NETELSAN SATIŞ MÜDÜRÜ YASEMİN TÜRKCAN İLE SÖYLEŞİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NETELSAN SATIŞ MÜDÜRÜ YASEMİN TÜRKCAN İLE SÖYLEŞİ
Sn.

Sn. Yasemin Türkcan, Ağırlıklı olarak hangi pazarlara yönelik hangi ürün / çözümlerinizle hizmet veriyor sunuz?

Elektrik, Elektronik ve inşaat sektörüne yönelik ürünler; ( Görüntülü-görüntüsüz kapı konuşma sistemleri, Hareket sensörleri, sensörlü armatürler, aydınlatma armatürleri) üretiyor ve bayi aracılığı ile Türkiye ve Yurtdışında satış ve hizmete sunuyoruz.

Sektöre sunduğunuz en yeni ürün yada hayata geçirdiğiniz en yeni proje hangisi? Ne gibi özellikleri var? Hayatımıza ne gibi farklılıklar, kolaylıklar yada konfor getiriyor?

Sektöre sunduğumuz en yeni ürün gaz sensörümüz LPG, DOGALGAZ ve KARBONMOMOKSİT’e duyarlı röleli ve rölesiz fonksiyonel özellikleri bulunan bir sensör. Hayatımıza getirtiği konfor yada fayda can güvenliği ve huzurlu bir yaşam.

Gündeminizde neler var ? Pazar payınızı artırma adına yurtiçi ve yurtdışında yürüttüğünüz çalışmalar neler ?

Görüntülü kapı konuşma sistemleri üzerine yeni tasarım ve AR-GE yapmaktayız, aydınlatma armatürleri üzerine yeni bir üretim tesisi ve makine parkuru kurmakta olup yeni tasarımlar hazırlamaktayız. Pazar payımızı kaliteli ürünler ve hizmeti ile öne çıkan lider firmamız Netelsan sayesinde bayiler aracılığı ile çizgimizi bozmadan yurtiçi ve yurtdışında pazar payımızı artırmaya devam ediyoruz.

Sizce sektörün iç ve dış pazarlarda gelişmesini tehdit eden unsurlar neler? Bu unsurları ortadan kaldırmak için ne gibi çalışmalar yapmalı? Sektörü temsil durumundaki oluşumlara ve resmi kurumlara bu konuda düşen görevler nelerdir?

Çin mallarının Türkiye ‘ye girmesi sektörün gelişmesini tehdit eden en önemli unsurlardan birisidir. Çin mallarının Türkiye’ye girişinin devlet tarafından zayıflatılmasının sağlanması ve tüketicinin ürün alırken Çin mallarını değil yerli üretimi tercih etmesini sağlayacak reklam teşvik v.s yapılması. Bayilerimizin resmi kurumların bu konuda çok daha hassas olması özellikle TOKİ, özel inşaat ve projelerde Çin mallarının değil kalite belgeleri olan yani TSE-CE v.s belgeli yerli üretim olan markaların tercih edilmesi.

Sizi sektördeki rakiplerinizden farklılaştıran en önemli özellikleriniz nelerdir?

Bir çok ürün çeşitini portföyünde bulunduran, otomatik smd makinalarla son teknolojiler kullanılarak tamamı yerli üretim yapan Türkiye’nin ender firmalarından biri olmamız müşteri hizmetlerine ve kaliteye önem vermemiz bizi rakiplerimizden ayıran en önemli özelliğimizdir. Bu başarımızdan dolayı rakiplerimizin bizim yeniliklerimizi taklit etmeleri ikinci en önemli özelliğimizdir. Ayrıca bu sektöre en son girmemize rağmen şu an lider firmalardan biri olmamız da bizi rakiplerimiz den ayıran bir özelliğimizdir.

Son dönemde sektörü ve personelinizi bilinçlendirme adına yaptığınız ne gibi çalışmalar oldu?

Sektörü bilinçlendirme Türkiye genelinde çalışan satış ve pazarlama personellerimiz ile birebir bayi, kamu kuruluşu, TOKİ, inşaat firmaları ve projeleri ziyaret ederek ürünlerimizin özellikleri ve kaliteleri, satış sonrası yapılan müşteri hizmetlerimiz anlatılarak yapılıyor. Personelimiz sistem planımızda yer alan eğitim toplantıları ile her bölüm ayrı ayrı bilinçlendiriliyor ve raporlar üzerinden eğitim sonuçları takip ediliyor.

2008 yılı hedefleriniz tutturdunuz mu? Sizce 2009 yılında üretim,firma sayısı, ihracat, ithalat gibi alanlarda sektörü ne gibi gelişmeler bekliyor?

2008 yılı hedeflerimizin tamamını tutturduk. 2009 yılı üreten firmalarıda ithalat, ihracat yapanlarıda daha önceden krize uygun ekonomik yapıları yoksa özkaynakları kuvvetli değilse ciddi anlamda üreticide, ithalatcıda, ihracaatcıda etkilenecektir.

Krizi en az hasar ile atlatmak adına firmalar kendi bünyelerinde ne gibi önlemler almalı?

Daha çok çalışmalılar,performansı iyi olmayan personel ile çalışmamalılar,finans yönetimini iyi yapmalılar ,ürün portföylerini geliştirmeliler,yurtdışı satışları yapmalılar,reklam önem vermeliler,piyasaları ve rakiplerini iyi takip etmeliler.

İleriye yönelik hedeflerinizden, yatırım planlarınızdan bahseder misiniz?

Netelsan’ın hedefi kendi sektöründe liderliğini korumaktır. Yatırım planımız ise büyüyen hacmimizi tek bir çatı altında toplamak için yapmamız gereken fabrikamızı en kısa sürede bitirip teknolojik üretim tesisimizi kurup işletmeye almak ve sektöre kaliteli ürün ve hizmeti sunmaya buradan devam etmek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İNFORM SATIŞ VE PROJE MÜDÜRÜ ŞAHİN BAYRAM İLE SÖYLEŞİÖnceki Haber

İNFORM SATIŞ VE PROJE MÜDÜRÜ ŞAHİN BAYRA...

ELSİAD KURUCULAR KURULU ÜYESİ SABRİ KOÇ İLE ELSİAD HAKKINDA SÖYLEŞİSonraki Haber

ELSİAD KURUCULAR KURULU ÜYESİ SABRİ KOÇ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar