Almanya’nın Ticaret Metropolü: Frankfurt

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Almanya’nın Ticaret Metropolü: Frankfurt
Orta Almanya’nın güneybatısında yer alan Frankfurt, Hessen’nin beş bağımsız kentinden biridir. Avrupa Merkez Bankası’nın burada olması, kenti Avrupa’nın finans başkenti yapmıştır. Ren Nehri’nin en önemli kollarından Main Nehri üzerinde bulunan Frankfurt; Almanya’nın finans, ulaşım, ve ticaret merkezidir.

İstanbul’dan Frankfurt’a uçuş süresi yaklaşık 3 saat 20 dakikadır. Frankfurt havalimanı üçlü kodu ‘’FRA’’ dır, şehrin merkezine uzaklığı 15 km dir. Frankfurt’a İstanbul ve Ankara’ dan Türk Havayolları, ile direkt uçabilirsiniz.

 

Nereleri Gezmeli

Frankfurt, Hessen eyaletinin en büyük, Almanya’nın ise beşinci büyük kentidir. Kentte çok sayıda gökdelen ve kuleler bulunmaktadır. Main Nehri kenarında yer alan bu yapılar kente dinamik bir atmosfer verirken aynı zamanda yeşilin tonları da kente doğal bir hava katmaktadır.

 

Frankfurt’ta tüm turistik merkezleri, tarihi şehir merkezi ve etrafında toplanmıştır. Goethe’nin ailesiyle yaşadığı ev BroberHirschgraben’de yer alır. 850 yılında Domplatz’da yapılan Katedral’de yer alan kulede Nisan ve Ekim ayları arasında açılan sergi gezilebilir. Frankfurt 600 yıllık belediye binası olan Römer, ortaçağ mimarisini yansıtan bir yapıdır. Bunun dışında kentte yer alan gökdelenlerin kuleleri çok ünlüdür, Commerzbank Kulesi şehrin sembolü haline gelmiştir. Main Kulesi, Messeturm, Silver Kule diğer ünlü kuleler arasındadır. Main Nehri’nin iki kıyısı Avrupa’nın en önemli müze alanlarındandır. Giersch Müzesi, Museum of Applied Art, Museum of World Cultures, Museum of Communication ve Liebieghaus bu müzelerden bazılarıdır.

 

Kültür ve Eğlence

Frankfurt bir ticaret kenti olması ve sürekli fuar, konferans, seminer, sergi ve sayısız organizasyonlara ev sahipliği yapması sonucu renkli ve geniş bir kültür yelpazesine sahiptir. Frankfurt’ta düzenlenen Kitap Fuarı ve Ambiente şehrin en önemli fuarları arasında yer almaktadır. Dünyaca ünlü fuar merkezi Messe Frankfurt GmbH, her sene onlarca fuara ev sahipliği yapmaktadır. Kentte yer alan en önemli kültür merkezleri; Frankfurt Operası, Eski Opera Evi, İngiliz Tiyatrosu, Uluslararası Tiyatro’dur. Genç nüfusun çoğunlukta olduğu Frankfurt’ta gece hayatı da oldukça renkli ve eğlencelidir.

 

Neleri Tatmalı

Kentin kozmopolit yapısını yemek kültüründe de hissedebilirsiniz. Frankfurt’ta yer alan binlerce restoranda dünyanın farklı tatlarını bulacaksınız. Almanların Fressgass olarak da adlandırdığı GrosseBockenheimerStrasse üzerinde yer alan restoranlarda, kente özel bir lezzet olan bira katılarak yapılan Sauerkraut, Handkase denilen ekşi süt peyniri, elma şarabı, FrankfurterKranz gibi lezzetleri deneyebilirsiniz.

 

Neler Almalı

Frankurt’ta alışveriş konusunda aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Elektronik eşyalar, parfümeri ve kozmetik ürünleri, sportif malzemeler, giyim ürünleri, Avrupa’nın en iyi şarapları, peynir ve çeşitli soslar kentten satın alınabilir. Kentin en iyi alışveriş ve gezi caddesi Zeil’dir, en büyük alışveriş mağazaları da burada yer almaktadır. Goethestrasse,  Kaiserstrasse, HanauerLandstrasse, Berger Strasse ve LeipzigerStrasse gibi caddeler de şehrin diğer önemli caddeleri arasındadır.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Artık Camiler Kendi Enerjisini ÜretecekÖnceki Haber

Artık Camiler Kendi Enerjisini Üretecek

Ölü dillerin efendisi: Veysel DonbazSonraki Haber

Ölü dillerin efendisi: Veysel Donbaz

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar