Uğur Aydınlatma Sahibi Sayın Uğur Telli İle Aydınlatma Sektörü Hakkında Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uğur Aydınlatma Sahibi Sayın Uğur Telli İle Aydınlatma Sektörü Hakkında Söyleşi

Sayın Uğur Telli öncelikle yeni yerinize taşındınız hayırlı olmasını  dileriz. Okurlarımıza kısaca Uğur Aydınlatma hakkında bilgi verebilir misiniz?

Teşekkür ederiz. 2000 yılında İstanbul Şişhane‘ de hizmet vermeye başlayan Uğur Aydınlatma, 2001 yılında CATA markasını Türkiye pazarına sunmuştur.

 

Uğur Aydınlatma kurulduğu günden itibaren hızla büyüyerek, müşteri memnuniyetine odaklı, yeni trendler yaratan, geniş ve kaliteli ürün yelpazesi ve hızlı servis ağı ile aydınlatma sektörünün güvenilir ve gözde firması haline gelmiştir.

 

Faaliyet konumuzla ilgili her türlü ihtiyaca çözüm üretebilen, enerji tüketimleri düşük, verim ve kaliteleri yüksek, insana ve çevreye duyarlı son teknoloji ürünlerine öncelik vermek, aydınlatma sektörüne lider fark yaratan ve güvenilir bir marka olmaktır.
 

Ürün grubunuz nelerdir? 

İç ve dış aydınlatmaya dair tüm ürünlerin satışını yapmaktayız. Son yıllarda tüm ürün gruplarımızda led teknolojisi kullanarak ürün gruplarınızı güncelleşmiştir.


Aydınlatma alanında özellikle enerji tasarrufu led aydınlatmaya ciddi bir dönüş var. Bu esnada tasarruflu ampuller ne olacak?

Tasarruflu ampul satışlarımız düşmeye devam etmektedir. Önümüzdeki 2-3 yılda zaten bu ürün piyasalarda olmayacağını düşünüyoruz.

 

Piyasadaki ürünlerin sizde dahil çoğu ithal ürünler oluşturuyor. Üretim aşamasından itibaren bu işi yapan çok az firma var. Sizce sebebi nedir?

Türkiye şartlarında vergilerin ve işçilik masraflarının çok ağır olduğu ülkelerde imalat çok zor görünüyor, özellikle aydınlatma sektöründe trendlerin çok hızlı geliştiği bu sektörde üretim yapan firmaların işini zorlaştırıyor. Devletimizin 

 

2015 yılında çıkardığı %20 ek vergiden dolayı birçok ithalatçının imalata yöneldiğini görüyoruz.Bu açıdan fabrikaların çoğu üreteceği ürünlerin %80-90’nını yine Çin’den getireceğini de biliyoruz. Önümüzdeki yıllarda inşallah bu oranın %50 altına çekilmesi ülkemiz açısından daha iyi olur.

 

Sektörün en büyük sorunu Çin’den gelen kalitesiz ürünler. Yıllarca bu sorun gündemde ama sanırım önüne de geçilemiyor. Sizce hem devlet bazında hem de tüketici bazında nasıl politikalar izlenmeli? 

Çin malı kalitesiz diye bir imaj çizilmiştir ancak ithalatçı firmaların talebi doğrultusunda üretim yapılmaktadır. Bu da fiyatla orantılıdır. Firmaların bu sektöre girerek kaliteyi aşağı çektiği doğrudur hatta bu firmalar zaman zaman bizleri de hataya zorlamaktadır. Denetim sadece sektörde büyük firmalara yapılmaktadır. Bu da sektöre ucuz kalitesiz ürünlerin girmesine sebep oluyor.

 

Aydınlatma sektöründe dünya markalarının led teknolojisine geç kalmaları, pazarda ciro kayıpları yaşanmasına sebep olmuştur. Bu dünya markalarının geçmiş yıllarda led pazarında bir çok ürününü geri topladığı veya iade aldığı bilinmektedir. Bunların bilinmesine rağmen hiçbir yaptırım bu global markalara uygulanmamıştır.

 

Bu global markalar bu yıl sektörün ciro yapan firmalarını haksız yere bizzat gerekli mercilere şikayet ederek sektörde kendilerine Pazar arayışı içine girmişlerdir halbuki bu global markaların ciddi bir pazar payı mevcuttur. İnşallah bumerang etkisi yapmaz.

 

İlginize teşekkür ederiz; iyi ki varsınız

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Günsan’ın Yenİ Model Grup Prizleri ile Tanışın!Önceki Haber

Günsan’ın Yenİ Model Grup Prizleri ile T...

Prysmian Group Türkiye'ye Ar-Ge Merkezi BelgesiSonraki Haber

Prysmian Group Türkiye'ye Ar-Ge Merkezi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar