Yalman Paşa hepimizi sattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yalman Paşa hepimizi sattı
Metacafe isimli internet sitesinde yayınlanan şok ses kaydında Tuğgeneral Levent Ersöz, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman'ın dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e darbe planları ile ilgili bilgi verdiğini iddia etti.
Metacafe isimli internet sitesinde yayınlanan şok ses kaydında Tuğgeneral Levent Ersöz, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman'ın dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e darbe planları ile ilgili bilgi verdiğini iddia etti. Ses kaydında Ersöz, "Paşa 19 Mart 2003'te hepimizi sattı. Orgeneral Yalman ağır kaçacak ama 2003-2004 yılında komutanların hepsini vaktiyle de satan bir adamdır. Komutanları satan bir adamdır. Genelkurmay Başkanına satan kişidir yani. Çok kirli bir adamdır. 19 Mart 2003, bu tarih çok kritik bir tarihtir Türk Silahlı Kuvvetlerinin. Gidip Hilmi Özkök'e komutanların hepsini gammazladı. Şener Paşa, Hurşit Paşa, ben, efendime söyliyim Atilla, ondan sonra Kemal Yavuz Paşa, Tuncer Kılınç Paşa, Erdal Paşa, hepsini sattı" diyor.

YARGITAY BAŞKANI KADAR OLAMADILAR

Ersöz ses kaydında, HSYK krizi ile ilgili çok çarpıcı değerlendirmelerde bulunuyor. Avukatının HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'in hemşehrisi olduğunu dile getiren Ersöz, avukatıyla arasında geçen diyalogu şöyle anlatıyor: "Valla Ankara'dan gelen avukatın söylediği, bunlar fazla yaygara yapıyorlar diyorlar, mutlaka birşeyler var deniliyor. Şu andaki Başkanvekili (Kadir Özbek) hemşerisiymiş. Bu benim gelen avukat çok dürüst bir adam. O diyor alevidir ve gerçek bir hukukçudur diyor. Öyle kuru gürültüye pabuç bırakmayan bir tiptir diyor. Yoksa bu türlü başka türlü kilitlenmezdi bu dava diyor. Normal bir iki tane savcıdan dolayı kilitlenecek bir olay değil bu diyor. Eğer onlardan bir kişi değişirse diyor, bu olayın seyri değişir diyor. Bizimkiler Yargıtay Başkanı kadar olamadılar. Adam çatır çatır söyledi ona karşı hiç cevap veremediler."

KENT OTEL'DE KİMLER YOKMUŞ Kİ

Kiminle ve nerede konuştuğu tam olarak anlaşılamayan ve ortam dinlemesi olduğu belirtilen ses kaydında Kent Otel'de yapılan toplantılara 13 kez katılan HSYK üyesi Ali Suat Ertosun için "yaygara" koparıldığını söyleyen Ersöz, 2006 yılında bu toplantılardan birine bir savcı arkadaşının davetiyle katıldığını dile getiriyor. Ersöz, "Mesela benim gittiğimde Şener Paşa vardı, Hurşit Paşa vardı, efendime söyliyim, Gazi Üniversitesinin Rektörü vardı. Sabih Kanadoğlu vardı, Yarsav Başkanı vardı, Sadettin Tantan vardı." diye konuşuyor.

 

Cumhuriyeti koruma yetkisi TSK'nın

Ses kaydında Cumhuriyeti korumak için 30 yıl çalıştığını söyleyen Ersöz iddianameyle ilgili olarak savcıları suçluyor. Hazırlanan iddianameyi "Talihsiz bir iddianame" olarak nitelendiren Ersöz, "Dedim ki, vaktiyle hep aynı tarafta olduğumuz savcıların, hazırladığı talihsiz bir iddianameyle bugün ben burdayım. Halbuki Cumhuriyeti koruma onların dışında kanunla yetkilendirilmiş görev verilmiş tek kuruluş Türk Silahlı Kuvvetleri'dir. Onun ben bir ferdiydim. 30 yıl ben bu işte çalıştım" diyor.

yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yunanistana adalarını sat kurtul önerisiÖnceki Haber

Yunanistana adalarını sat kurtul önerisi

CHPde ikinci çarşaf kriziSonraki Haber

CHPde ikinci çarşaf krizi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar