250 bin genç Çanakkaleye gidecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
250 bin genç Çanakkaleye gidecek
 Çanakkale-Her yıl geleneksel olarak Çanakkale şehitleri için düzenlediği hatim kampanyasına bu yıl Gazze şehitlerini de dahil eden Anadolu Gençlik Derneği, Çanakkale ve Gazze şehitleri için başlattığı “250 bin şehide, 250 bin hatim” kampanyası vesilesiyle okunan hatimleri, düzenlediği bir programla  sahiplerine teslim etti.

 

Çanakkale-Her yıl geleneksel olarak Çanakkale şehitleri için düzenlediği hatim kampanyasına bu yıl Gazze şehitlerini de dahil eden Anadolu Gençlik Derneği, Çanakkale ve Gazze şehitleri için başlattığı “250 bin şehide, 250 bin hatim” kampanyası vesilesiyle okunan hatimleri, düzenlediği bir programla  sahiplerine teslim etti. AGD Orta öğretim Komisyonu’nun Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla düzenlediği “Liseli Gençler Şehit Dedeleriyle Buluşuyor” programı coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Çanakkale Zaferi’nin 94. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen programın finale Çanakkale'de yapıldı. Binlerce kişinin katıldığı organizasyonda 2015 yılında Çanakkale'ye 250 bin gencin götürüleceği yeni bir orgnizasyon yapılacağı duyuruldu.

AGD'LİLER ÇANAKKALE'YE GİTTİ
Türkiye’nin dört bir tarafından gelen AGD’liler Çanakkale Alçıtepe Camii’nde sabah namazı vaktinde buluştu. Kılınan sabah namazını müteakiben başlayan program rehberler eşliğinde şehitliklerin ziyaret edilmesiyle devam etti. Nesilleri buluşturmayı, tarihî yaşatmayı, ecdat ile yaşanacak kopuklukların yol açacağı kayıplara mani olmayı hedefleyen ziyaretlerin ardından feribotlarla Çanakkale’ye geçildi.  Çanakkale 18 Mart Kapalı Spor Salonu’nda toplanan binlerce AGD’li Çanakkale şehitlerini gerçekleştirilen salon programıyla burada da andı. Programa AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Emin Eren ve Musa Saltık, AGD Çanakkale Şube Başkanı Davut Kutucu, Çanakkale Belediye Başkan Adayı Şaban Sarı, Biga Belediye Başkan Adayı Necmettin Çakmak ve binlerce AGD’li katıldı. Dünyaca ünlü hafızlar Adem Kemaneci ve Bilal Gülmez’in muhteşem Kur’an Ziyafeti ile başlayan program, AGD Çanakkale Şube Başkanı Davut Kutucu’nun açılış konuşmasıyla devam etti.

“ÇANAKKALE İMANLI YÜREKLERİN ZAFERİDİR”
Programda konuşan AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, tarihimizde önemli bir yere sahip olan Çanakkale savaşının dünden bugüne eskimeyen bir ders, kendi içinde apayrı bir okul olduğunu belirterek  “Çanakkale, silahla iman gücünün çarpışmasıdır. Ve bu çarpışmada imanlı yürekler Allah’ın izniyle galip gelmiştir. Çanakkale toplu vuran yüreklerin, birbirine kenetlenmiş gönüllerin zaferidir. Düşmanın askeri gücü, kocaman topları ve kan kusan armadaları henüz sakalı bitmemiş, bıyığı terlememiş Mehmetçiğin gözünü korkutmamış, bütün imkansızlıklara karşın Çanakkale’de bir destan yazılmıştır. Seyit Çavuşlar, Mehmet Muzafferler ve Yüzbaşı Hakkılar her biri birer kahramanlık destanı yazmışlardır. 94 yıl önce işgalci devletlere karşı girişilen bu varoluş mücadelesi bugün bütün dünya mazlumlarının ilham kaynağı olmuştur. Tıpkı geçtiğimiz ay Gazze’de yaşanan zafer gibi. Burada da bir avuç Filistinli, ırkçı emperyalistlerin saldırılarına göğüs gerip siyonistleri ateşkes yapmak zorunda bırakmıştır.” şeklinde konuştu.

“GAZZE ÇANAKKALE'DİR”
Çanakkale ile Gazze’nin aynı ruhun bir devamı olduğunu dile getiren Tongüç, “Her iki zafer de emperyalistlerin topyekun saldırıları karşısında bir milletin direnişini anlatmaktadır. Çanakkale’de çarpıştıktan sonra Gazze cephesine giderek orada şehit düşen Anadolu evlatları ile dini mubin ayaklar altına düşmesin diye Çanakkale’ye koşup burada çarpışan Müslüman ülkelerin evlatları bunu bize göstermişlerdir. Bizler AGD olarak bu ortak ruhu yaşatmayı ve milletimize aktarmayı hedefliyoruz. Çanakkale ve Gazze’nin Asrı Saadet’ten Osmanlı’ya aynı mana etrafında birleşmenin sembolleri olduğunu bütün dünyaya haykırmak istiyoruz. Filistinli kardeşlerimizle, aynı gök kubbenin altında aynı toprakların, aynı atanın, aynı tarihi mirasın vasileri olduk. Kıyamete kadar bu birlikteliğimizi sürdüreceğiz.  Gerçekleştirdiğimiz bu program bunun bir ispatıdır.” diye konuştu.

100. YILINDA 250 BİN GENÇ

Konuşmasının sonunda Anzakların 2015’te Çanakkale’de 100 bin kişiyle şafak ayini yapacaklarını dile getiren Tongüç, “Bizler de Anadolu Gençlik Derneği olarak zaferin 100. yılında 250 bin gencimizle burada olacağız” dedi. 

ERBAKAN TELEFONLA BAĞLANDI
Programın sürpriz konuğu ise 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan oldu. Programa canlı telefon bağlantısıyla katılan Erbakan, salondan büyük alkış aldı. Erbakan, konuşmasında Çanakkale’nin yedi düvele karşı imanla kazanılan bir zafer olduğunu belirterek “Çanakkale sadece topla tüfekle değil, mucizelerle kazanılmış bir zaferdir. Bu zafer tarihin her döneminde anlatılması gereken ibretlik bir zaferdir.” diye konuştu. Sömürge altında bulunan ve Osmanlı ile savaşmak için İngiliz gemileriyle Çanakkale’ye gelen Müslümanlara da değinen Erbakan “Allah kimseyi bu askerlerin düştüğü bedbahtlığa düşürmesin. Müslümanlar uyanık olmalı ve zalimlerle işbirliği yapmamalıdır.” dedi. 

Konuşmaların ardından sanatçı Fatih Budak’ın okuduğu ezgiler ve mehter takımının tarihi canlandıran sunumu katılımcılara unutulmaz bir Çanakkale programı yaşattı. Çanakkale Tasavvuf Korosu Çanakkale şehitlerine kasidesini okudu. Program sonunda Çanakkale ve Gazze şehitleri için okunan binlerce hatim okunan hatim duasıyla sahiplerine teslim edildi. Programın ardından Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği katılımlarca yemek dağıttı.

HABER7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Teminatlar kabul edilmedi Doğana haciz uygulanıyorÖnceki Haber

Teminatlar kabul edilmedi Doğana haciz u...

Uyanık bayiler ÖTVyi tüketiciye yansıtmıyorSonraki Haber

Uyanık bayiler ÖTVyi tüketiciye yansıtmı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar