Tutuksuz yargılanma şahsi arzum

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tutuksuz yargılanma şahsi arzum
Başbakan Erdoğan ve Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg Başbakanlık Merkez Bina'da baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Erdoğan ve Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg Başbakanlık Merkez Bina'da baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, basın toplantısında, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un 'İnternet Andıcı' davasında tutuklanmasını ilk kez değerlendirdi: Tutuksuz yargılanma yolu her zaman şahsım ve partimin en büyük arzusudur.

Erdoğan, 'Bu konuyla ilgili tabii şu anda bir yasal süreç başlamış vaziyette. Bu yasal süreç içerisinde benim herhangi bir yoruma, değerlendirmeye girmem doğru olmaz ama iki yıl tabii Genelkurmay Başkanı olarak, Başbakan olarak beraber çalıştığımız bir mesai arkadaşımızdır ve burada tutuklama yoluyla değil de tutuksuz yargılanma yolu -ki her zaman söylediğim tezimdir- olması bizim her zamanki arzumuzdur. Ve bunun da süratle bu noktada neticelenmesi yine şahsımın ve partimin arzusudur. Çünkü bu şekildeki bir yolu biz, isabetli bir yol olarak görmüyoruz' diye konuştu.

FRANSIZLARLA BULUŞMA

Erdoğan, Fransa'da Ermeni iddialarına ilişkin yasanın 23 Ocak'ta Senato'ya geleceğinin duyurulması üzerine, Türkiye'nin yeni yol haritasını da açıkladı. Fransız iş adamlarıyla bir araya geleceklerini kaydeden Erdoğan, Fransız iş adamlarının Senato'ya bu hassasiyeti bildirmeleri noktasında hatırlatmada bulunacaklarını dile getirdi. Yasanın Fransa senatosuna gelmesinin, beklenen bir gelişme olduğunu kaydeden Erdoğan, "Türkiye olarak bizler, açıkladığımız 8 maddelik yaptırımı devam ettiriyoruz, ettireceğiz. Fransa'nın içinde oluşan tepki devam ederken, Fransa içindeki bu duruşu özellikle de Sarkozy yönetimine karşı olan çevrelerle işbirliği halinde bu meseleyi parlamentolar değil, tarihçiler tarafından ele alınması gerektiğini anlatacağız. Bu konudaki hassasiyetimizi belirteceğiz. Fransız iş adamlarıyla bir araya geleceğiz. Senatoya, bu hassasiyeti bildirmeleri noktasında hatırlatmada bulunacağız. Bu süreç böyle devam ederse Fransa ve Türkiye ilişkileri ciddi zarar görür" diye konuştu.

Öte yandan Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile dün sürpriz bir görüşme yaptı. Erdoğan, resmi programında olmamasına rağmen Fidan ile bir araya geldi. İkili görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Irak yönetimine sert mesaj

Erdoğan, ABD'nin çekilmesiyle Irak'ta yaşanan mezhepsel çatışmalara dikkat çekerek, 'Irak'taki gelişmeleri tasvip etmemiz mümkün değil. Irak'ta da ne yazık ki şu anda mezhebi bir anlayış ortaya çıkarılmaya başlandı ve bu mezhepsel bakış, mezhepsel yaklaşım ne yazık ki Irak'ı adeta bir kan gölüne döndürmüş vaziyette. Irak'ta sağlıklı bir yönetimden bahsetmek mümkün değil. Bu nasıl koalisyon ortaklığıdır. Nasıl bir hükümet etmedir, bunu anlamak mümkün değil. Haşimi'ye yapılan bu yaklaşımı da tasvip etmek mümkün değil' dedi. ABD'nin Irak'tan çıkması konusundaki çekinceleri Obama ve Biden'a söylediğini belirten Erdoğan, "Ama çıktıkları anda işte mevcut yapının ne kadar demokratik olduğu ortaya çıktı. Şu anda Irak'taki bu gelişim, yarın da görüşmelerimizi yapacağız, sağlıklı bir gelişme değil. Ama aynı şekilde bizim Irak'taki hassasiyetlerimiz de aynen Suriye gibidir. Orayı da biz duyarsız olmak suretiyle izleyemeyiz' diye konuştu.

Yoğun diplomasi mesaisi

Ankara, bu hafta yoğun bir diplomasi trafiğine sahne olacak. Başbakan Erdoğan, bugün ilk yurdışı gezisinde Türkiye'ye gelecek olan Tunus Dışişleri Bakanı Rafik Abdessalem'i kabul edecek, perşembe günü de Irak Meclis Başkanı Usame El Nuceyfi ve İran Meclis Başkanı Laricani ile görüşecek. Başbakan'ın önümüzdeki hafta da İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'yi kabul etmesi bekleniyor.

Kaymakama ödülünü verecek

10 Ocak İdareciler Günü etkinlikleri kapsamında 2011 yılının başarılı idarecilerine ödül verilecek. Taziyeye gittiği Gülyazı Köyü'nde saldırıya uğrayan Uludere Kaymakamı Naif Yavuz ödülünü Başbakan Erdoğan'ın elinden alacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk İdareciler Derneği Genel Başkanı Saffet Arıkan Bedük ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Bedük, Cumhurbaşkanı Gül'ü İdareciler Günü Ödül Töreni'ne davet etti. Törene Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin katılacak. Bedük, Uludere'de devlet-vatandaş bütünleşmesini sağlayan Yavuz'un ödülünü Erdoğan'ın vereceğini söyledi. yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbulda minibüsçülerin akıbeti belli olduÖnceki Haber

İstanbulda minibüsçülerin akıbeti belli...

Yargıyı etkilemeye teşebbüsten soruşturma açıldıSonraki Haber

Yargıyı etkilemeye teşebbüsten soruşturm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar