Hastane ve Konutlarımızı Türkler Yapsın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hastane ve Konutlarımızı Türkler Yapsın
Başkent Dakar’da Türkiye ve Senegal ekonomik ilişkileri hakkında açıklamalarda bulunan Senegal Ticaret Bakanı Alioune Sarr, Türk firmalarının, son yıllarda Senegal’de havalimanı, kongre merkezi ve hal kompleksi inşası başta olmak üzere özellikle inşaat alanında büyük yatırımlar gerçekleştirdiğini söyledi.

Başkent Dakar’da Türkiye ve Senegal ekonomik ilişkileri hakkında açıklamalarda bulunan Senegal Ticaret Bakanı Alioune Sarr, Türk firmalarının, son yıllarda Senegal’de havalimanı, kongre merkezi ve hal kompleksi inşası başta olmak üzere özellikle inşaat alanında büyük yatırımlar gerçekleştirdiğini söyledi. Bakan Sarr, “Türkiye’nin sağlık alanında inşa ettiği şehir hastanelerine burada da ihtiyacımız var. Türkiye yılda 500 bin konut inşa ediyor. Senegal’in 50 bin konut inşasına ihtiyacı var” dedi.

YÜZDE 113 ARTTI

İki ülke arasındaki köklü diplomatik ilişkilerin son yıllarda ekonomik bağlarla daha fazla güçlendiğine işaret eden Sarr, Senegal ve Türkiye arasındaki bağın son yıllarda daha da güçlendiğini vurguladı. Sarr, “Senegal ve Türkiye arasındaki bağ güçlenmeye başladı. İki ülke arasındaki ekonomik ticaret 2015’ten bu yana yüzde 113 büyüdü” diye konuştu.

HEDEF 1 MİLYAR DOLAR

İki ülke arasındaki ticaret hacmi için konulan 250 milyon dolarlık ticaret hedefinin büyük çoğunlukla gerçekleştiğini söyleyen Bakan Sarr, “Önümüzdeki beş yıllık zamanda iki ülke arasındaki ticaret hacmi 1 milyar dolar olarak hedeflendi” dedi.

Senegal topraklarının Türk firmaları için ticari ve ekonomik fırsatlarla dolu olduğuna dikkat çeken Alioune Sarr, Türk firmalarını konuk etmek için endüstriyel bir alan hazırladıklarını anlattı.

ALTIN BİRİNCİ SIRADA

Bakan Sarr, Senegal’in yeraltı kaynakları açısından da zengin olduğunu hatırlattı. Sarr, şunları söyledi: “Özellikle altın madenlerimiz hayli fazla, ihraç ettiğimiz madenler arasında birinci sırada. Türk firmalarının gelip altın madenlerimizi işletecek rafineriler kurmasını bekliyoruz. Fosfat madenlerimiz de yatırımcılar tarafından işlenmeyi bekliyor.”

İŞ ADAMLARI ŞUBATTA GELİYOR

Senegal Ticaret Bakanı Alioune Sarr, Türk firmalarının Senegal’i dost ve istikrarlı bir ülke olarak görmesi gerektiğinin altını çizerek, ülkesinin Türk firmalar için Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu’na (ECOWAS) giriş kapısı olduğunu kaydetti. Şubatta Türkiye’de düzenlenecek ECOWAS toplantısına Senegal’den birçok iş adamının katılacağını hatırlatan Sarr, iki ülkenin özel firmaları arasındaki işbirliğiyle ekonomik ilişkilerin üst seviyelere taşınacağını vurguladı.

www.itohaber.com

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altı Sektörde İhracat RekoruÖnceki Haber

Altı Sektörde İhracat Rekoru

Küresel Mercekte 12 Odak VarSonraki Haber

Küresel Mercekte 12 Odak Var

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar