GÜÇLÜ BAYİLER, GÜÇLÜ MUTLUSAN VE GÜÇLÜ TÜRKİYE

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÜÇLÜ BAYİLER, GÜÇLÜ MUTLUSAN VE GÜÇLÜ TÜRKİYE

Mutlusan Elektrik ‘ in yeni Satış ve Pazarlama Müdürü Zeynel Yılmaz Kimdir? Kendinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

Öncelikle tüm Teknik Elektrik Postası Dergisi ve okurlarına, 2016 yılının son iki quarterının başarılarla dolu bir dönem olmasını diliyorum. 


Üniversite, stajlar vb. resmi işlerden sonra 1998 yılında iş hayatına giriş yaptım.


Uluslararası faaliyet gösteren, farklı bir sektörde yaklaşık 14 yıl kadar Satış Temsilciliği, Bölge Müdürlüğü, Satış Müdürlüğü ve Pazarlama Direktörlüğü görevlerini yürüttüm. Özetle Satışın her kademesinde bulunduğumu söylersek daha açıklayıcı olur diye düşünüyorum. 


Ardından, Endüstriyel Otomasyon Sistemleri konusunda faaliyet gösteren, Almanya Merkezli, Balluff GMHB ‘nin Türkiye ayağında GM Yardımcılığı görevine başladım.


Haziran 2016 ‘da Mutlusan Elektrik A.Ş.’de göreve başladım. Mutlusan’da olmamın en önemli sebebi; uzun yıllardır tanıdığım bir şirket olması ve ortaklarımızdan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sayın Hıdır Kaçmaz’ın “Mutlusan Elektrik A.Ş. çalışanlarıyla, tedarikçileri ve müşterileri ile birlikte kocaman bir ailedir. Biz seni her zaman bu ailenin bir parçası olarak gördük ve bu sebeple birlikte yürümeliyiz” sözü ile olmuştur. Bugün o ailenin bir parçasıyım artık.


Firmanızın kuruluş ve markalaşma sürecini kısaca özetleyebilir misiniz?

Mutlusan Elektrik A.Ş. de yeni olmakla beraber, uzun süreli ilişkilerim olması sebebiyle kısaca özetlemeye çalışabilirim. 1983 yılında kurulan firmamız, kablo kanalı ve iç tesisat malzemeleri ile üretim hayatına adım atmıştır. Bu yıl kuruluşumuzun 33. yılını gururlar kutlamaktayız. 80’ li yıllarda kablo kanalı ve tesisat malzemeleri ile başlamış olduğumuz üretim hayatımıza her yıl yeni ürünler ekleyerek ürün gamımızı genişletmekteyiz. Kablo kanalı ve plastik gruplarda geliştirdiğimiz yeni ürünler ile Türkiye’ de pazar liderliğine devam etmekteyiz. İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ nde 50 bin metrekarelik bir alanda son teknolojik alt yapı ile kurduğumuz üretim tesisimizde 580 kişilik kalifiye bir üretim kadrosu ile çalışıyoruz. Mutlusan markalaşma sürecinde de oldukça ciddi bir yol kat etmiştir. Tüketici nezdinde marka değerini kazanmış ve bu güvenilirlikten aldığı güçle markasına yatırımlar yapmaya devam etmektedir.


Mutlusan Elektrik A.Ş. için söylenebilecek en önemli özet; Çeyrek Asırdan fazla süre gelen çok önemli bir tecrübe…


Hangi alanlarda, hangi ürün ve hizmetleriniz var?

Ürün gamımızı Anahtar Grubu, Kablo Kanalları, Tesisat Grubu, Otomasyon Grubu ve Aydınlatma Grubu olmak üzere beş başlıkta grupluyoruz. Belli başlı ürünlerimizin bazılarını özetlersek;  Anahtar- Priz serilerimiz, kablo kanal ve aksesuarları, tesisat boruları, PVC yanmaz spiraller, çelik ve izoleli spiraller, halojen free spiraller ile otomasyon grubu ürünleri ve aydınlatma grubu ürünlerimiz mevcuttur. Ayrıca bu yıl içerisinde yeni w otomat kutusu piyasaya sürülecek. Yılsonuna yetiştirilecek yeni bir Anahtar-Priz serimiz de olacak. 


Aynı zamanda Ledli aydınlatma ürün çeşitlerimiz geliştirilecek ve bu gruba da yeni ürünlerimizi dâhil etmeye devam edeceğiz.


Sektörünüz açısından 2016 yılının ilk yarısını nasıl tamamladınız? 

Gerek toplumsal gerekse ekonomik bakımdan 2015 yılında yaşanan küresel ve bölgesel olumsuzluklara rağmen Mutlusan Elektrik olarak geleceğe umutla bakmayı bırakmayarak azimle çalışmaya devam etmiş ve halen aynı şevkle bu konumunu sürdürmekte. Tüm bu şartlara rağmen 2015 hedeflerini tutturmuş olmanın gurur ve mutluluğunu yaşayan kocaman yürekli bir ekibimiz var. Önceki yıla göre satış hacmimizi büyüttük. 2016 yılında da %30 gibi bir büyüme hedefliyoruz. Yılın ilk yarısı Anahtar Priz Grubu’ nda yapılan Bahar Kampanyası ile satış hedeflerimizi büyük ölçüde canlandırdık. Bu hareketlenmeden hem müşterilerimiz hem de Mutlusan olarak bizler memnunuz. 


Markanızla ilgili bir başarı ödülü veya öyküsü varsa belirtir misiniz?

Mutlusan Elektrik’ in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Kaçmaz 11 yaşından beri elektrik sektörünün içinde olan tam bir lider. Sektörün mutfağından yetişmiş biri olarak sağlam temellere oturttuğu bir şirket yapısı var. 


1983 yılında kurduğu Mutlusan Elektik temelleri atıldığından beri emekle büyütüldüğü çok bariz gözüküyor… İlk dükkân Karaköy’ de açıldı. Mustafa Kaçmaz çıraklığı süresince pazarlama ve satış yönünü geliştirerek önemli bir çevre edinmiş. Kendi işini kurmaya karar verdiğinde de yetersiz sermayesine rağmen çevresinden aldığı desteğin önemini her zaman vurgular. Hala Karaköy ve Perpa’ da şubelerimiz bulunmaktadır. Son teknolojik alt yapı ile kurulan İkitelli’ deki fabrika ile üretim tarafında güncel gelişmeleri takip ederken, yeniliklere açıklığımızın yanında, gelenekçi yapımızdan da vazgeçmediğimizin en güzel örneği olarak karşımıza çıkmakta.


Markanızın geleceği hakkındaki vizyonunuzu açıklar mısınız?

Şirket kültürümüzü oluşturan temel değerlere bağlı kalarak ‘kurumsallaşmış aile şirketi sentezi’ üzerinden gelişmeye devam edeceğiz.  Yeni dönemde daha çok ‘ileri düzey markalaşma ve yenilikçilik’ üzerine yoğunlaşıyoruz. 85 ülkeye ihracat yapan Türk sermayeli bir üretim firması olarak, dünyada da marka olunabileceğini kanıtlamaya devam edeceğiz. Büyümek konusundaki azmimizde en ufak bir azalma yok.  Yeni proje ve atılımlar ile sektörümüzün en önemli oyuncusu olmaya devam edeceğiz. Bayilerimiz ile birlikte, elbirliği ile büyüyerek gelişeceğiz. 


Kalan son iki çeyrek için yeni Satış ve Pazarlama projeleriniz var mı?

Yakın zaman içerisinde, müşterilerimize çok farklı, satışı arttırıcı pazarlama destekleri vermeye başlayacağız. Bu konuda hazırlıklarımızı kısa dönem içerisinde bitirecek ve pazarda, oyunun kurallarını belirleyici firma olarak, sektörde çok ciddi fark yaratacağız. 


Ürün çeşitliliğimiz, gelişen satış ağımız ile; Güçlü Bayiler, Güçlü Mutlusan ve Güçlü Türkiye sloganı ile yola devam edeceğiz.


Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YALI ATAKÖY'DE ÜSTÜN TASARIM ÖDÜLLÜ B.IQ!Önceki Haber

YALI ATAKÖY'DE ÜSTÜN TASARIM ÖDÜLLÜ B.IQ...

“YENİ NESİL DOKUNMATİK TERMOSTATLI MULTİ FONKSİYONLU ANAHTAR”Sonraki Haber

“YENİ NESİL DOKUNMATİK TERMOSTATLI MULTİ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar