Stambu Elektrik CMO (PAZARLAMA ve SATIŞ GRUBU BAŞKANI) Hakan Tan ve PAZARLAMA EKİBİYLE Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Stambu Elektrik CMO (PAZARLAMA ve SATIŞ GRUBU BAŞKANI) Hakan Tan ve PAZARLAMA EKİBİYLE Söyleşi

Hakan Bey size bağlı olan bölümlerin güncel çalışmalarından ve pazarlama ekibinizden bahsedebilir misiniz?  

 

Firmamıza ait Stambu ve Süper markalarımızın kurumsal, stratejik amaçlarımız doğrultusunda pazarlama ve kurumsal iletişim yönetimi, kalite ve ürün yönetimi, stok-maliyet-kârlılık yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM), B2B ve B2C yönetimi, satış yönetimi çalışmalarını sürdürmekteyiz. Tabii ki bu bir ekip ve uzmanlık işi. Bu röportajımda sizleri pazarlama ekibimle tanıştırmak ve çalışmalar hakkında bilgilendirmek isterim. Pazarlama ve Kurumsal İletişim çalışmalarını Gizem KÜÇÜKAY’la, Kalite ve Ürün Yönetimini Banu YÜRÜR’le, Fiyat-Maliyet-Kârlılık-Stok-Sipariş-Planlama Yönetimlerini Gülşah ALAN’la birlikte yönetmekteyiz. Şimdi isterseniz sözü kendilerine bırakabiliriz.

 

- Banu Hanım kendinizden ve Stambu’daki görevinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

 

Banu YÜRÜR. 1984, İstanbul doğumluyum. Sakarya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden 2006 yılında mezun olarak lisansımı tamamladım. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Telekomünikasyon Mühendisliği bölümünde 2007 yılında başladığım yüksek lisans eğitimimi 2009 yılında tamamladım. Yaklaşık 6 aydır Stambu Elektrik firması bünyesinde ürün yöneticisi olarak çalışmaktayım. 

 

Stambu firmasında yürüttüğüm görev ve sorumluluklarımdan bazıları; yeni ürünler bulmak ve incelemek, yurtiçi ve yurtdışı tedarikçilerle olan operasyon ve organizasyonları yönetmek, pazarlama kampanyalarına destek vermek, bayilerle seminer ve toplantılar düzenlemek ve katılmak, ürünler için eğitim planları hazırlamak, ürün, kutu ve paket tasarımlarını oluşturmak ve karar vermek, kalite yönetimi ve süreçlerini takip etmek, rakip marka ürün analizleri yapmak, ürün geliştirme üzerine çalışmalar yapmaktır.

 

- Gizem Hanım kendinizden ve Stambu’daki görevinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

 

Gizem KÜÇÜKAY. 1990, Kocaeli doğumluyum. Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden 2014 yılında mezun oldum. Yaklaşık 1,5 yıldır Stambu Elektrik’te Pazarlama ve Kurumsal İletişim Yönetici olarak görev almaktayım. 

 

Stambu’nun kesintisiz iletişim, kaliteli ürün ve hizmet sunumu, müşteri memnuniyeti ve sosyal sorumluluk ilkeleri çerçevesinde, sektörün ilk üç firmasından biri olma vizyonuna sadık kalarak aynı doğrultuda Stambu’daki görev ve sorumluluklarımı sürdürmekteyim. Görev ve sorumluluklarımdan kısaca bahsedersem;  markamızın pazarlama stratejileri doğrultusunda reklam ve iletişim çalışmalarının organize edilmesi, kurumsal yayın çalışmalarının içerik metinlerinin oluşturulması, Yönetim Kurulu Başkanı ve CMO röportajları ve basın bültenlerinin sektör dergileri ile paylaşılması ve koordinasyonu, medya satın alma süreçlerinin yürütülmesi, grafik tasarım sürecinin koordinasyonu, tüm mecralarda tasarım çalışmalarının şirket kurumsal kimliğine göre hazırlanmasının sağlanması ve yayınlanması, kurumsal bayi kanalında görsel ve basılı ihtiyaçlarının belirlenmesi, yıllık promosyon çalışmalarının bayilere ulaştırılması vb. operasyonel süreçlerin yürütülmesi. Kurumsal kimlik ve imaj çalışmaları çerçevesinde web sitesi ve B2B tarafında içeriklerin güncellenmesi ve yönetilmesi. Yeni kampanya, ürün bülteni, sektörel fuarlar, şirket içi etkinlikler gibi çalışmalar ve organizasyonların düzenlenmesi ve takibi şeklinde özetleyebilirim.

 

Mutlu ve huzurlu bir ortamda çalışıyor olmanın artı bir değer olduğu bu zamanda Stambu’da bu değeri yakaladığımı düşünüyorum.  Yöneticilerimden ve değerli çalışma arkadaşlarımdan son derece memnun olduğumu söyleyebilirim. Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Bülent Çelik ve bağlı olduğum yöneticim CMO Hakan Tan’a sunmuş oldukları imkânlar ve vermiş oldukları destek için teşekkürlerimi borç bilirim.

 

- Gülşah Hanım kendinizden ve Stambu’daki görevinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

 

Gülşah ALAN. 2015 yılı temmuz ayı itibariyle Stambu Elektrik’te planlama mühendisi olarak çalışmaya başladım. Sorumluluklarım; stok yönetimi, yurtiçi ve yurtdışı siparişlerin planlanması ve takibi, pazarlama kampanyalarına ve satış ekibine destek verilmesi, satış ve stok seviyelerine göre sipariş miktarlarına karar vermek, maliyet ve perakende fiyatlarını hesaplamaktır ve ilaveten ürünlerin fiyat çalışmalarının ve rekabet analizlerinin yapılmasıdır. Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İngilizce Endüstri Mühendisliği bölümü mezunuyum. 

 

Stambu Elektrik’te kısa vadedeki amacım; şirketimizin pazarlama ve satış politikaları doğrultusunda, müşterilerimizin istek ve ihtiyaçlarını en kısa sürede, en iyi şekilde karşılayabilmek, uzun vadede ise; ithalat-sipariş-stok ile ilgili öngörülerimizle birlikte şirket hedeflerinin gerçekleştirilmesini sağlamaktır. Bülent Bey ve Hakan Bey gibi profesyonel ve insan ilişkilerine değer veren iki yöneticiyle ve birbiriyle uyumu yakalamış, planlı bir ekiple birlikte çalıştığım için çok mutluyum. 

 

Hakan Bey, ilk 8 ayı nasıl değerlendirdiğinizden bahsedebilir misiniz?

 

Yılın son çeyreğinde Seç & Kazan Kampanyası’nı başlattık. Kampanyamız 1 Eylül’de başlamış olup 17 Ekim tarihine kadar geçerlidir. Stambu olarak bayilerimizle ve sektörle piyasa şartları ne olursa olsun sürdürülebilir bir ilişkiye inanıyoruz. Bundan dolayı kur artışları ile kurun şuanda yaklaşık 3 TL olmasına rağmen, kur olarak 2.60 ABD dolarına göre hazırlanan 2015-2 listemizden bu kampanyayı düzenledik. Böylelikle müşterilerimize ve sektöre fırsat sunduk. Kampanyamız yeni başlamış olmasına rağmen bayilerimizden ve sektörden çok olumlu tepkiler aldık. Bunun sonucunda bu yıl hedeflediğimiz %100 büyüme hedefini %200 olarak güncelledik. Stambu olarak kurumsal hedef ve amaçlarımız doğrultusunda sadece aydınlatmada değil aynı zamanda şaltta da sektörde önemli bir aktör olmayı amaçlamaktayız.

 

Kampanyamız  5 farklı kampanyadan oluşmaktadır. Kampanya içeriğini detaylandıracak olursam, Seç & Kazan Kampanyası 1’de otomatik sigorta ve kaçak akım koruma şalterlerimizden belirli miktarlarda alım gerçekleştiren müşterilerimize iPhone cep telefonu, Samsung LED TV ve Bosch çift akülü vidalama, Seç & Kazan Kampanyası 2’de alçak gerilim devre kesici ürünlerimizden belirli miktarlarda alım gerçekleştirenlere iPhone cep telefonu, Samsung LED TV ve Dell notebook, Seç & Kazan Kampanyası 3’de motor koruma şalterlerimizden belirli miktarlarda alım gerçekleştirenlere iPhone cep telefonu, Samsung LED TV ve Bosch çift akülü vidalama, Seç & Kazan Kampanyası 4’de buton grubu, kablo bağları ve pabuçlarından belirli miktarlarda alım gerçekleştirenlere Bosch çift akülü vidalama ve son olarak Seç & Kazan Kampanyası 5’de sarı ışık spiral ve mini spiral ampullerden belirli miktarlarda alım gerçekleştirenlere Bosch çift akülü vidalama ve Stambu ampul standı ürünlerinden hediye ediyoruz. 

2015 yılının ilk 8 ayında ise; müşterilerimizden aldığımız geri bildirimler sayesinde tüm bölümlerimizde pozitif etki sağlayarak gösterdiğimiz performansla önemli başarılara imza attık. Bu süre zarfında Türkiye’nin 7 bölgesinde 46 bayi ve satış noktasıyla sektöre hizmet vererek, müşterilerimizin de vermiş olduğu destek ile ilk 8 aylık süreçte % 98 gibi önemli bir büyüme performansı gerçekleştirmeyi başardık.

 

2005 yılında imalatçı olarak sektörde konumlanan STAMBU, 2015 yılının başında imalat kapasitesini arttırarak sensörlü armatürde de iddialı bir konuma geldi. Bu dönemde sektöre yön veren ve sektörün geleceği için faydalı çalışmalar yürüten Aydınlatma Türk Milli Komitesi (ATMK) ve Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD)’ne olan üyeliğimizi de gerçekleştirmiş olduk.

Yılın ilk 6 ayında WIN Automation ve İstanbul Light Fuarlarında yer alarak, düzenlemiş olduğumuz 2015 Süper Fırsatlar Kampanyası ve Tatil Cepte Kampanyası ile Türkiye’nin 7 bölgesinde ses getirdik. Bu yıl Süper Fırsatlar Kampanyası kapsamında 14 - 21 Mayıs tarihleri arasında Umre seyahatlerinin ikincisini İkram Turizm organizasyonunda gerçekleştirdik. Geri bildirimlerden aldığımız cesaretle gelecek yıllarda Umre seyahatlerini gelenekselleştirmeyi planlıyoruz.

 

Önümüzdeki dönem için projeleriniz ve öncelikli konularınız nelerdir?

 

2015 yılı 4. çeyreğinde veya 2016 yılı başında STAMBU olarak B2B ve CRM’i değerli müşterilerimize açarak kesintisiz ve online iletişim kuracağız. Ayrıca ürün portföyümüze yeni ürünlerimizi ekleyeceğiz. Üretim planlarımız için ise tesis arayışımıza devam etmekteyiz. Ekibimizi büyütme çalışmalarımıza devam ederek müşteri memnuniyetine ve iletişimimizi arttırmayı planlamaktayız.

 

 

 

Sizin ve ekibinizin motivasyonu yüksek tutmak için neler yaparsınız?

 

Öncelikle yöneticilerin günümüzdeki en önemli görevlerinden birisi çalışanlarını, diğer yöneticileri, yönetimi ve paydaşlarını motive etmelerinin gerekliliğidir. Bunun için ise öncelikle kişinin yani yöneticinin motivasyonunun yüksek olması gerekir diye düşünüyorum. Yürüyüş yapmak benim hem motivasyonumu arttırmakta hem de yürüyüş esnasında zaman zaman tüm sorularıma cevap bulmama yardımcı olmaktadır. 

 

Ayrıca ben herhangi bir negatif olayda bile bir pozitif durumun olabileceği varsayımıyla hareket ederim. Ve ilaveten daha önceki bir röportajımda dediğim gibi “Her yeni bir gün yeni bir fırsat ve her fırsat satışa dönüşebilecek bir imkândır.” Ekibi motive edebilmek için öncelikle ekibi anlamak gerekir. Dolayısıyla ekibin yaşadığı olaylarla ilgili sorunların iyi analiz edilmesi gerekir ve onların bu sorunları nasıl aşabileceklerini söylemek motivasyonun ilk adımıdır. Tabi ki çalışan memnuniyetini ve motivasyonunu arttırmak için kurum içi ve kurum dışı etkinlikler de yapılmalıdır. Biz Stambu olarak çalışanlarımızla birlikte Topkapı Sarayı Konyalı Restaurant’ta iftar açtık. Geçen aylarda genel merkezimizde mangal partisi düzenledik. 

 

Bu organizasyonları Pazarlama ve Kurumsal İletişim Yöneticimiz Gizem Küçükay ile birlikte organize etmekteyiz. Her hafta satış, pazarlama, ithalat vb. toplantılar düzenleyerek tüm ekibimizle karşılıklı etkileşim içerisindeyiz.

 

İş yoğunluğu içinde kendinize zaman ayırıyor musunuz?

 

Esasında kişi hayatını planlayabiliyor ise kendisine zaman ayırabilir. Ben CMO olarak STAMBU’da pazarlama, satış, ürün yönetimi, kurumsal iletişim, stok yönetimi, yurt içi ve yurt dışı siparişlerin planlanması ve kalite bölümlerinden sorumluyum. 

 

Aynı zamanda da İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde İletişim ve Reklamcılık üzerine doktora yapıyorum. Tabi ki bu arada sosyal hayatıma da zaman ayırmaya çalışıyorum bunda bekâr olmamın da etkisi büyüktür diye düşünüyorum.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Makel Cellıa Serisinden Antik DokunuşlarÖnceki Haber

Makel Cellıa Serisinden Antik Dokunuşlar

ERSE KABLO Ürünleri, “Ürün Sorumluluk Sigortası” ile Güvende.Sonraki Haber

ERSE KABLO Ürünleri, “Ürün Sorumluluk Si...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar