BİLTEL Telekomünikasyon Sahibi Sayın Mehmet Mırmır İle Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BİLTEL Telekomünikasyon Sahibi Sayın Mehmet Mırmır İle Söyleşi

Sayın Mehmet Mırmır, telekomünikasyon sektöründe hizmet vermektesiniz. Bize firmanız olan Biltel Telekomünikasyon’u tanıtır mısınız? Faaliyet alanlarınız nelerdir?

Biltel Telekomünikasyon 2002 Yılında Telekomunikasyon sektöründe hizmet vermek üzere kurulmuş bir firma. Telefon santralleri ve haberleşme çözümleri üreterek başladık. Şuan telekomunikasyon, güvenlik sistemleri, ses sistemleri, kartlı geçiş, bekçi tur takip sistemleri gibi zayıf akım sistemlerinin uygulamalarını yapmaktayız. Son kullanıcı satışlarımızla beraber elektrik , bilgisayar sektörlerinde olan firmalara danışmanlık veya ortak projeler yapıyoruz. Bunları başlıklar altında ele almak gerekirse.


Telekomünikasyon

Telefon haberleşmesinde, PANASONIC, ALCATEL, NEC PHILIPS, FORTEL ve KAREL gibi kendi alanlarında uzman firmalar ile bayilik çalışması yaparak, müşterilerine kısıtlı bildiği ürünü satmak değil, müşterisini anlayarak egitimlerini aldığı geniş ürün yelpazesi arasından ihtiyacı olan haberleşme çözümünü sunmayı hedeflemekteyiz. 6 dahili hat kapasitesinden 27.000 dahili hat kapasitesine kadar, küçük çaplı firmalar ile küçük bir ilçenin, haberleşme ihtiyaçlarını karşılayabilecek teknik eğitimlerini almış kadromuz ile  santral sistemlerinden ip haberleşme çözümleri ve call center kurulumları yaparak geniş bir ürün ve teknoloji yelpazesi sunmaktayız.

Güvenlik

Haberleşme sistemlerinde uzun yıllardır yetişmiş kadrosu ile hizmet vermekte olan firmamız, müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda hırsız alarmı ve kamera sistemlerinde yine kendi alanlarının en iyileri olan PANASONIC, BOSCH, BİGES, DSC, NEUTRON firmaları ile bayilik anlaşması yapıp kadromuzu güvenlik sistemleri eğitimleri ile geliştirerek, en iyi hizmet kalitesi prensibi ile müşterilerimize hırsız ve yangın alarmı, kamera, parmak okuma ve bekçi tur takip sistemleri gibi ofis teknolojilerinde, firmalara en uygun çözüm ve hizmetleri sunmaktayız.


Bunların dışında kapalı devre ses ve anons sistemleri hemşire çağrı sistemleri gibi ofis teknolojilerinin birçoğunun satışı, uygulaması ve sonrasında teknik desteğini vermekteyiz.


İletişim sektörü sürekli olarak yeniliklere açık hızlı dönüşümlere sahne bir sektör… Sektördeki yenilikler nelerdir?

İletişim firmalar ve bireyler açısından en önemli konuların başında geliyor. Ulaşılabilir olmak ve gelen çağrıları en iyi şekilde yönetmek çok önemli. Gelişen teknolojilerle şuan telefon santralleri ile bilgisayar sistemleri beraber kullanılıyor mesela gelen aramalarda arayanın telefon numarasına göre müşteri bilgileri kontrol edilerek, adı, firması, daha önceki siparişleri, ödeme bilgileri gibi istenilen bilgiler, telefonu açan operatörün karşısına getirilebiliyor veya ip çözümleri ile internet üzerinden dünyanın hertarafındaki şubeleri birbirine bağlayarak aynı bina içerisindeymiş gibi gelen çağrıları robot operatör üzerinden istenilen şubeye direk ulaşması sağlanabilir, şubeler arasında çağrılar birbirlerine aktarılabilir, artık yazılımsal çözümler ile müşterinin ihtiyaçlarına göre çözüm üretilebiliyor. 


Bayiliğini yaptığınız Markalar hangileridir? Avantajları nelerdir?

Yukarıda da belirttiğim gibi bir çok firma ile bayiliğimiz var. Bunların başında öne çıkan Markalar Panasonic, Bosch, Alcatel, Nec Philips, Karel, Multitek gibi firmalar var. Bunun dışında Biltel olarak, müşteri ihtiyaçlarına göre Linux tabanlı, açık kaynak kodlu olan, üzerinde geliştirmeler yaptığımız, çeşitli yazılımlar çalıştırdığımız kendi santral sistemimizde var. Hepsinin kendine göre avantajları var. Burada önemli olan müşterinin ihtiyacını belirleyerek uygun ürünü önermek. Teknoloji çok hızlı gelişiyor, internet altyapısının gelişmesi ile beraber yer ve mekan sorunu olmadan şezlongda güneşlenirken maillerine bakıp ofisindeki dahilisi üzerinden çağrı alıp ofisindeymiş gibi telefon aramaları yapabiliyor. Marka olarak Panasonic’ in yeni nesil hibrit sistemleri ile dijital ve ip teknolojilerini bir araya getirerek Türkiye sektörüne katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kamera sektöründe de çok ciddi gelişmeler var. Güvenlik kameralarında iki sene öncesinde 700 tv line görüntü güzel kabul ediliyordu fakat şimdi ahd teknolojisinin gelişmesi ile beraber mevcut kablolamasını kullanarak  kamera ve kayıt cihazının degiştirerek hd görüntü alınıyor. İp kameralar ile 4k görüntü almak mümkün. Veya speed dome kameralar ile halk arasında mobese kameralar ile kameranın belirlenen bir rotada dönmesi istenilen noktalara zum (yakınlaştırma) yaparak uzak mesafelerdeki hareketlerin takip edilmesi sağlanabiliyor. 


Sektörde yaşadığınız sorunlar nelerdir?

Firma olarak çalıştığımız markaları kendi test ortamımızda test ediyoruz sonrasında müşteriye satışını yapıyoruz. Sektörde 14 yıllık bir tecrübe birikimimiz var. Marka söylemeyeceğim fakat çok bilindik markalar hızlı gelişen sektörde ürünler çıkarıp sahada müşteride test yapabiliyorlar buda müşteriye kurulmuş bir sistemin sağlıklı çalışmamasına sebep olabiliyor. Bu durum müşteri ve bizim için ciddi iş kayıplarına sebep olabiliyor. Bu sorunların önüne geçmek için öncelikle işini ciddi yapan, Ar-Ge çalışmalarına önem veren firmalar ile çalışıyoruz. Yeni çıkan ürün testlerini kendi test ortamımızda test ediyoruz. Sistemlerin kurulu olduğu yerlerde altyapıyı da o ürüne göre değiştirmek gerekebiliyor. Mesela ip santral veya ip kamera kurduğunuz yerlerde kullanılan modem, switc gibi ürünlerinde o sistemin hızına cevap verebilecek kapasitesinde olması lazım yoksa gelen verileri işleyemeyip donabiliyor ve çok iyi olan ürünlerden yeterli randıman alınamıyor. Burada eğitimler ve tecrübe devreye giriyor.


Panasonicten bahsettiniz Panasonic sektöre neler katar?

Panasonic yıllardır bu sektörün içerisinde ve sektörün öncülüğünü yapan bir firma. Biltel Teknolojiyi kurduğumuz dönemde santral sistemlerinde ithal marka olarak Panasonic bayiliği yapıyorduk. Panasonic santral sistemlerini distribütör kaynaklı sebeplerden dolayı Türkiyeden çekti. ozaman farklı ithal markalar ile çalışmaya başladık.  2015 yılı itibariyle Avrupa organizasyonunun kontrolünde ve Başarı’nın dağıtıcılığında yeni nesil ürünler ile piyasaya girdi. Rakiplerine göre öncelikle Hibrit KX-NS500 Santrali analog, dijital, ip ve çağrı merkezi özelliklerini tek bir yapıda birleştireren call center ve geliştirilmiş mesaj yönetim özellikleri (Unified messsaging) ile ufak ve orta sekment te piyasada ciddi bir açığı kapattı. Şuan bu ürünün satışlarını yapıyoruz. Ayrıca diger markaların ip sistemlerinde de kullanabildigimiz SIP Destekli dect ve telefon setleri ile sektöre çözümler sunmakta. Bu yaz sonu itibariyle de KX-NSX2000 Serisi ve Sanal santral sistemleri ile yüksek kapasiteli ürünler ilede piyasaya girecek. Bizde Panasonic’in getirdigi teknolojileri takip ederek müşterilerimizle buluşturmaya devam edecegiz. 


Son olarak, Biltel Teknoloji den bahsetmek gerekirse neler söylemek istersiniz?

Teknoloji çözümleri üreten bir firmayız Ar-Ge ye ve satış sonrası teknik desteğe önem veriyoruz, müşterilerimizin satın aldıkları ürünlerin egitimlerini ve ihtiyaç duyacakları dökümanları hazırlıyoruz, müşterinin satın almış olduğu üründen en iyi şekilde yararlanabilmesini sağlamak için 

www.biltelteknoloji.com adresindeki sitemizde yeni değişiklikler yapıyoruz, elektronik ortamda kullanım kılavuzları egitim videoları hazırlayıp oradan yararlanmasını sağlıyoruz. Sürekli telefon ve yerinde teknik servis hizmetleri veriyoruz.

Saygılar,


Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mutlusan’ ın Muhteşem Yaza Merhaba PikniğiÖnceki Haber

Mutlusan’ ın Muhteşem Yaza Merhaba Pikni...

Kaptan Amerika, Beyaz Perdeden Sonra Viko ileÇocuk OdalarındaSonraki Haber

Kaptan Amerika, Beyaz Perdeden Sonra Vik...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar