Sigma Elektrik Markası Gelişiyor, Değişiyor ve Büyüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sigma Elektrik Markası Gelişiyor, Değişiyor ve Büyüyor
SİGMA Elektrik’in Gelişim Sürecini Öğrenmek Amacıyla SİGMA Elektrik CMO&CSO Hakan TAN İle Röportajımızı Gerçekleştirdik.

Hakan Bey Sigma’ nın son dönem pazarlama, satış ve proje faaliyetleri hakkında bilgi alabilir miyiz?


Öncelikle 2019 yılının ülkemize, sektörümüze, tüm okurlarınıza mutluluk, sağlık, huzur, başarı ve bol kazanç getirmesini dilerim. Sigma Elektrik’te CMO&CSO’ ya bağlı olan  pazarlama, satış, proje departmanları bulunmaktadır. Sigma Elektrik Pazarlama Departmanı, “en önemli müşteri iç müşterimizdir; diğer bir deyişle, çalışanlarımızdır” anlayışıyla şirketimiz bünyesinde #sigmailem projesini başlatmıştır. #sigmailem projesi ile Sigma Elektrik çalışanlarının çok daha mutlu hissedebileceği bir ortam oluşturulmak istenmektedir. Bunun için de, hem eğlence, bol enerji, ödül,  motivasyon içerikli hem de lezzetli ikramlarında olacağı kurum içi ve kurum dışı eğlenceli etkinlikler düzenlenmesi planlanmaktadır. #sigmailem projesi ikinci aşamada bayilerimizi ve iş ortaklarımızı da kapsayıcı olacak şekilde genişletilecektir. Bunlara ek olarak sosyal medya da google adwors, display ve sosyal pazarlama uygulamalarını da gerçekleştirmekteyiz. Pazarlamaya bağlı olan ürün yönetimimiz de mevcut ürünlerimizi geliştirmek için, mevcut olmayan ürünlerimizi ise; ürün portföyümüze katmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çabaların ilk meyvesi olarak 2019 Ocak -1 listesinde de bulabileceğiniz dikey tip sigortalı yük ayırıcılarını ürün portföyümüze ekledik. Satış departmanımız  ise; Türkiye’nin yedi bölgesinde değerli iş ortaklarımız ile birlikte satış ve tanıtım çabalarını gerçekleştirmektedir. 2019 yılına da mevcut ve yeni bayilerimizle sektöre hizmet vermeye devam edeceğiz. Proje departmanın da ise; özellikle son iki yıl içerisinde çalışan sayımızı arttırdık. Bir çok elektrik ve elektronik mühendisi  arkadaşımız bu  bölümde görev yapmaktadır. Aldıkları projeler, sözleşme yaptığımız bayilerimiz üzerinde satışları gerçekleştirilmektedir. Özellikle 2018 yılında hem kamu hem de özel sektör birçok değerli projede Sigma ürünlerini kullandı. 2019 yılında da aynı etkinlik, verimlilik ve performans anlayışıyla faaliyetlerimizi devam ettirmeyi planlamaktayız.


Hakan Bey 2018 yılı için genel bir değerlendirme yapar mısınız? Sigma geçen yılı nasıl kapattı?


2018 yılı Sigma Elektrik’inde içinde bulunduğu birçok farklı sektörün etkilendiği zor bir yıl olduğu medyada da kabul edilmekte ve vurgulanmaktadır. Örneğin; inşaat sektörü.  2018 yılında; ülkemizde ciddi kur artışlarının da olduğu bir yıl oldu. Bunlara ek olarak; faizlerde de istenilmeyen artışlarda gerçekleşti. Sigma Elektrik olarak; bu dönemde bayilerimizin yanında olmak için önemli desteklerde bulunmaya çalıştık. Örneğin; ikinci dönem bağlantı yapan iş ortaklarımızın bağlantı yapılan listesi ve ıskontosundan siparişlerini vermeye devam ettik. Döviz kurunun en yükseğe çıktığı anda bile sipariş almayı durdurmadık. O gün ki şartlar çerçevesinde tekliflerimizi vermeye devam ettik. Bu iş anlayışımız ve davranışımız ile ilgili sektörden ve özellikle bayilerimizden olumlu dönüşler aldık. En son katıldığımız A-tech ( Akıllı Bina Teknolojileri Elektrik Sistemleri) Fuarında da aldığımız yoğun ilgi ve olumlu söylemlerde bunu pekiştirmektedir. Bu vesileyle A-tech (Akıllı Bina Teknolojileri Elektrik Sistemleri) Fuarında standımızı ziyaret eden tüm katılımcı, ziyaretçi ve iş ortaklarımıza teşekkür ederiz. 


Sigma Elektrik CMO & CSO olarak bölümlerimin ve iş ortaklarımızın yanında olan Sigma Elektrik yönetimine bu vesile ile tekrar teşekkür ederim.


Doğal olarak, bu çabalarımızın sayesinde 2018 yılını cirosal olarak yaklaşık %60 ‘lık bir büyümeyle kapatmış olduk. Hem tutarsal hem de adetsel olarak büyümemiz artarken ülkemizde ki birçok proje de Sigma ürünleri kullanıldı. Bunlara ek olarak; hem Sigma Elektrik genelinde hem de CMO & CSO bölümlerinde görev almak üzere çok değerli yeni çalışma arkadaşlarımız da bünyemize katıldı. Böylelikle Sigma Elektrik Türkiye’de ki istihdama da katkı sağlamış oldu.


Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?


Sigma Elektrik markası gelişmekte, değişmekte, dönüşmekte ve büyümektedir. Bu gelişim düzeyini yakalamak amacıyla, hem pazarlama, marka yönetimi hem de satış ve proje bölümleri olarak inovasyon, verimlilik ve performans bilinciyle hedef odaklı olarak planlarımızı gerçekleştirmekteyiz. 2019 yılı Şubat ayında Sigma Elektrik olarak ilk bayi toplantımızı da gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Böylelikle Sigma Elektrik ile iş ortakları arasında ki iletişim, iş birliği ve etkileşimin de artması sağlanması planlanmaktadır. 

2019 yılında da Sigma Elektrik hem iç ticaret hem dış ticarette büyümeyi amaçlamaktadır. Büyümemize paralel olarak, marka değerimizi arttırıcı faaliyetleri de gerçekleştirmeyi 2019 yılında hedefliyoruz. 


Bu sayınızda beni de konuk ettiğiniz için siz Teknik Elektrik dergisine çok teşekkür ederim. Hepimiz için hayırlı bir yıl olması dileklerimle.


Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Seferoğlu Elektrik Güneş Enerjisi Santralini Kayeri’de AçtıÖnceki Haber

Seferoğlu Elektrik Güneş Enerjisi Santra...

Günsan’da Üst Düzey Atama Günsan Finans Direktörü Ziya Aksoy OlduSonraki Haber

Günsan’da Üst Düzey Atama Günsan Finans...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar