YGSden çifte birinci çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YGSden çifte birinci çıktı
Bu yılki sınavda iki birinci çıktı.

Bu yılki sınavda iki birinci çıktı. Konya Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi'nden Abdullah Coşkun ile Osmaniye TOBB Fen Lisesi'nden Sümeyye Nur Satin, 500'er tam puan alarak ilk sırayı paylaştı. Başarısını felç geçiren babasına ve annesine armağan eden Abdullah Coşkun, tıp fakültesini tercih edeceğini söyledi. Sınava Osmaniye FEM Dershaneleri'nde hazırlanan Sümeyye Nur Satin de, "Tercihim tıp fakültesi, doktor olmak istiyorum." dedi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2012 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını dün internet sitesinden duyurdu. 1 milyon 837 bin 737 adayın katıldığı ve üniversiteye girişte ilk basamak olan sınavdan iki birinci çıktı. Konya Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi'nden Abdullah Coşkun ile Osmaniye TOBB Fen Lisesi'nden Sümeyye Nur Satin, tüm puan türlerinde 500 tam puan alarak birinci oldu.

Ankara Fen Lisesi'nden Fırat Özçelik YGS-1, YGS-2, YGS-6 puan türlerinde; İstanbul Kabataş Lisesi'nden Serdar Akkol YGS-3, YGS-4, YGS-5 puan türlerinde ikinci oldu. Özel Nilüfer Fen Lisesi ve FEM Dershanesi öğrencisi Fatih Furkan Yılmaz, YGS-1, YGS-2, YGS-4'te üçüncü oldu. YGS-3 ve YGS-5'te üçüncü Ankara Fen Lisesi'nden Fırat Özçelik, YGS-6 puan türünde ise üçüncü Amasya Macit Zeren Fen Lisesi'nden Melikşah Safa Üçok olarak belirlendi. Dördüncü sırada yer alan öğrenciler ise YGS-1, YGS-2'de Amasya Macit Zeren Fen Lisesi'nden Melikşah Safa Üçok, YGS-3'de Özel Nilüfer Fen Lisesi'nden Fatih Furkan Yılmaz, YGS-4'te Ankara Fen Lisesi'nden Fırat Özçelik, YGS-5'te İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Rengim Aykan Öztürk ve YGS-6'da Özel Sakarya Işık Fen Lisesi'nden Şule İdacı oldu.

ÖSYM'den yapılan duyuruda sınav sonuçlarının adayların adreslerine gönderilmeyeceği, adayların YGS sonucunu, ÖSYM'nin internet adreslerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilecekleri açıklandı. Adaylar, soru kitapçıklarını ve cevap kâğıtlarını da aynı yolla ÖSYM'nin sitesinden görebilecek.

2012 YGS'de adayların yüzde 72,37'si 180 ve üstünde puan aldı. Bu oran geçen yıl yüzde 79,60 olarak gerçekleşmişti. 2010 yılında ise 180 ve üstünde puan alanların oranı yüzde 82,93 olarak açıklanmıştı. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da kız adaylar erkek adaylardan daha başarılı oldu.

'0' çeken adayların sayısı arttı

Sonuçlara göre, YGS'de en başarılı okullar Sosyal Bilimler ile Askerî Liseler oldu. Bu liselerde 140 ve üstü puan alanlar ile 180 ve üstü puan alan adayların oranı yüzde 100 olarak gerçekleşti. 2012 YGS'de 0 (sıfır) puan alanların oranı, geçen iki yıla göre artış gösterdi. Bu yıl 50 bin 805 adayın puanları 0,5'ten küçük olduğu için hesaplanmadı. Söz konusu sayı geçen yıl 38 bin 269, 2010 yılında ise 14 bin 156 olarak gerçekleşmişti. Bu yıl, sınavdan 0 puan alanların sayısı da geçen iki yıla göre artış gösterdi. Toplam 50 bin 805 adayın puanı 0,5'ten küçük olduğu için hesaplanmadı. Bu sayı 2011 yılında 38 bin 269, 2010 yılında ise 14 bin 156 aday olmuştu. zaman

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hak yerini bulsunÖnceki Haber

Hak yerini bulsun

Tüm yurtta 23 Nisan coşkusuSonraki Haber

Tüm yurtta 23 Nisan coşkusu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar