Sigma Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tokhan’la Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sigma Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tokhan’la Söyleşi

Sigma Elektrik olarak son dönemlerde yeni bir yapılanmaya girdiniz. Ne gibi tepkiler alıyorsunuz?

Belirttiğiniz gibi  Sigma Elektrik olarak gerek üretim gerekse satış & pazarlama süreçlerimizde  yeniden bir yapılanma içerisine girmiş bulunuyoruz. Ürün çeşitliliği , kalite ,satış ve pazarlama anlamında  rekabet gücümüzü arttırabilmek adına bazı atılımlar gerçekleştirdik. Şu an fiyat listemizde yaklaşık 2000 farklı stok koduna sahip ürün bulunuyor. Bir çok ürünümüzde ASTA, TÜV gibi  uluslararası geçerliliği bulunan kalite sertifikaları bulunuyor. Gerek satış öncesi gerekse satış sonrası verdiğimiz teknik destek ile müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. Satış ve pazarlama   süreçlerinde de organizasyonumuzu daha güçlü hale getirerek Yurtiçi ve yurtdışı satış ağımızı genişlettik ve  daha fazla noktada sigma ürünlerini buluşturmaya başladık. Tabi tüm bu gelişmeler marka değerimizi arttırdı ve arttırmaya devam ediyor. 


2018 yılında  da özellikle 2017 yılının 2. Yarısından itibaren yakaladığımız ivmenin artarak  devam edeceğine inanıyoruz. Rekabetin arttığı ve globalleştiği , müşteri beklentilerinin en üst  seviyeye ulaştığı günümüzde firmaların süreçlerini çok iyi yönetmesi gerektiğinin farkında olan şirketimiz  kazandığı bu ivmeyi arttırmayı hedeflemektedir. 


Kendinizden ve Sigma Elektrikten bahseder misiniz

1970 Almanya doğumluyum. İ.T.Ü Sakarya Müh. Fakültesi Elektrik-Elektonik Müh. Mezunuyum. Alçak ve Orta Gerilim Şalt cihazları üretimi yapan çeşitli firmalarda üretim, kalite, ürün tedariği ve İhracat  departmanlarında orta ve üst kademe yöneticilik yaptıktan sonra 2006 yılında Sigma Ailesine katıldım. Halen Genel Müdür Yardımcısı olarak görevimi sürdürmekteyim.

Sigma elektrik 1993 yılından beri sektörde olan bir firma ancak asıl atılımı  2008 yılından sonra yaparak AG  koruma,ölçme ve kumanda ekipmanlarının üretimi konusunda ciddi bir yatırım yaptı. Bugün kendi Ar-ge si ve modern kalıphanesi ile sektörde yerli bir firma olarak adını her geçen gün daha çok ta duyuran firmamız kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri doğrultusunda gerek yurtiçi gerekse yurtdışı Pazar payını hızla arttırmaktadır. Şu an 4 farklı kıtada 55 in üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz. Yurt içinde de bayilerimiz aracılığı ile Türkiye nin her noktasında ürünlerimize ulaşılabiliyor. 


Ürünleriniz en çok hangi sektörlerde kullanılıyor?

Sigma Elektrik temel olarak endüstri ve konut sektörlerine yönelik çözümler sunmaktadır. Ürünlerimiz Alçak Gerilim olarak nitelendirilen 1000 V un altında koruma, ölçme ve kumanda sistemlerinde kullanılmaktadır.Konutlara yönelik ürünlerimizin yanı sıra endüstriyel ve ticari tesislere yönelik çözümlerimiz mevcuttur. 

 

Sizce pahalı ürün kaliteli ürün müdür?

Elbette değildir. Önemli olan ürünün müşterinin beklentilerini karşılamasıdır. Zaten günümüzde her ürünün sahip olması gereken asgari kalite şartları uluslararası standartlarla belirlenmiş durumdadır. Bizim de ürünlerimiz TS standandartlarının yanı sıra   IEC, EN ,VDE gibi uluslararası standartlara uygun olarak üretilmektedir. 55 ülkeye yaptığımız ihracat bunun en güzel göstergesidir. 


Temel üretim felsefemiz fiyat/kalite performansı en yüksek ürünleri üretmekdir. Zira müşteri kalitenin yanı sıra fiyat uygunluğuna da büyük önem vermektedir. Müşterilerimizin ürünlerimizden optimum fayda sağlaması her zaman önceliğimiz olmuştur.  

2018 yılında gerçekleştirmeyi hedeflediğiniz projeleriniz var mı?

Sigma elektrik olarak yurtiçi ve yurtdışı pazarlardan gelen talepler  doğrultusunda her yıl asgari 3-4 yeni ürünü pazara sunmayı hedefliyoruz. 2018 yılında da  6 farklı ürünü ürün portföyümüze ekledik. Kaçak akım korumalı otomatik sigortalar, Termik ayarlı kaçak akım algılamalı AG Devre kesicileri, pano tipi sinyal lambaları, Yeni seri AG Devre kesicileri, Uzaktan kumanda edilebilen otomatik sigortalar, ekonomik seri otomatik sigortalar 2018 fiyat listemizde olacak yeni ürünlerimiz. Bunun yanı sıra özellikle kompanzasyon sistemlerine yönelik özel çözümleri içeren yeni ürünleri de 2018 yılının 2. Yarısında ürün portföyümüze eklemeyi planlıyoruz.  


2017 sizin için nasıl bir yıl oldu? 2018 yılı hedefleriniz nelerdir?

2017 yılı hedeflerimizi ve ön gördüğümüz büyümeyi gerçekleştirdiğimiz bir yıl oldu.Özellikle 2017 nin 2. Yarısında gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışında  marka değerimizin  ve Pazar payımızın arttığını gördük. Artan bu ivme 2018 yılı hedeflerimizin revizyonunu getirdi ve 2017 ye göre Pazar payımızı % 50 arttırmayı  hedefledik ve bu doğrultuda tüm süreçlerimizi yeniden yapılandırdık. Hedefimiz müşteri memnuniyetini ve marka bilinirliğini arttırarak hedeflediğimiz büyümeyi gerçekleştirebilmek. Bu amaçla yurtiçi ve yurtdışında ki önemli sektörel fuarlara katılımımız devam edecek. Ayrıca fabrika tanıtım günleri ile yerli firma imajımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Yine üretim kapasitemizi arttırabilme adına bazı çalışmalarımız olacak.


Endüstriyel elektronik ve Endüstri 4.0 hakkında ne söylemek istersiniz? Yaptığınız çalışmalar nelerdir?

Endüstri 4.0 üretimin geleceğini tanımlayan ve günümüzde popülerliğini arttıran bir kavram ilk kez 2011 Hannover fuarında karşımıza çıkan Endüstri 4.0 adını duyurduğu andan itibaren teknoloji de söz sahibi ülkelerin ciddi bütçeler ayırdığı bir alan ve her geçen gün daha da büyüyen bir pazar olarak  endüstride ki yerini almış durumda. 


Türkiye de özellikle son 2-3 yıldır Endüstri 4.0 farkındalığının arttığını ve bu konudaki çalışmaların hız kazandığını söylemekle beraber henüz fabrikaların altyapı olarak eksiklikleri olduğunu görüyoruz. Zira Endüstri 4.0’a geçiş büyük yatırımlar, köklü değişimler ve teknolojik gelişim gerektiriyor. Ancak Endüstriyel süreçlerin ileri seviye otomasyonu ve akıllı fabrikalar kurmak için gerekli yatırımlar, beraberinde önemli bir büyüme vaadini de getiriyor. Bunun farkında olan işletmeler şimdiden bu alana yatırımlarını arttırıyor. 


Bizim Sigma Elektrik olarak endüstri 4.0  yaklaşımımızın temelinde Ethernet tabanlı ,çevresiyle haberleşebilen ürünlere sahip olmak yatıyor.Bu konuda Ar-Ge birimimiz çalışmalarına devam ettiriyor ve 2-3 yıl içinde  bunun meyvelerini almayı hedefliyoruz.

Eklemek istediğiniz bir şeyler var mı? 

Sigma Elektrik olarak Türk ekonomisine katkıda bulunma adına yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bugüne kadar yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız yatırımlarla ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilme adına kendi payımıza düşeni yapabilmek için alanında tecrübeli ekibimiz ve yönetimimizle orta ve uzun vadeli hedeflerimize odaklanmış ve motive olmuş durumdayız. 

Son olarak bizlere kendimizi daha iyi ifade edebilme adına bu fırsatı verdiğiniz için şahsım ve şirketim adına teşekkür ediyorum. Sektöre verdiğiniz destek  ve katkılarınız için de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
NILSON, FRANKFURT’DA LIGHT + BUILDING FUARINA KATILIYORÖnceki Haber

NILSON, FRANKFURT’DA LIGHT + BUILDING FU...

Afrin'den Son Dakika Haberi! İşte Son BilançoSonraki Haber

Afrin'den Son Dakika Haberi! İşte Son Bi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar