Hak yerini bulsun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hak yerini bulsun
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat soruşturmasına ilişkin operasyonları "Referandum sürecinde verilen sözler yerine getiriliyor" diye değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat soruşturmasına ilişkin operasyonları "Referandum sürecinde verilen sözler yerine getiriliyor" diye değerlendirdi. Başbakan Erdoğan resmi temaslarda bulunmak üzere Katar'ın Başkenti Doha'ya gitti. Hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, 28 Şubat operasyonları, CHP'nin 4+4+4 yasasını Anayasa Mahkemesine götürmesi, Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler gibi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Başbakan'ın açıklamalarından satır başları:

2.DALGA 28 ŞUBAT OPERASYONU

"Daha önce de söylediğimiz gibi darbeler artık bu ülkede sorgulanıyor ve 12 Eylül referandumunda verilen söz vaatler bunlar yerine geliyor. 12 Eylül referandumunda meydanlarda söylediklerimizi farklı şekilde eleştirenler, bunlar sadece meydanlarda söylenip burada kalır diyenler, herhalde bu referandum neticesinde yüzde 58 ile evet diyenlerin haklılığını ortaya koymuş durumdadırlar. Burada da temennim odur ki hak yerini bulsun. Adalet süratle tecelli etsin"

4+4+4'ÜN AYM'YE GÖTÜRÜLMESİ

CHP'nin her zaman müracaat ettiği yol. Tutarsızlığının değişik bir versiyonudur. Nitekim Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İstanbul'daki törende yaptığı konuşmada ana muhalefet lideri çok farklı bir konuşma sunmuştu. Bende heyecanlanmıştım; "Herhalde Anayasa Mahkemesine falan da gitmezler" diye. Çünkü burada 4+4+4'de Kuran'ın öğretilmesi var, Peygamberimizin hayatı var. Yani Kuran'ın takdimi noktasında, Peygamberimizin hayatı ile ilgili bu kadar güzel söz söyleyenler bunu kalkıp Anayasa Mahkemesine götürmezler. Temenni ederiz ki son anda vazgeçerler. Aksi takdirde bu tutarsızlıklarının halkımız nezdinde yeni bir uygulaması olacaktır."

TUTUKLU VEKİLLER

Tutuklu milletvekilleri konusu Meclis Başkanımız 3 parti ile görüşmesini yaptı. Fakat 3 parti ile yaptığı görüşmede 3 farklı yaklaşım tarzı çıkıyor. Bu 3 farklı yaklaşım tarzı örtüşmeli ki Meclis Başkanımız da böyle bir teklifi bize getirmiş olsun. Farklı yaklaşımlara Meclis Başkanımız da 'ben bunu iktidar partisine götüremem' dedi. İşin aslı da budur zaten"

BARZANİ GÖRÜŞMESİ

"Birinci derecede ırak gündemimizi oluşturdu. Iraktaki biliyorsunuz gelişmeler pek de hayra alamet değil. Özellikle mevcut başbakanın gerek kendi koalisyon ortaklarına olan davranışları, gerek Irak'taki yapılanma içindeki ben merkezli adeta şartları zorlayıcı yaklaşımları, Irak'taki gerek Şii grupları, gerek sayın Barzani'yi gerekse Irakiye Gurubu'nu ciddi manada rahatsız etmektedir. Bunun üzerinde durduk. Suriye'deki gelişmeleri değerlendirdik. Üçüncü önemli konu da PKK terör örgütü ile alakalı yaklaşım tarzımızın yine aynı olduğunu ve kendilerinin bu konuda özellikle rahatsız olduğunu, terör örgütünün yaklaşımlarını tasvip etmelerinin mümkün olmadığını bizlere ifade ettiler. İletişim halinde olacağız"

SURİYE DE KAN VE ÖLÜM DURSUN

"Gözlemci sayısı noktasında kararı gerek BM Güvenlik Konseyi Güvenlik Konseyi, gerek ilgili birimler verecekler ama başta söylenen 250 yeter deniyordu. Şimdi 300 talebi geldi. Çalışmalar ne denli sağlıklı yürütülebilecek. Temenni ediyoruz ki kan ve ölüm durur. Bundan sonraki süreçte halkın kendine olan özgüveni biraz daha artar. Yardım paketlerinin dağıtılıyor olması Suriye'de durumun nereye geldiğinin alametidir. Artık yokluk belirtileri başladı. Üretim vesaire durma noktasına geldi. Buna ne kadar dayanır ne kadar tahammül eder onu bilemem" yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gelirin bir kısmı kamu borçlarınaÖnceki Haber

Gelirin bir kısmı kamu borçlarına

YGSden çifte birinci çıktıSonraki Haber

YGSden çifte birinci çıktı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar