC ve halojensiz  versiyonları  ile  ana ürün gruplarımızdan biridir .  Enstrumantasyon kablolarında özellikle dünyada çok önemli projelerde    2MKAB    markası yer almıştır.  Bu ürün grubunda  özellikle proje bazlı çalışmalar şartnameye bağlı olarak yapılmaktadır ve ürün seçiminden dizayna kadar  her aşamayı  ince bir titizlikte ele almak gerekmektedir. 

1998 yılından beri ihracat faaliyetleri içinde olan 2M KABLO, toplam üretiminin %40’ını ihraç etmektedir. 2009 yılında da ihracatındaki kararlı artışı devam ettiren 2M KABLO, İstanbul Ticaret Odası  tarafından her yıl bir firmaya verilen  2008  YILI   İHRACAT BAŞARI ÖDÜLÜ’ne layık görülmüştür.
       
2009 performansınızı değerlendirir misiniz? İç pazar ve ihracat performansınız nasıl gerçekleşti? 2010 beklentileriniz nelerdir?

2009  yılında hedefimiz bir önceki yıl ile aynı cirosal  hedefe  ulaşmaktı. Yılın ilk  3 aylık dönemini  durağan  geçirmemize  rağmen  sonraki  6  aylık  dönemde  bir  toparlanma  söz konusu  oldu. Son  çeyrekte  ise  cirosal   olarak  artış sağladık fakat bu dönemde kâr etmek yerine genel  imalat  masraflarımızı sağlayabilecek  bir  fiyatlandırma  politikasına  yöneldik. Buda bayi ağımızın ve pazar payımızın genişlemesine sebep oldu.

Cirosal  anlamda 2009  yılında hedefimizi tutturduk. Bu ciro içerisinde İhracatımızın  payı  %44  olarak  gerçekleşti. Sonuç olarak kâr marjı dışındaki hedeflerimizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız.
2010 yılında ise; ihracat hedefimiz  tutarsal olarak %20 İç piyasada ki hedefimiz ise tutarsal olarak %25 artış yakalamak. 2010  yılının ilk  6  aylık döneminde de yoğun bir rekabet içinde geçeceğini krizin etkileri azaldıkça sektörde küçükte olsa bir rahatlamanın olacağını umuyoruz.

Ar-ge çalışmalarınız ve teknolojik altyapınız konusunda bilgi verir misiniz?

Ar-Ge  departmanımızda  4  arkadaşımız  yer almaktadır. Burada yapılan çalışmalar;  yeni  kablo  dizayn ve rotaları oluşturma,  yeni  hammadde  ve  ürün  denemeleri konularında faaliyet  göstermektedir. Genel  olarak  sipariş  üzerine  üretim  yaptığımız  için  gelen  yeni taleplere  yönelik  hızlı ve etkin  cevap verebilmek  ancak  deneyimli  bir  ekiple  mümkün olabiliyor.

Teknolojik  altyapımızı  uluslararası  şirketlerle  kıyasladığımızda iyi  bir  noktada olduğumuzu söyleyebilirim. Sürekli  bir  gelişim  içerisindeyiz. Dinamik yapımızı koruyabilmek içinde sürekli gelişimde   olmaya  devam  edeceğiz.        

Önümüzdeki dönem için yeni ürün/ yatırım projeleriniz var mı?

2009  yılı  içinde makine  yatırımlarımız  sayesinde üretim kapasitemizi %40 arttırdık. 2010 yılında  makine yatırımlarımız  2009 ‘da ki  kadar  yüksek olmasa da devam edecektir. 2010  yılında  tesis  yatırımlarımıza öncelik  vereceğiz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
PRYSMIAN KABLO Sinyor Francesco Fanciulli ile SöyleşiÖnceki Haber

PRYSMIAN KABLO Sinyor Francesco Fanciull...

GALATASARAY ESKİ YÖNETİCİLERİNDEN İŞ ADAMI SN. FATİH GÖKŞEN’DEN DERGİMİZİ ZİYARETSonraki Haber

GALATASARAY ESKİ YÖNETİCİLERİNDEN İŞ ADA...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar