Yargıyı etkilemeye teşebbüsten soruşturma açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yargıyı etkilemeye teşebbüsten soruşturma açıldı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ergenekon ve KCK davalarını yürüten hakim ve savcılara yönelik ağır ithamları, yargıya konu oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ergenekon ve KCK davalarını yürüten hakim ve savcılara yönelik ağır ithamları, yargıya konu oldu. Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Ali İşgören, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek' ve 'kurum halinde çalışan kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek' suçundan başlatılan soruşturma kapsamında milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması amacıyla fezleke hazırladı. 4 sayfalık fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Bakanlık'tan da TBMM'ye gönderilecek.

Başsavcı İşgören, fezlekeye gerekçe olarak Kılıçdaroğlu'nun 9 Kasım'da Silivri Cezaevi önünde yaptığı konuşmayı gösterdi. CHP lideri, Ergenekon'dan tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ı 9 Kasım'da ziyaret etmişti. Çıkışta yaptığı basın açıklamasında Ergenekon davasına bakan hâkimlere de ağır sözlerle yüklendi. Burada bir yargılama yapılmadığını, adalet dağıtımının söz konusu olmadığını iddia ederek, "Onlara yargıç demeyi içime sindiremiyorum. Çünkü yargıç, vicdanıyla hareket eden kişi demektir. Toplumun beklentilerini ve toplumun duygularını bilen ve ona saygı duyandır." ifadelerini kullandı.

CHP: hodri meydan; hepimizin dokunulmazlığını kaldırabilirler

Kılıçdaroğlu, fezlekeye ilişkin haberi partisinin dünkü MYK toplantısı sırasında öğrendi. İlk tepkisi "Beni de mi Silivri'ye götürecekler?" olan Kılıçdaroğlu, bu gelişmenin CHP'ye ve kamuoyuna bir 'gözdağı' olduğu iddiasında bulundu. Yargılanmaktan da korkmadığını, TBMM'den dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunacağını söyledi. Toplantının ardından açıklama yapan parti sözcüsü Birgül Ayman Güler de "CHP, AKP'ye, özel yetkili mahkemelere 'Hodri meydan' diyor. Sayın Genel Başkan'ımızın, hepimizin dokunulmazlığını kaldırabilirler. Toplumu terörize etmek ve korku imparatorluğuna biat ettirmek için CHP'nin Sayın Genel Başkanı'nı hedef seçtiler. Çünkü ayakta kalan tek ve güvenilir muhalif kale CHP'dir." diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Faşizme teslim olmayız. O soruşturmayı açan savcı da Ergenekon davasının başsavcısı Recep Tayyip Erdoğan da CHP'yi tanımıyor." zaman

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tutuksuz yargılanma şahsi arzumÖnceki Haber

Tutuksuz yargılanma şahsi arzum

5 milyar dolarlık dev ihale için 18 şirket yarışıyorSonraki Haber

5 milyar dolarlık dev ihale için 18 şirk...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar