CHPde ikinci çarşaf krizi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHPde ikinci çarşaf krizi
Mersin'de CHP Kadın Kolları'na üye kadınların hilafetin kaldırılışının yıldönümünü gerekçe göstererek çarşaf yırtması partiyi karıştırdı.
Mersin'de CHP Kadın Kolları'na üye kadınların hilafetin kaldırılışının yıldönümünü gerekçe göstererek çarşaf yırtması partiyi karıştırdı. CHP lideri Deniz Baykal'ın, "Kıyafet üzerinden siyaset yapmıyoruz" diyerek İl Kadın Kolları yöneticilerinin disipline verilmesini istediği öğrenildi. Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu da eyleme sert tepki gösterirken, "Bu CHP'ye karşı provokasyondur" dedi.

Mersin'de önceki gün CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı ile CHP İl Kadın Kolları Başkanı Havva Ongunsel'in de aralarında bulunduğu bir grup basın açıklamasından sonra yanlarında getirdikleri çarşafları yırtmışlardı. Ongunsel yaptığı açıklamada "Aydınlık Türkiye için kara çarşafları yırtıp Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Atatürk'ün inkılaplarına sahip çıkacağımıza söz veriyoruz" demişti.

KILIÇDAROĞLU: PROVOKASYON

Kadın yönetciler disipline sevkedilirken CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu tepkisini, "Bu, CHP'ye karşı provokasyondur" sözleriyle dile getirdi. Mersin'deki görüntülerin çok rahatsız edici olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kadınların kılık kıyafetinin günlük siyasetin bir parçası yapılması asla kabul edilemez. Kadın hakları ve sorunlarının çözülmesi gündemde tutulması gerekirken, bu tür yapay eylemler insan hakları ile bağdaşmaz. AKP'nin kan kaybettiği bir dönemde bu tür eylemlerle onun değirmenine şu taşıyanlar, CHP'nin yükselişini provoke edenlerdir" diye konuştu.

 

O çarşaf değil kara buluttu

Çarşaf yırtan eylemciler arasında bulunan CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı sert tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kaldı. Yılmaz Şanlı, yırtılan siyah bezlerin kadınların kılık kıyafeti ya da taktıkları çarşafla ve türban ile herhangi bir ilgisinin olmadığını iddia etti. Yapılan eylemde, günümüzde ülkenin üzerine çöken kara bulutları simgeleme anlamında siyah bezler kullanıldığını söyleyen Şanlı eylemi şu şekilde savundu: "Bu eylemde yırtılan siyah bezlerin kadınların kılık kıyafeti ya da taktıkları çarşaf veya türban ile herhangi bir ilgisi yok. Sadece ülkemizin üze-rine çöken kara bulutları simgeleme anlamında kullanıldı."

 

 

 

yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yalman Paşa hepimizi sattıÖnceki Haber

Yalman Paşa hepimizi sattı

Ermeni tasarısı kıl payı geçtiSonraki Haber

Ermeni tasarısı kıl payı geçti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar