Taşın altına bedenimizi koyduk

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Taşın altına bedenimizi koyduk
 Başbakan Erdoğan, Anayasa taslağının bugün Meclis Başkanlığı'na takdim edileceğini açıkladı.
 

Başbakan Erdoğan, Anayasa taslağının bugün Meclis Başkanlığı'na takdim edileceğini açıkladı. Değişiklik konusunda muhalefetin ipe un serdiğini belirten Erdoğan, "Türkiye'ye yakışan, Türkiye'nin ağırlığına, itibarına yakışan anayasal değişiklikleri artık hiç vakit kaybetmeden hayata geçirmek zorundayız. Biz bu sorumluluğu taşıyoruz. Bu taşın altına elimizi koymadık, bedenimizi koyduk" dedi. AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Yerel Yönetim Sempozyumu'na katılan Erdoğan konuşmasının önemli bir bölümünü Anayasa paketine ayırdı. Türkiye'ye yakışan bir Anayasa değişikliği yapacaklarıın belirterek, "Millet bu Anayasa değişmelidir diyor. Bu bizim keyfi olarak aldığımız bir karar değil, milletimizin emri doğrultusunda bu kararı aldık" dedi.

21. YÜZYIL TÜRKİYE YÜZYILI

Erdoğan şöyle konuştu: "Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını artırdık, gücünü artırdık, ağırlığını artırdık. 21. yüzyılın bir Türkiye yüzyılı olması asla hayal değil ama bunun için Anayasa ve yasaları ileri standartlara ulaştırmak durumundayız. Kuvvetler ayrılığı ilkesi ülkenin birbirinden ayrılığı değildir. Milletimizin menfaatlerini öne çıkaracak, mütemmim cüzler bu ülkede olarak icrai faaliyet etmelidir. Türkiye'ye yakışan, Türkiye'nin ağırlığına, itibarına yakışan anayasal değişiklikleri artık hiç vakit kaybetmeden hayata geçirmek zorundayız. Biz bu sorumluluğu taşıyoruz. Bu taşın altına elimizi koymadık, bedenimizi koyduk."

İDARE-İ MASLAHATÇILIK KOLAY OLURDU

"Bizden öncekiler nasıl işi idare ettilerse, onlar nasıl risk almadan günlerini gün ettilerse, onlar nasıl değiştiriyor gibi yapıp değiştirmeden iktidarı devrettilerse biz de aynısını yapabilirdik. İdare-i maslahatla ihtiyaçları, talepleri geçiştirebilirdik. Statükoya boyun eğer, ağır sorumlulukların, ağır yüklerin altına girmeyebilirdik. 'Böyle gelmiş, böyle gitsin' anlayışıyla yolumuza devam edebilirdik. Ama milletimizin huzurunda, başımız dik duramazdık. Biz bugün bu yükün altına giriyorsak, elimizi taşın altına koyuyorsak, risk alıyorsak, bunu ülkemiz için, milletimiz için, ülkemizin aydınlık geleceği için yapıyoruz."

REFERANDUMA TERS

"Biliyorsunuz, 14 Mart 2008, kesinti oldu maalesef. Ön hazırlıklarımızı bitirmiştik ve o zaman da muhalefete seslendik, 'Gelin bunu beraber yapalım'. Ne dediler, 'Sizinle beraber olmayız'.

Değişen bir şey var mı, yok. İpe un seriyorlar. Biri diyor ki, 'Getirin görelim ama seçimden sonra yapalım' bir diğeri, 'Tek tek oylayalım' diyor. Bir defa referandum mantığına ters, böyle bir şey olmaz. Milletin vekilleri zaten tek tek oyluyor. Ön çalışma parlamentoda bitiyor, bittikten sonra da bunu adeta bir hap gibi, tablet gibi sunuyor. Yani, 'Biz bunu görüştük, bitirdik, size sunuyoruz ey milletim' diyor. Ama ne diyorlar, 'Hayır olmaz, bu AK Parti'nin kendi kendine hazırladığı...' Kardeşim sen benimle beraber çalışmazsan ne yapacağım, senin keyfini mi bekleyeceğiz."

ANKARA PROJE BİRİNCİSİ

Erdoğan, konuşmasının ardından proje yarışmasında ödül alan büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarına ödüllerini verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik projeleri yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldü.

Anayasa için tarihi gün

Erdoğan, Anayasa değişikliğine ilişkin teklifin bugün Meclis Başkanlığı'na takdim edileceğini söyledi. Erdoğan, bugün (dün) bağımsız milletvekilleriyle görüşmeler yapılacağını belirterek, "Bu görüşmeler sebebiyle bir gün daha bunu erteleyelim istedik. Çünkü ay sonuna kadar bitirme ve Meclis'e verme kararımız var biliyorsunuz" diye konuştu. Erdoğan, Pazar günü 7 saat çalıştıklarını temasların sonuçlarını değerlendirdiklerini kaydederek, "Son gelinen noktayı gördük ve arkadaşlarımız bugün de yine çalışmalarını sürdürecekler. Yarın inşaallah bunu Meclis Başkanlığı'na takdim ederler. Çünkü Türkiye'nin buna ihtiyaç duyduğunu biliyorum" dedi.

yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Moskova metrosunda terör: 38 ölüÖnceki Haber

Moskova metrosunda terör: 38 ölü

Özel sektör limanlara yanaşıyorSonraki Haber

Özel sektör limanlara yanaşıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar