MÜSİAD Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Sayın Mahmut Asmalı ile söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MÜSİAD Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Sayın Mahmut Asmalı ile söyleşi
MÜSİAD yeni ve öncü bir projeye imza atıyor: “MÜSİAD Vizyoner’15 Sektörler Zirvesi”

Sayın Asmalı, MÜSİAD Yeni Bir Zirveye Hazırlanıyor. İsmi De Hayli İddialı: Vizyoner’15 Sektörler Zirvesi. Bize Projeden Bahsedebilir Misiniz? Fikir Nasıl Oluştu?

 

MÜSİAD Sektör ve İş Geliştirme Komisyonu,15 farklı sektör kurulundan oluşmaktadır. Her bir  sektör kurulu ile, ayrı ayrı her yıl  farklı şubelerimizde Sektörler Zirvesi adı altında toplantılar yapıyoruz. Bu sene ilk defa tüm sektör kurullarının ortak katılımı ile daha güçlü ve vizyoner bir etkinlik yapma kararı aldık. MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Sayın Alipınar Topdaş’ın başkanlığında sektör kurullarımızla çok sayıda toplantı yaptık.  Bu toplantılar sonucunda ortak kararla toplantının adını MÜSİAD VİZYONER’15 olarak belirledik.

 

  Projenin Adının Vizyoner’15 Olması, Her Yıl Devam Edeceği Anlamına Mı Geliyor?

 

Evet aynen öyle. MÜSİAD fuarının olmadığı yıllarda  her iki senede bir bu etkinliği devam ettirme kararı aldık. “MÜSİAD VİZYONER’15 SEKTÖRLER ZİRVESİ” adını verdiğimiz projenin, bu yıl ilkini 18-19 Kasım 2015 tarihlerinde WOW Hotel Yeşilköy’de gerçekleştireceğiz.  İnşallah önümüzdeki yıllarda Vizyoner’17, Vizyoner’19….etkinliklerini de görürüz.  

 

Mahmut Bey, MÜSİAD Bu Proje İle Neyi Hedefliyor, Nasıl Bir Sonuç Bekliyor?

 

Bu projemizin ana mottosu gelecekle iş yapmak. İşletmelerimizin geleceğe yönelik beklenti ve becerilerinin geliştirilmesi, yenilikçi bir vizyonla daha büyük hedeflere odaklanmalarının sağlanmasını amaçlıyoruz.

 

Sektöründe uzman konukların sunumu ile üyelerimizin geleceğe dönük  kendi vizyonlarını belirlemesi, yurt içi ve yurt dışında risklere karşı hazırlıklı olmalarını hedefliyoruz. Böylelikle daha  güçlü ve dinamik bir Türkiye’nin adımlarına katkı sağlamış oluruz.

 

Zirvenin Buyılki Teması: Gelecekle İş Yapmak. Okuyucularımız İçin Bunu Biraz Açabilir Miyiz, Ekonominin Veya İş Dünyasının Geleceğe Hazır Hale Gelmesi Yönünde Anlamlar İçeriyor Sanırım, Ne Dersiniz?

 

Gelecek bilinmezliği ile bir tehdit oluştururken aynı zamanda da umutlarımızı temsil eden bir fırsattır. Her ne kadar gelecek muamma olsa da bizler hazırlıklı olabilir ve bugünden gelecekle iş yapabilir; geleceğe hazırlanabiliriz.

 

Geleceğe hazır  olmayan işletmeler geleceği göremezler. Sadece yenilikçi vizyona sahip olanlar gelecekte var olabilir ve gelecekle iş yapabilirler.

 

Bu yüzden MÜSİAD VİZYONER’15 ve devamı olacak toplantıların amacı ülkenin değerli müteşebbislerini, işletmecilerini ve sektörlerini gelecekle buluşturmaktır. Kısaca bu şekilde özetlemiş olayım. 

 

 Zirvede 5 Oturum Var. Her Birinde De İddialı Başlıklar Masaya Yatırılıyor. Konuşmacılar Da Önemli İsimlerden Oluşuyor. Başlıklara Nasıl Karar Verdiniz, Sektörlere Göre Mi, İş Dünyasının Genel İhtiyaçlarına Göre Mi, MÜSİAD’ın Üyelerinin Taleplerine Göre Mi.. Bu Konuda Neler Söylersiniz?

 

Zirvede bahsettiğiniz gibi Gelecekte Yeni Pazarlar, Gelecekte Yeni Sektörler, Gelecekte Teknoloji, Gelecekte İnsan Kıymetleri ve Gelecekte Markalaşma  adında 5 oturum başlığımız var. Gelecek denince akla bu başlıklar geliyor. Konuşmacı seçiminde  konusunda uzman ve her sektör kurulumuzu temsilen farklı sektör temsilcilerinden olmasına dikkat ettik. Tüm isim önerileri 15 sektör kurulu başkanlarımızdan geldi ve bizler de uygun gördük. Bu vesile ile tüm konuşmacılarımıza da şükranlarımızı sunuyoruz, teklif götürdüğümüz tüm isimler davetimizi kabul etme nezaketini gösterdiler.

 

 Zirvenin Konuşmacıları Da Alanında Etkili İsimlerden Oluşuyor Ve Tamamı Türkiye’den. Bu Bilinçli Bir Tercih Mi?

 

Evet bahsettiğiniz gibi sadece Twitter Küresel Kamu Politikalar Başkan Yardımcısı Colin Crowell hariç konuşmacıların tamamı Türkiye’den. Bilinçli bir tercih değil, hatta yurtdışından gelecekle ilgili vizyon sahibi bazı isimlere de teklif götürdük, ancak takvimleri uymadı. Ancak sonraki yıllarda daha geniş zamanlama ile yurtdışından da uzman konukları etkinliğimize davet etmeyi düşünüyoruz.

 

Program Sadece MÜSİAD Üyeleri İçin Mi Düzenleniyor, Katılım Ücreti Ne Kadar, Bu Tür Organizasyonların Ücretleri Hayli Yüksektir. Siz Ne Kadar Ücret Belirlediniz?

 

Hatırlatmanız çok iyi oldu. Zirvemiz tüm iş dünyasına açık ve en önemlisi ücretsiz. Haklısınız bazen biz de yüksek bedeller ödeyerek katılıyoruz bu tür toplantılara. Ancak MÜSİAD olarak hiç bir etkinliğimizden ücret almadık. Zirvede masaya yatırılacak konulara ilgisi olan herkesi de buradan davet etmiş olalım.

 

Sayın Asmalı, Umarım Zirve Başarıyla Sonuçlanır. Gerçekten De İş Dünyasının Böyle Bir Çalışmaya İhtiyacı Vardı. Başarıyla Tamamlanmasını Diliyoruz. 

 

Teşekkür ediyorum, ilk olması nedeni ile biz de başarılı geçmesini çok arzu ediyor ve bunun için de ciddi bir ekiple hazırlık yapıyoruz. Zira bu etkinliği, önümüzdeki yıllarda uluslararası boyutu da olan ve ülkemize ciddi bir ekiple hazırlık yapıyoruz. Zira bu etkinliği, önümüzdeki yıllarda uluslararası boyutu da olan ve ülkemize ciddi bir vizyon kazandıran daha güçlü bir yapıya kavuşturmak istiyoruz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Multitek Ip Interkom İle Hayat Daha KolayÖnceki Haber

Multitek Ip Interkom İle Hayat Daha Kola...

1 Kasım sonrası faiz düşüşü başladıSonraki Haber

1 Kasım sonrası faiz düşüşü başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar