Suikastın şifrelerini telefon ve kamera kayıtları çözecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Suikastın şifrelerini telefon ve kamera kayıtları çözecek
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddialarının ardından ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddialarının ardından ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Ankara polisi soruşturmayı derinleştirirken, Arınç'a yönelik suikast girişimini çözmek için Genelkurmay Seferberlik Tetkik Kurulu'nda çalışan Albay Erkan Yılmaz B. ile Binbaşı İbrahim G.'nin telefon kayıtlarının Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan (TİB) istendiği ortaya çıktı. Ayrıca polisin Arınç'ın oturduğu 1424. caddede bulunan kamera kayıtlarını aldığı ve bu kayıtları incelediği öğrenildi. Baz istasyonu aracılığıyla iki askerin bölgede ne kadar süreyle bulunduğu ve Arınç'ın sokağına kaç defa geçtiğini bulmak isteyen emniyet güçlerinin soruşturmayı büyük bir titizlikle devam ettirdiği belirtildi. Subayların araç kiraladığı tarihlerle yoğunlaşan emniyet güçleri, Bülent Arınç'ın evinin yakınlarındaki kamera kayıtlarında, kiralamanın gerçekleştiği gün ev çevresinde keşif yapılıp yapılmadığı üzerinde duruyor.

İHBAR 20 GÜN ÖNCE

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın olaya ilişkin olarak perşembe günü yazılı bir açıklama yapacağı öğrenildi. Suikaste ilişkin ihbarın 20 gün önce Ankara Emn. Md. İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne geldiği ortaya çıktı. Gelen ihbar üzerine emniyet güçleri 10 gün boyunca caddeyi abluka altına aldı. İki askerden şüphelenen TEM polisi cumartesi günü operasyon kararı verdi. TEM'e bağlı ekipler park halindeki iki araç için pusuya yattı. Araçlarına binmek için yönelen iki kişi bu sırada gözaltına alındı. Şahıslar asker olduklarını söyleyince Merkez Komutanlığı'nda teslim edildi.  

Aynı firmadan 10 kez araç kiralamışlar

Gözaltına alındıklarında zanlıların kullandığı iki araçtan birinin Çankaya'da bulunan Bumerang Rent a Car firmasından kiralandığı öğrenildi. Emniyet güçlerinin yaptıkları araştırmalarda Mart 2009'dan bu yana Arınç'ı izleyen askerlerin aynı firmadan 10 defa araç kiraladığı da ortaya çıktı. Ayrıca bazı subayların da buradan sık sık araç kiraladığı ortaya çıktı. Zanlıların aracı kiraladıktan sonra sürekli olarak Arınç'ın evinin etrafında dolaştıkları kameralar tarafından kayıt edildi. Zanlıların gözaltına alınmadan önce bir pastanede çay içtikleri de öğrenildi. İki askerin Çankaya Yıldız'da bulunan MSB Lojmanları'nda arama yapmak için bir süre bekletildiği ancak aramada herhangi bir şeye rastlanmadığı açıklandı.

 YENİŞAFAK

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çember daralıyorÖnceki Haber

Çember daralıyor

"Gaffar Okkanı Özel Kuvvetler öldürdü"Sonraki Haber

"Gaffar Okkanı Özel Kuvvetler öldürdü"

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar