Silivri için Allah kerim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Silivri için Allah kerim
Kılıçdaroğlu, Ergenekon sanıkları Mehmet Haberal, Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın CHP'den milletvekili yapılarak cezaevinden çıkarılacağı iddiasını dün Antalya'da önce yalanladı sonra "Allah kerimdir" dedi.
Kılıçdaroğlu, Ergenekon sanıkları Mehmet Haberal, Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın CHP'den milletvekili yapılarak cezaevinden çıkarılacağı iddiasını dün Antalya'da önce yalanladı sonra "Allah kerimdir" dedi. CHP'nin Ergenekon sanıklarını cezaevinden çıkarmak için Haziran seçimlerinde milletvekili yapacağı konusu ilk kez Kılıçdaroğlu'nun Bursa gezisinde gündeme geldi. Bursa Kent Gazetesi yazarı Yusuf Kotaman Kılıçdaroğlu'na "BDP cezaevindeki Sebahat Tuncel'i milletvekili adayı yaptı ve sonrasında TBMM'ye taşıdı. Siz, CHP olarak Silivri'de yatan başta gazeteciler Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal olmak üzere Atatürkçü, vatansever insanları kontenjan olarak aday göstermeyi düşünüyor musunuz?" diye sordu. Kılıçdaroğlu "Listeler hazırlandığında göreceksiniz" cevabını verdi. Kotaman, "Peki olumlu diyebilir miyiz?" deyince Kılıçdaroğlu, "Olumsuz olsaydı hemen hayır diyebilirdim" cevabını verdi. Bu diyologu Hürriyet yazarı Yalçın Bayer cuma günü "CHP'de Silivri sürprizi olabilir mi" başlığıyla köşesine taşıdı. Sabah yazarı Mahmut Övür köşesindise ertesi gün "Deniz Baykal'ın suçu ne?" başlığıyla Kılıçdaroğlu'nun demecini yorumladı. Bu yazılara sessiz kalan Kılıçdaroğlu'nun önce diyalogu "Silivri vekilleri" diye haber yapan Yeni Şafak'ı sonra bir anlamda kendini yalanlaması dikkat çekti.

AÇIK KAPI BIRAKTI

Kepez İlçe Kadın Kolları'nın toplantısı için Antalya'yı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, gazetecilerin soruları üzerine, "Böyle bir çalışmamız yok. Nereden çıkarılıyor anlamıyorum" dedi. Sonraki programında aynı soruyla karşılaşan Kılıçdaroğlu, "Bu konuyu ben de medyadan öğrendim" cevabını verdi. "Böyle bir konu gündeme gelirse, sizin tavrınız nasıl olur?" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Allah kerimdir, diye bir söz vardır bilirsiniz değil mi?" diyerek Silivri'ye açık kapı bıraktı.

 

Çarşaf liste delegeye bağlı

Kılıçdaroğlu, CHP Kepez İlçe Kadın Kolları tarafından, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 76. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Şehir turu sırasında bir kahvehaneye uğrayan Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını cevapladı. 18 Aralık'taki kurultayda seçimlere blok liste ile gidileceğini, ancak delegelerin önerge vermesinin yine delegeler tarafından kabulü halinde çarşaf listenin olabileceğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Delegeler kabul ederse çarşaf liste olacak. Hukuk neyse onu uygulayacağız. Bizim gizli gündemimiz, hesabımız yok" diye konuştu.

Wikileaks'teki iddiaları yeniden gündeme getiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Dedik ki biz, 'Git bankalara başvur de ki (Arkadaş benim hesabım var mı, yok mu bana yazı verin)'. Diyor ki, 'Olmayan şeyin belgesi olur mu?'. Bilgi isteme kanunu var. Git başvur yüreğin yetiyorsa. Alabilir mi? Ama ta belediye başkanlığından bu yana soracak. Çünkü biz birilerinin sicilinin çok temiz olmadığını biliyoruz."  yenişafak

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İsrailden Türkiyeye insani özür kapıdaÖnceki Haber

İsrailden Türkiyeye insani özür kapıda

İmam Hatipliyiz diye ölü yıkayıcısınız vali olamazsınız dedilerSonraki Haber

İmam Hatipliyiz diye ölü yıkayıcısınız v...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar