Teminatlar kabul edilmedi Doğana haciz uygulanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Teminatlar kabul edilmedi Doğana haciz uygulanıyor
DYH'nin Doğan TV Holding'in yüzde 45,4 hissesinden oluşan üçüncü teminatı da Maliye tarafından kabul edilmedi.

DYH'nin Doğan TV Holding'in yüzde 45,4 hissesinden oluşan üçüncü teminatı da Maliye tarafından kabul edilmedi. Bu gelişmenin ardından iki gün önce başlayan ihtiyati haciz uygulaması sürüyor. Daha önce iki teklifi reddedilen DYH yönetimi, üçüncü teklif için önceki gün Ankara'ya gelerek Maliye'nin kapısını çaldı. Gelir İdaresi Başkanlığı'nda gece geç saatlere kadar yapılan görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkmadı. Son girişimden istediği sonucu alamayan DYH, dün gelişmeler üzerine Borsa'ya açıklama yaptı. Halkalı Vergi Dairesi'nin Kanal D ve Star TV'nin marka değerlerini teminat olarak kabul etmediğini duyuran açıklamada, kararın Doğan Yayın Holding'e iletildiği belirtildi.

Açıklamada, "Doğan TV'nin yüzde 45,4'üne uygulanan haciz işlemi nedeniyle Doğan Yayın Holding'in teminat talebinin yürütmesinin durması için açtığı dava konusuz kalabilir. Holdingin mal varlığının araştırılması ile ilgili süreç devam ediyor." denildi. Amme Alacakları Yasası'nın 10'uncu maddesine göre, teminat olarak para, bankalar tarafından teminat mektupları, Hazine tahvil ve bonoları, menkul ve gayrimenkul teminat gösterilebiliyor. Maliye'nin kestiği 826 milyon liralık vergi cezası için daha önce gösterdiği teminatlar kabul edilmeyen Doğan Yayın Holding, son olarak bağlı ortaklığı Doğan TV Holding'in yüzde 45,4 hissesini teminat göstermişti. Bu hisselerin değeri 1,08 milyar lira olarak hesaplandı. DHY önce Kanal D ve Star TV'deki hisseleri ile birlikte, ana ortağı Doğan Holding'in bir gayrimenkulünü teminat göstermiş, ancak TV'lerdeki hisselerinin kabul edilmemesi üzerine bu şirketlerin marka değerleri masaya getirilmişti. Önceki teminatın kabul edilmemesi sebebiyle holdinglerin yönetim kurulu başkanı olan Aydın Doğan'ın tüm hesaplarına, tapu kayıtlarına ve varlıklarına ihtiyati haciz kararı çıktığı ve 914 milyon liralık nakit para, teminat mektubu ve gayrimenkulün teminat olarak bildirilmemesi durumunda kararın işleme konulacağı ifade edilmişti.

Öte yandan Doğan Yayın Holding, tebliğ edilen vergi/ceza ihbarnamelerinin terkini ile ilgili olarak, tüm yasal haklarını kullandığını belirterek şirketin, Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün teminat isteme talebinin yürütmesinin durdurulması talebi ile İstanbul 8'inci Vergi Mahkemesi'nde dava açtığını duyurdu.

ZAMAN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aslantepeye Fener bayrağı krizi çözdüÖnceki Haber

Aslantepeye Fener bayrağı krizi çözdü

250 bin genç Çanakkaleye gidecekSonraki Haber

250 bin genç Çanakkaleye gidecek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar