SİGMA ELEKTRİK GENEL MÜDÜRÜ MURAT ALGÜN İLE SÖYLEŞİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SİGMA ELEKTRİK GENEL MÜDÜRÜ MURAT ALGÜN İLE SÖYLEŞİ

Röportajımıza Firmanızın kısa tanıtımı ile başlayalım…


Firmamız Sigma Elektrik; ÜNLÜ Grup şemsiyesi altında bulunan Alçak Gerilim Şalt ürünlerini İstanbul Sancaktepe’deki 5.000 m2 kapalı alana sahip fabrikasında yerli imkanlarla üreten 1993 yılında Otomatik Sigorta üretimi ile başlayarak sektöre adım atan bugün 20’nin üzerinde ana ürün grubunu 2000’i aşkın alt kalemde üreten kendi AR_GE departmanı, Kalıphanesi, yarımamul üretim, montaj,  kalite kontrol ve sevkiyat departmanları ile 160 çalışanı ile faaliyetlerine devam ederek Türk ekonomisine katkı yapmaya büyüyerek devam etmektedir.


ÜNLÜ Grup’u kısaca anlatıp, Sigma Elektrik’e yatırım yapmasını kısaca anlatabilir misin?


ÜNLÜ Grup 1992 yılında Tekstil firmasını kurarak faaliyetine başlamış, bugün tekstil, inşaat, elektrik, dış ticaret sektörlerinde olmak üzere 1.000’i aşkın kişiye istihdam sağlayan hem kendi markası hem de dünyaca tanınmış markalara üretim ve ihracat yaparak Türk ekonomisine katkı yapmaya devam etmektedir. 

Ünlü Grup 2008 yılında Sigma Elektrik’in çoğunluk hissesini alarak sektöre adım atmış, 2009 yılı sonunda da tüm hisselerini satın alarak Grup çatısı altına almıştır. Bu satın almadan itibaren yaptığı yatırımla  ve üretimdeki deneyimi ile hızla ürün portföyünü genişletip bugünkü durumuna gelmesini sağlamıştır. Bundan sonra yatırımlarına devam ederek yerli üretici kimliğini pekiştirerek sektörde aranan bir marka haline getirme çalışmalarına devam edecektir. 


3Murat Akgül SİGMA Elektrik’teki pozisyonunuzdan ve kendinizden kısaca bahseder misiniz?


Sigma Elektrik ailesine 2015 yılı sonunda Genel Müdür olarak atanarak katıldım. 1993 yılından beri Ünlü Grup bünyesinde Mali İşler’den sorumlu yönetici olarak çalışmakta olduğumdan zaten Sigma Elektrik’in satın alınmasından itibaren tüm süreçlerinin içerisinde olduğumdan yabancısı olmadığım şirkete yönetici olarak atanmış oldum. Aslen Mali Müşavir olduğumdan Finans uzmanlık alanım diyebilirim… 


SİGMA Elektrik’ gelişiminden ve kısa, orta ve uzun vadeli planlarınız nelerdir?


1993 yılında Otomatik Sigorta üretimiyle sektöre üretici olarak giren Sigma Elektrik 2008 yılındaki ortaklığımızdan sonra yatırımlarına hız vererek bugün Alçak Gerilim Şalt ürünleri alanında üretici konumunu pekiştirmiştir. Şu an fabrikamızda Alçak Gerilim Devre Kesicileri, Otomatik Sigortalar, Alçak Gerilim Akım Transformatörleri, Alçak Gerilim Kontaktörleri başta olmak üzere çeşitli AG Koruma ve Ölçü cihazlarının üretim süreçlerini modern üretim teknolojilerini kullanarak yapmaktadır. Şu anda üretim bantlarımızda 120 çalışanımız en yüksek kalitede ürünleri üretmek için görev yapmaktadır.


Kısa vadede; Piyasadan gelen talepler de göz önüne alınarak tespit ettiğimiz  bazı ürünleri portföyümüze eklemek, yurtiçindeki bayilik ağımızı yeniden yapılandırarak daha geniş bir alana ürünlerimizin ulaşmasını sağlamak, bu anlamda şu an Satış ve Pazarlama departmanımızı yeniden yapılandırmaktayız bu amaçla birkaç ay önce sektöründe yakından tanıdığı Sayın Hakan Tan da ailemize katıldı. Satış ve Pazarlama departmanına yeni arkadaşlarında katılımıyla daha güçlü ve operasyonel hale getirme çalışmalarımız devam etmektedir. Pazarlama ve marka bilinirliğini arttırma çalışmalarımızda çeşitli dergi ve medya kuruluşları, ajanslarla anlaşmalar yaptık. Kısa sürede bu mecrada daha fazla yer alacağız. Ayrıca CRM ve B2B’yi daha etkin kullanmak için alt yapı çalışmalarımız yakın zamanda tamamlanacaktır. 


Orta ve uzun vadede hedefimiz ürün porföyümüzü daha da genişleterek hem yurt içi hem yurt dışı projelerde aranan bir marka olmaktır. Özelikle yurt içi projelerde kamu kurum ve kuruluşların onayları tamamlanarak projelerde daha fazla yer almak, yerli bir marka olarak nihai tüketiciye daha fazla ulaşmak hedefindeyiz. Yurt dışında yaptığımız akreditasyon ve belgelendirme çalışmaları ile bugün 55 olan ihracat yaptığımız ülke sayısını kısa ve orta vadede daha yukarılara taşıma hedeflindeyiz. Bu anlamda ürünlerimize uluslararası sertifikalardan ASTA’yı alarak çalışmalarımızı hızlandırdık. Her yıl katıldığımız uluslararası fuarlarla da daha fazla ülkeye ulaşmada yatırımlarımız devam etmektedir. 

Türk Elektromekanik sektörünün önde gelen firmalarından Sigma Elektrik toplam kalite odaklı yönetim anlayışı ile kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri doğrultusunda beş yıl içinde sektöründe ülkemizin lider markalarından birisi olmayı hedeflemektedir.


2017 yılı iç ve dış satış rakamlarınız hedeflenen doğrultuda mıdır?


2017 yılı iç ve dış satış rakamlarımız bütçelenen hedefler dahilindedir. Yılın ikinci yarısından itibaren başlattığımız yeni organizasyon ile birlikte 2017 hedef bütçe rakamlarının üzerinde bir gerçekleşme bekliyoruz. Bu gerçekleşme % 50’nin üzerinde büyüme beklediğimiz 2018 bütçe hedefleri açısından da olumlu bir gösterge olacaktır. Son zamanlarda hem iç hem dış piyasadaki birçok belirsizliğe 

rağmen bütçemizi tutturuyor ve üzerinde bir rakam gerçekleştiriyor olmamız markamıza olan güveni ve 2018 bütçe hedeflerini yakalamaya olan inancımızı arttırıyor.


Firmanızın kalite politikası ile ilgili neler söylemek istersiniz?


Sigma Elektrik’in tüm iş süreçleri ISO9000 kalite güvencesi altında gerçekleştirilmektedir. Bu anlamda tecrübeli bir ekibimiz mevcuttur. Üretici olmamız nedeniyle tüm girdi hammadde ürünler ilk aşamadan itibaren fabrikamız bünyesinde bulunan ve son teknoloji test cihazlarını barındıran laboratuarımızda uluslararası standartlar göz önünde bulundurularak ilgili testlerden geçer not aldığı takdirde üretime sevk edilmektedir. Yine aynı şekilde üretim süreçlerinin tüm safhasında oluşturulan kalite kriterleri ile proses kontrolleri  takip edilir ve son olarak yükleme öncesi ürünlerin kalite kontrolleri yapılarak müşteriye sevk edilmektedir.


 Yakın zamanda fabrika bünyemizdeki laboratuarımızın akreditasyonları da tamamlanarak CB Test Laboratuarı olarak onaylatılacaktır. 

Ayrıca şirket içi kalite eğitimlerini çok fazla önem vermekteyiz. Tüm personelimiz belli periyotlarda kalite eğitimleri almaktadır. Tüm bu eğitimlerin sonucunda Sigma ürünlerinin kalitesinin tüm bayi ve müşterilerimizce de kabul edildiğini kalite anlamındaki geri dönüşlerin yok denecek kadar az olmasından da anlamaktayız. 

Sigma Elektrik olarak kaliteye olan yatırımımız artarak devam edecektir…



Sigma Elektrik’in marka konumlandırmasından ve sektördeki yeri hakkında neler söylemek istersiniz?


Sigma markasının 2018’de 25.yılını kutlayacağız. 

Doğaldır ki markalar da doğar, büyür ve gelişir. Sigma olarak müşteri memnuniyeti ve kalite olmazsa olmazlarımız olduğu için bu yönetimi gerçekleştirecek hem Sigma bünyesinde hem de tedarikçilerimizde uzmanlarla çalışmaktayız. 

Ayrıca Sigma Elektrik kurulduğu günden beri ama özellikle Ünlü Grup bünyesine katıldıktan sonra yerli üretimlerini arttırmaktadır. Gerek satın almalarımızda gerekse de fiyat politikamızda önceliklerimiz kalite ve müşteri memnuniyetidir. Daha önceden belirttiğim gibi Sigma hem Türkiye’de hem ulusal pazarlarda kalite belge sertifikalarına sahiptir. Bu yönde de çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. Biz Sigma yönetimi olarak üç memnuniyeti yakalama çabası içerisindeyiz. Bunlar; müşteri memnuniyeti, çalışan memnuniyeti ve yönetim memnuniyetidir. Bunları gerçekleştirmek için de uzman kadromuzla ve paydaşlarımızla pes etmeden en iyisine ulaşabilmek için Üretim, İnsan Kaynakları, Pazarlama-Satış, Finans, Kalite bölümlerimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Biz bu çalışmalarımız ile hem ulusal hem uluslararası alanda kalitesiyle, müşteri memnuniyetiyle, performansıyla farkındalık yaratan bir marka olmaktayız. 


Son olarak dergimize yönelik düşünceleriniz, önerileriniz ve paylaşmak istediklerinizi öğrenebilir miyiz?


Hem firmaların hem de ürünlerinin tanıtımına derginizde yer vererek hem de röportajlarla firma yöneticilerinin kendi firmalarını anlatma fırsatı sağlayarak sektörün büyümesine çok büyük katkılar sağlamaktasınız.


Bu vesile ile derginize ve yöneticilerinize teşekkür eder, başarılarınızın devamını dileriz...



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beşiktaş Evinde Başakşehir İle Berabere KaldıÖnceki Haber

Beşiktaş Evinde Başakşehir İle Berabere...

Batman’lı İşadamlarından Makel ZiyaretiSonraki Haber

Batman’lı İşadamlarından Makel Ziyareti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar