Çember daralıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çember daralıyor
Türkiye, Irak ve ABD dün Bağdat ve Erbil'de PKK ile mücadelede atılacak ortak adımların ele alındığı üçlü bir zirve gerçekleştirdi.
Türkiye, Irak ve ABD dün Bağdat ve Erbil'de PKK ile mücadelede atılacak ortak adımların ele alındığı üçlü bir zirve gerçekleştirdi. ABD'nin PKK'nın üst düzey yöneticilerini “uyuşturucu kaçakçısı” ilan etmesinin ardından gerçekleştirilen toplantıda, terör örgütünün tasfiyesine yönelik ortak mücadeleye önemli katkı sağlayacak yeni somut tedbirler ve kararlar alındı.

Toplantının ardından bilgi veren İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bir yılı aşkın süredir çalışmalarına devam eden 3'lü mekanizmanın PKK'yla mücadeleye yaptığı katkılarla, geçen yıl içinde 3 ülkenin almış olduğu tedbirlerin sonuçlarını toplantılarda bir kez daha gözden geçirdiklerini ve somut olarak ele aldıklarını belirtti. Geçen bir yıl içinde mekanizma kapsamında somut çalışmaların nicelik ve niteliğinde önemli gelişmelerin kaydedildiğini dile getiren Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

ÖNEMLİ KARARLAR VE TEDBİRLER

“Bugünkü toplantıda PKK'nın tasfiyesine yönelik Türkiye, Irak ve ABD'nin ortak mücadelesine önemli katkıları olacak yeni somut tedbirler ve kararlar alındı. Bir yol haritası çıkarılmıştır. Her 3 ülke de PKK'nın tasfiyesine yönelik adımların yoğunlaştırılması konusunda kararlılıklarını bir kere daha vurgulamışlardır. Terörün ve şiddetin tasfiyesiyle ilgili tam kararlılığa ve bundan sonraki çalışmalarımızın bu yönde yoğunlaştırılmasına karar vermiş bulunmaktayız.”

MAHMUR DOSYASI KAPATILACAK

Irak'ın ulusal güvenliğinden sorumlu Devlet Bakanı Şirvan El Vaili de toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, 3'lü mekanizmanın çalışmalarında kaydedilen gelişme ve başarıların görüşüldüğünü söyledi. El Vaili, “Türk tarafının bu kampla ilgili tüm sorularını ayrıntılı cevapladık. Bu kamp için ortak çözüm bulmaya çalışıyoruz. İki ülke güvenliği için tehlike oluşturan bu dosyayı kapatmak istiyoruz. Toplantıda, PKK terör örgütünün faaliyetini durdurmak için ısrarlı bir tutum sergilendi” dedi.

 

istihbarat ofisini ziyaret etti

Irak'ta yaptığı temaslar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Bakan Atalay, üçlü mekanizmanın ayağı durumunda bulunan Erbil'de bu yıl inşaa edilen istihbarat ofisini ziyaret ettiklerini belirtti. Üç taraftan da ikişer subayın bu ofiste görev yaptığını anlatan Atalay, ülkeler arasındaki istihbarat değişiminin bu ofis aracılığıyla gerçekleştiğini kaydetti. Atalay, ofisteki çalışmaları yerinde gördüklerini ve oradaki yetkililerden bilgi aldıklarını, ofisin güçlendirilmesi yönündeki kararlığı ifade ettiklerini kaydetti. Bölgesel Yönetim Başkanı Barzani, Bölgesel Yönetim Başbakanı Berham Salih, İçişleri Bakanı Kerim Sincarı ile görüşmeler gerçekleştirdiklerine işaret eden Atalay, “Erbil'de muhataplarımıza PKK terör örgütüne son verme kararlılığımızı vurguladık. Hükümetimizin bu yönde atmakta olduğu adımları ayrıntılı şekilde anlattık. Gayet yararlı geçen görüşmelerimizde terör örgütünün dağdan indirilmesi, Kuzey Irak'taki bölücü terör örgütü tehdidine karşı işbirliği yapılması hususlarını ele aldık. Bağdat ve Erbil'e yaptığımız ziyaretler PKK terör örgütünün tasfiyesine yönelik adımlara ciddi katkılar olacak” dedi.

 

 

YENİŞAFAK


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bilgi notundaki şifre Bülent Arınçın apartmanını gösteriyorÖnceki Haber

Bilgi notundaki şifre Bülent Arınçın apa...

Suikastın şifrelerini telefon ve kamera kayıtları çözecekSonraki Haber

Suikastın şifrelerini telefon ve kamera...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar