Arslanlar Elektrik Ortaklarından ve İcra Kurulu Üyesi Sayın Hamza Arslan ile Röportaj

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arslanlar Elektrik Ortaklarından ve İcra Kurulu Üyesi Sayın Hamza Arslan ile Röportaj

Hamza bey Arslanlar Elektrik sektörde yerini gün geçtikçe sağlamlaştırmakta. Bu konuda siz neler söylemek istersiniz?

Bizi sürekli takip edenler çok iyi bilir ki Aslanlar Elektrik olarak her zaman yenilikçi ve gelişen bir yapıya sahibiz. Bu da bizi her geçen gün bizi biz yapan unsurlar arasında gelmektedir.

 

Bu güne kadar her ay yeni bir yatırımla ve ARS markasında yeni ürünlerle müşterilerimizin karşısına çıkmaktayız. Sürekli Ar-Ge’sine önem veren ve hızla büyüyen bir şirket haline gelmeyi başarmış olduk. Gece gündüz demeden yoğun bir çalışma içindeydik. Buraya kadar gelmemizde bize desteklerini esirgemeyen tüm dost ve müşterilerimize teşekkür ederiz.   

Arslanlar Elektrik’in ürün grupları nelerdir? Ağırlıklı olarak hangi alanlara hitap ediyorsunuz?

Arslanlar Elektrik Ltd.Şti’nin başlangıç olarak söylemeliyim ki herkezden farklı ve güzel modellerle pazarda farklılık getirmesidir. 2015 yılı içerisinde pazara süreceğimiz birçok ürün var. Şu ana kadar üretime soktuğumuz ürünler olarak grup prizler, w otomat kutuları, aydınlatma armatürleri, aksesuar grupları, aspiratörler ve benzeri gibi daha birçok ürünleri söyleyebiliriz. Bizi tanıyanlar çok iyi bilir ki 5 yıl öncesiyle bugün arasında çok büyük farklılıklar var. Allah izin verirse 5 yıl sonra da büyük farklılıklar olacaktır.

 

Ürünlerinizin özellikleri ve piyasadaki benzerlerinden farklı yanları neler öğrenebilir miyiz?

Yaptığımız bütün ürünlerde kaliteye büyük önem vermekteyiz.Bu bağlamda bizi her zaman bir adım öteye taşıyan unsur olduğunu görmekteyiz. Son yıllarda sektöre sunduğumuz grup prizlerimiz bunlardan birisidir. Ciddi Ar-Ge çalışmalarından sonra açılır klemens kapağı ve yanmaz keliteli bir ürün olarak  ürünü pazara sunduk ve bu ürünlerle de çok taktir ve tebrikler topladık. Malzemenin yanmaz oluşu da olası yangın ihtimallerini ortadan kaldırmaktadır.

 

Son yıllarda kurumsallaşma üzerine ciddi çalışmalarınız var. Bu konu hakkında bilgi verir misiniz? Bu konu hakkında neler yaptınız ve/ veya yapmayı düşünüyorsunuz? 

Biz her zaman daha iyisi olma hedeflerimiz arasında olduğu için biz sürekli şirketimizde zaten iyileştirmeler yapıyoruz. Kurulduğumuz günden bugüne hep bir adım önde olduk ve çalışan sayımız her geçen gün artarak yaklaşık 100 civarı çalışana ulaştık ve bu bağlamda kontrolu sağlamak ve daha dinamik bir şirket olabilmek için kurumsallaşma çalışmalarını başlattık.

 

Persolenimizle güzel bir yemekte bir araya geldik ve organizasyon şeması açıkladık bundan sonraki aşamalarda da sürekli eğitimlerle çalışmaları destekliyor olacağız. Çünkü kurumsal şirketin her alanı ciddi olur güvenilir olur, dürüst olur, sağlam olur. Bizde bu yolda ciddiyetle ilerliyoruz ve ilerleyeceğiz

 

Üretim kapasitenizden bahsedebilir misiniz? Üretiminizin ne kadarını ihraç etmektesiniz? Ağırlıklı olarak ihracatınızı hangi ülkelere yapmaktasınız?

Aslında bizim üretim kapasitemiz şu anda satışımıza ancak yetişiyor. Çünkü  ciddi satışlar ve ciddi derece ihracat yapıyoruz. Satışlarda hemen her bölgeye tırlar gönderiyoruz ve müşterilerimizin bütün ihtiyaçlarını bu tırlarla nakliye ödemeden karşılıyoruz tabi bu da bizi bir adım daha öne çıkartıyor.

                        

Kapasitemizi arttırmak içinde nasip olursa yeni fabrika binası için çalışma başlattık bakalım kısmet olursa bunla ilgilide projelerimiz var.

 

İhracaat yapan firmaların en büyük riski dünya siyasetinden etkilenmeleridir. Şuan dünya da enerji üzerine ciddi oyunlar oynanmakta. Sektör olarak kendimizi nasıl korumalıyız? Son olarak da ileriye dönük hedefleriniz hem firma olarak hem de şahsi olarak nelerdir?

Bence ithacatta riske dayalı çalışmamak lazım çünkü dengeler çok hızlı değişiyor bugün iyi olan ülkeler yarın sıkıntıya girebiliyor benim tek önerim ihracatta akraditif yada peşin çalışılmasıdır.

 

Hamza bey bizimle paylaşmak istediğiniz başka bir konu var mı?

Söylemek istediğim müşterilerimiz yada satıcılaradır. Dürüst insanlar birbirlerini bulduklarında kaybetmesinler çünkü dürüst insan her zaman ve her yerde bulunmuyor. İnsanın işi bozulabilir yolu yolsuza gidebilir ama her zaman öylesi durumlarda bile dürüst insan dürrüstür buna herkesde Allah da yardım eder.

                        

Röportajıma son verirken bu vesile ile 2015 yılı ülkem, milletim, sektörüm için hayırlı ve uğurlu olmasını Rabbimden dilerim. Bize destek olan tüm müşterilerimize ve tüm elektrik sektörüne selamlarımı yolluyorum.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“ Viko Süper Marka “Önceki Haber

“ Viko Süper Marka “

Prysmian Group Türkiye’nin Yeni Ceo’su Erkan Aydoğdu Görevine BaşladıSonraki Haber

Prysmian Group Türkiye’nin Yeni Ceo’su E...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar