E.T.O. Başkan Adayı; Haluk Bozali ile Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
E.T.O. Başkan Adayı; Haluk Bozali ile Söyleşi
Elektrik Teknisyenleri Odası Başkan Adayı; Haluk Bozali ile Söyleşi

İstanbul Elektirik Teknisyenleri Odası nezaman faliyete geçmiştir?

İstanbul Elektirik Teknisyenleri Odası 1945 yılında elektrik teknisyenlerinin mesleki faaliyetlerini kurallara bağlamak, meslektaşlar arasında dayanışma ruhunu yaratmak için kurulmuş, önceleri dernek olarak hizmet vermeye başlamış daha sonra oda statüsü kazanarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Hayatımızın her alanında önemli yer tutan elektrik enerjisinin toplumun kullanımına sunulması için her türlü tesisat ve talep işlemlerini yapan ve bunun sorumluluğunu taşıyan bir meslek gurubudur elektrik teknisyenliği. 

İstanbul Elektirik Teknisyenleri Odası faliyetleri ve amaçları bahsedermisiniz? 

Odamızın rolü elektrik sektöründe topluma daha güvenli,kaliteli ve sağlıklı hizmet sunulması için yol gösterici olması gerekmektedir. Elektrik teknisyenliği meslek gurubu hem insan hayatında hem de ülke çapında önemli bir iş koludur. Özellikle ülkemizde meydana gelen can ve mal kayıplarının büyük bir kısmı, sektörümüzdeki yanlış uygulamalardan ve kalitesiz malzeme kullanmaktan meydana gelmektedir. Bu maksatla İST ETO’nun toplumumuzdaki yerini günün gerektirdiği şartlara uygun şekilde yeniden yorumlamak, ülke ekonomimiz ve can kayıplarımız içinde önemli bir ihtiyaçtır. İST ETO odasının kuruluş amacında açıkça belirtildiği üzere üyelerinin yaptıkları mesleki faaliyetleri denetlemek zorundadırlar. Bu sebeple İST ETO’nun kendi sektöründe önemli bir rol alıp elektrik enerjisi piyasasında kendini aktif bir şekilde konumlandırmalıdır.

Seçimi kazanmanız halinde İstanbul Elektirik Teknisyenleri Odası için öncelikli icraatlarınız neler olacak, biraz bahseder misiniz?

 Odalarımızın üyeleri arasında bile sadece yılda bir kere aidat toplama görevini yaptığını düşünen ve her yıl yayınlanan fiyat listesinin de piyasa gerçeklerinin ötesinde uygulanma şansının zor olduğu bir çalışma yapmasının ötesinde aktif, çözüm odaklı, iş yaptığı kurumlarda saygı gören, sözü dikkate alınan bir kimliğe kavuşması için üyelerimiz için bugün itibariyle bir zorunluluktur. Bu sebeple yaratacağımız yeni kurumsal kimlikle toplumumuza kaliteli, güvenli, sağlıklı hizmet sunmanın kapısını aralayacağız. 2018 İST ETO seçimlerine bu anlayışla aday oldum. Seçimlerden hemen sonra elektrik sektörünün paydaşları ile çalıştaylar,konferanslar düzenleyerek yeni bir çağdaş yapılanmaya gideceğiz.İlk olarak Taksim’de bulunan oda merkezimizi PERPA Ticaret Merkezi’nde yeni kuracağımız idari kısımları, sosyal alanları ve eğitim salonu olan bir kompleks olarak üyelerimizin hizmetine sunacağız. Mesleğimizin en sorunlu kısmını oluşturan, meslektaşlarımızın kazançlarını da düşüren korsan elektrikçilerle etkin bir mücadele oluşturacak, toplumsal bilinci geliştirmek için YETKİLİ ELEKTRİKÇİ kavramını yerleştireceğiz. YETKİLİ ELEKTRİKÇİ GÜVENLİ HİZMET sloganıyla kampanya başlatıp yazılı ve görsel basında kamu spotları ile toplumumuzun hayatına sokacağız ve tek tip tabela uygulamasıyla korsan elektrikçi ile yetkili elektrikçi arasındaki farkı görünür kılacak kamuoyu oluşturacak projeler ortaya koyacağız. 

Odanın hangi kurumlarla daha aktif ve verimli çalışabileceğini düşünüyorsunuz?

Belediyelerle ve Yapı Denetim kurumları ile yapacağımız protokollerle şantiye aşamasında Yetkili Elektrikçi Belgesi ve yapı sahibi ile elektrikçi arasındaki taahhüt anlaşmasını zorunlu hale getireceğiz. Odamızda kuracağımız denetleme birimi ile üyelerimizin yaptıkları işleri denetleyip İç Tesisat Yönetmeliği Uygunluk Belgesi’ne odamızın onay vereceği şekilde  çalışmalar yapacağız. Elektrik dağıtım  kurumlarında (AYEDAŞ - BEDAŞ) elektrik talep dijital  onay sistemini kurmak için çalışmalar başlatacağız. Enerji taleplerimizi kurumlara gitmeden açıp iş yükümüzü azaltacağız. Mesleğimizde yenilik için yapılacak birçok iş var. Yukarıda sıraladıklarım bunlardan önemli gördüklerimden birkaç tanesi. Artık meslektaşlarımızın mesleğindeki bilgi, birikimi, emeğinin karşılığını hakkı ile almasının zamanı geldiğine inanıyorum. Bu düşüncelerle bütün üye arkadaşlarımızı  mesleğine sahip çıkmaya ve değişimi başlatamaya çağırıyorum.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ödül Almıştı! FETÖ'cüyüm Diyerek Teslim OlduÖnceki Haber

Ödül Almıştı! FETÖ'cüyüm Diyerek Teslim...

Makel Misafirlerini Kutsal Topraklarda AğırladıSonraki Haber

Makel Misafirlerini Kutsal Topraklarda A...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar