Gediz Edaş Genel Müdürü Sayın Metin Demirdağ ile Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gediz Edaş Genel Müdürü Sayın Metin Demirdağ ile Söyleşi

Türkiye de Elektrik Dağıtım sektörünün başlıca sıkıntılarını ne olarak görüyorsunuz?

Sıkıntıları bir sıralamaya koymak yerine, öncelikli gereksinimleri söylemek daha doğru olur. Mesela EPDK ile dağıtım firmaları arasındaki iletişimin yetersiz ve verimsiz olduğu kanaatindeyim. Bunun yanı sıra yatırımlar konusunda da daha net çözümlerinin önünün açılması gerektiğini düşünüyorum. Ek olarak da bölgesel gelir farklılıklarının iyi analiz edilmesi gerekir diye düşünüyorum.


Enerji üretimi ülkemizde ne durumdadır?

2008 yılına kadar arz-talep orantısında dengesizlik vardı lakin 2008 sonrası özellikle enerji üretiminde yapılan reformlar ve çalışmalar bu dengesizliği büyük oranda dengeledi ve arz-talep arasındaki makas daha da daralarak normalleşme sürecinde olumlu etkiler yaptı.


Nükleer santraller hakkında ki düşünceniz nedir?

Tek cümle ile Çok gecikmiş bir çalışmadır. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin tamamında uzun yıllardır istifade edilen Nükleer Santraller her nedense bizim ülkemizde farklı algılarla yada saydam kaygılarla engellendi, oysa son sistemlerle ve belirli ömrü olması şartıyla son derece önemli katkıları olacak bir uygulamadır.

 

Başında bulunduğunuz Dağıtım şirketinin, kısa sürede ulaştığı verimliliği neye bağlarsınız?

Öncelikli olarak Yönetim kademesinin yönetim anlayışı oldukça önemlidir. Tabi bununla beraber sektörel deneyim ve en önemlisi çalışanların özverili olması başarıyı getiriyor. Bunlarla beraber teknolojik yatırımlar da oldukça önem taşımakta. Gediz Edaş olarak bir çok yeni teknolojik sistemi kullanıyoruz ve yeni sistemlerin arayışındayız. Proje birimi kurarak kendi ihtiyaçlarımız da doğru zamanlı çözümler getirmenin planlarını yapıyoruz. Bir armoni edasıyla çalışma gayreti de başarıyı elbette kaçınılmaz kılıyor.

 

Dünyada ve bölgede yaşanan savaş ve kaos ortamı sizce sektörü ne kadar etkilemekte?

Her şeyden önce Türkiye’nin komşu ülkeleriyle olan ticareti etkilemektedir. Yanı sıra aynı zamanda enerji işbirliği içerisinde olduğumuz bir çok ülkede yaşanan gerilimler doğrudan sektörümüzü etkilemektedir. Dünyanın globalleşmesine bağlı olarak, hangi ülkede olursa olsun bir sorun, bir savaş yaşanıyorsa ve sizde ülke olarak uluslar arası arenada varlık gösteriyorsanız, etkilenmemenizi beklemek mümkün değil.

 

Enerji sektöründe uzun yıllar hizmet vermiş, üst düzey bir yönetici olarak, tüm enerji çalışanlarına ve çalışanlarınıza ne söylemek istersiniz?

Bu konuda birinci ve daimi söylemim, tavsiyem ve ricam, İş Güvenliği konusunda asla taviz vermemeleri, uyulması gereken emniyet kurallarına harfiyen riayet etmeleridir. Yakın geçmişte yaşanan iş kazaları sonucu milletçe yaşadığımız acılar hala tazeliğini korurken, yenilerinin yaşanmamasını istiyorum. Refah seviyesi yüksek, ülke milletçe daha güçlü olabilmek temennisiyle tüm çalışanlarımızı saygıyla selamlıyorum.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hz. Muhammed'i anlatan filmlere ödülÖnceki Haber

Hz. Muhammed'i anlatan filmlere ödül

Davutoğlu dizi setini ziyaret ettiSonraki Haber

Davutoğlu dizi setini ziyaret etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar