Sylvanianın Yeni Genel Müdürü Sayın Emre Gürcan ile Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sylvanianın Yeni Genel Müdürü Sayın Emre Gürcan ile Söyleşi
Sayın Emre Gürcan okurlarımıza biraz kendinizden bahseder misiniz?Kadıköy Anadolu Lisesi, ve daha sonra İ.
Sayın Emre Gürcan okurlarımıza biraz kendinizden bahseder misiniz?
Kadıköy Anadolu Lisesi, ve daha sonra İ.Ü. İşletme Fakültesini bitirdikten sonra Amerika’ya MBA için gittim. Toplam 7 yıllık bir Amerika maceramdan sonra Türkiye’ye döndüğümde kendimi elektrik piyasasında buldum. 15 yıllık bir elektrik sektörü geçmişim var. İlk 7 senesi Philips Aydınlatma’da Ampul grubunun başında, sonraki 8 sene Legrand’da ticari direktör olarak geçti, ve 1 Haziran 2012 tarihi itibariyle de Sylvania’da Genel Müdür olarak başlamış bulunuyorum.

Emre bey öncelikle yeni görevinizde başarılar dileriz. Şuan Sylvania firmasının Genel Müdürlüğünü yapıyorsunuz. Sylvania’ın Türkiye’deki aydınlatma sektöründeki durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sylvania hem ampul hem de armatür üreten uluslararası bir firma. 100’ün üzerinde ülkede faaliyette. Avrupa (İngiltere, Almanya, Belçika, Fransa) ve Uzakdoğu olmak üzere 20’ye yakın  üretim merkezi var. Bunların yarısından fazlası Avrupa’da faaliyet gösteriyor. Örneğin Floresan tüp üretimi tamamen Almanya’da, LED retrofit’ler Belçika’da üretiliyor.

Ampulde Philips, Osram ve GE ile birlikte dünyadaki en büyük 4 üreticiden biri.

Sylvania Türkiye olarak Bulgaristan dahil Balkan ülkeleri ve Orta Asya olmak üzere 12 ülke daha bizim sorumluluğumuzda. Buralarda da yapılanma içinde olacağız.

Sylvania 2012 yılına kadar Türkiye’de distribütörler kanalıyla ve irtibat ofis olarak faaliyet göstermekteydi. Bu sene başında bir Türk firması olarak faaliyete geçti. Yani aslında tüzel kişiliğimiz oldukça yeni. Dolayısıyla bugüne kadar Türkiye pazarında çok fazla bir pazar payı elde edememişti. Ancak yeni stratejimiz büyüme üzerine kurulu olacak. Dağıtım ağımızı güçlendirmek, tanıtıma ağırlık vermek, ve proje pazarında yer edinmek ilk önceliklerimiz.

Aydınlatma sektörü çok geniş ürün grubunu içine alıyor. Ürün gruplarınızdan kısaca bahsedebilir misiniz?
Bizim çok geniş bir ürün yelpazemiz var. Ampul grubunda tüm ürünlerimiz mevcut. Özellikle LED, Gaz Deşarjlı ampuller, Özel ampuller, Halojen, fluoresan ampullerde oldukça iddialıyız.
Armatürde ise bünyemizde 3 marka mevcut. Endüstriyel ve ticari aydınlatma armatürlerini kapsayan Sylvania markası, ticari mekanların aydınlatılmasında güçlü Fransız mimari aydınlatma markası Lumiance ve özellikle yine mimari ve dekoratif aydınlatmada tercih edilen İngiliz Concord markası. 2010 yılında Concord, Red Dot 2010 tasarım ödülünü aldı. Lumiance 2010’da Lighting Design Award ve 2011’de Lighting Industry Awards ödüllerini aldı. Bu üçü de aydınlatma ürünleri tasarımı alanında çok önemli ödüller.

LED retrofit modellerinde Belçika’da üretilen 7.5 wattlık LED’imiz yüksek ışık akısıyla Avrupa’da muadil ürünler içinde en hızlı yükselen pazar payına sahiptir.  Ayrıca boyutları halojen boyutları ile birebir aynı olduğundan herhangi bir halojen armatürün içine rahatlıkla uygulanmaktadır. Dim edilebilir versiyonları ile özellikle otel uygulamalarında konfor ve enerji tasarrufu alternatifi oluşturmaktadır.

Ayrıca mimari dış aydınlatma çözümleri konusunda yeni bir seri geliştirildi. Bu serinin cephe, dış mekan ve peyzaj aydınlatmalarında çok başarılı çözümler oluşturacağına inanıyoruz.

Sylvania olarak ileri dönük hedefleriniz ve projeleriniz nelerdir?
Öncelikle tekrar belirteyim, Sylvania Türkiye’de yeni bir firma. Yıllardır pazarda olmasına rağmen, Türkiye organizasyonu 4 yıldır faaliyet gösteriyor ve yerel firma olarak da bu yılbaşından itibaren aktif. O nedenle yapılacak çok şey var. Sylvania olarak diğer Avrupa ülkelerinde elde ettiği pazar payı ve bilinirliğini Türkiye’de yerleştirmek amacındayız. Tabii ki bu bir süreç, hemen olacak bir şey değil. Ancak doğru ekip, doğru partnerler ve doğru politikalarla olmaması için hiçbir neden yok. Tabii ki Türkiye’de çok köklü, 70 küsür yıldır faaliyet gösteren dev rakiplerimiz var. Zaten amacımız rakiplerle çarpışmaktan ziyade, kendi pazarımızı genişletmek ve özellikle retrofit pazarından pay almak. Projelere uygun ürünlerimizin fazla olması nedeniyle,  bu pazarda da aktif olmak niyetindeyiz. Bu nedenle ekibimizi iki designer ile takviye ettik.
 
Amacımız, piyasada başka bir marka daha olmak değil. Ürünlerimiz ile, kalitemiz ile, hizmetimiz ile, mühendislik desteğimiz ile bayi ve proje alanında faaliyet gösteren tüm partnerlerimize katma değer sağlamak istiyoruz. Büyümenin yolunun bundan geçeceğine inanıyoruz. Sadece en iyi fiyat veya en iyi vade vererek değil. Amacımız, Türkiye’deki aydınlatma pazarında verimlilik ve enerji tasarrufunu arttırmak ve yatırım geri dönüş süresini asgariye indirmek.

Ayrıca orta vadede armatür üretimimizin bir kısmını Türkiye’ye kaydırma planlarımız var. Bu konu olgunlaştığı zaman daha fazla bilgi paylaşacağım.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydın Altunışık ile Farklı Bir SöyleşiÖnceki Haber

Aydın Altunışık ile Farklı Bir Söyleşi

NILSON Satış Müdürü Sayın Alper Uruk İle SöyleşiSonraki Haber

NILSON Satış Müdürü Sayın Alper Uruk İle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar